Att handskas med arbetslöshet; Tips och råd

Att förlora ett jobb är för många människor en dålig sak; särskilt om de har arbetat i flera år med passion och liefe i sitt arbete. Efter urladdning, en arbetslös avskräckt och ibland bli deprimerad, särskilt när den misslyckas att hitta ett nytt jobb snabbt.

Erkänn dina känslor och situation

Många människor utan arbete kan vara svårt att acceptera att de själva i en obehaglig situation som kan vara svårt att komma ut. En arbetslös person, och definitivt en "familjeförsörjare", kommer att känna sig ansvariga för att ta pengar i familjen. Det stora ansvaret kan gå gnaga på en man när det inte kan tillgodose behovet av pengar. Men du som arbetslös inte bara ansvar för att föra in pengar, är du också ansvarig för välfärd din familj; och det har ingenting att göra direkt med ekonomi. Försök att inse vad dina känslor är när det gäller arbetslöshet och skapa själv en tydlig bild av arbetssituationen.
Erkänn dina känslor
Detta kan ske till exempel genom att ställa klar och ljus på papper vad som stör dig när det gäller arbetslöshet. Gör en lista över "negativa" känslor som frustration, ilska och rädsla, men försök att skriva några positiva punkter. Även om positiva känslor förmodligen i minoritet, kan du till exempel "mer tid för min familj" eller "ett nytt steg i min karriär", och skriver som hyllar en positiv känsla. Dina känslor kanske du kan dela med din partner och / eller barn så att de vet exakt vad som pågår inuti.
Bekräfta din situation
Genom att kortfattat skriva ner hur du är i området för arbete "står för" och vilka åtgärder du har vidtagit för att hitta ett nytt jobb, kan du bättre förstå din situation. Till exempel skriva: "Jag har tre års arbete, har jag följt en återanpassning och så vidare." Nu försöker ställa in några mål baserat på de nya insikter. Ett mål kan vara: "Jag vill att varje dag för att hitta minst två lediga platser", men även "jag ska söka jobb som inte passar rätt upp min gränd, men det tilltalar mig."

Våga be om hjälp

Försök att nätverka med personer som du känner och som du inte vet. Ett samtal sker snabbt och kan ibland innebära positiva effekter. Våga också känslomässigt att be om hjälp. Du ser det verkligen inte sitta? Be en psykolog för att få hjälp.

Tappa inte hoppet

Detta kan vara lättare sagt än gjort, men det är för lätt att falla in i en depression och hela dagen på soffan hemma. En potentiell ny arbetsgivare har lite att någon som vill starta förbittrade och deprimerad till ett nytt jobb. Så se till att, trots din arbetslöshet om dig själv. Äta hälsosamt, sätta fart och ta en aktiv del i föreningen eller familjeliv.

Hålla en viss struktur för att

Inte stanna för länge i sängen på morgonen "eftersom du inte har något bättre att göra, men att gå på ett bra sätt med dagen. Planera aktiviteter som kan bidra till att hitta arbete. På samma sätt, visar du dig själv och din familj att du arbetar på ett produktivt sätt att hitta arbete. Och har du accepterat ett jobb som du verkligen skulle helst inte ha? Då måste du efter jobbet möjlighet att leta efter en "öka".

Var flexibel

Håll inte ha en särskild utbildning som du deltar i eller arbetslivserfarenhet som du har fått, men våga tänka bredare. I vissa fall måste du ta ett jobb som passar dig bra och mindre bra betalt mindre. Arbetet och det faktum att lite pengar i kassakistan igen förde kommer att motivera dig att leta efter ett nytt jobb. En potentiell ny arbetsgivare kommer mycket uppskattar den här inställningen. Tänk på att skillnaden mellan vinnare och förlorare är att vinnarna gör vad förlorare inte vill göra.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Det verkar som jag har skrivit denna. Jag bor bara så och jag bor i enlighet med tips. Endast "bitter ett nytt jobb" för att starta '' Jag kan inte hitta det i mig. I varje intervju, hoppas jag, och "vilja" i föregående mening är att sysselsättningen är lösningen så snart work'm ges är växeln och kommer att vara fast besluten började det nya jobbet. Ändå kommer du automatiskt att bli bitter, trots allt. Du är själv, bredvid ämnet "jobb och känna arbetslösa." Bara för att du är nästan full tid arbetat med ämnet, Är du ämnet, och det är arbetslös. Trots alla de positiva saker som du försöker dessa idrotter, lite roligt att försöka hitta, umgås. Men det viktiga är att du inte undvika det du arbetar med arbetslösheten i huvudet och i diskussionerna med omgivningen, tills du har ett jobb. Du är heltid arbetslösa och efter några månader eller ens ett år, är det bara logiskt att du inte är nöjd att köra, eftersom hur fan du måste se in i framtiden. Mycket speciell och irriterande är att du som person är värda så mycket och att endast pengar som ges liv. Utan pengar du förlorar vänner, aktiviteter och respekt och utan arbete blir stapel fördomar större och större och arbetsgivare ser även brister i CV och alla därmed bli ännu mer osäkra. Fördomar. Låt inte människor som är arbetslösa, lära sig att ta itu med, och insikt från, arbetslösa. Du behöver inte skämmas för depression människor, det är ganska logiskt när du får ignoreras av alla och pengar är det enda sättet. Men det finns inga pengar, arbetslöshet får högre och högre. Du tappar ytterligare weg.Je måste förbli själv följer tipsen ovan på webbplatsen, men inte skämmas säker på att du kan fortfarande känna oerhört deprimerad dig allt det roliga själv. Det är inte kul och vi kommer att göra det bättre, fortsätter du lurar dig själv. Fortsatt positiv men inte återhämta positivitet i den mening som avses i levande är mycket hungrig. Hjälpen kommer från nästan vem som helst, och även myndigheter för statligt stöd "för att göra allt själv." Så länge ansökningarna gav ingenting, Lita bitter men ta hand om dig själv.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha