Att bygga en vinterträdgård

Beslutet att bygga en vinterträdgård, är vanligtvis inte en hatt. En riktig växthus är en stor och dyr förlängning av ditt hem och det finns en hel del att leta efter den är fullt möblerad. Till att börja med bör baseras på de behov du har och de möjligheter som erbjuds vid huset.

Syftet med ditt uterum

En viktig fråga som du bör ställa är: vilken funktion får uterummet? Om du är en trädgårdsmästare som vill använda konservatoriet särskilt för att använda växter för att övervintra, att odla speciella växter, frön och sticklingar, vare sig du är främst intresserad av en förlängning av ditt vardagsrum? Speciellt om du vill ha en stor, täckt uteplats? Svaret beror på om du vill ha en öppen eller låsbar till vardagsrummet, eller kanske vissa dörrar att öppna livsrum så bred som möjligt.
Att alltid kunna sitta i ditt uterum: sommar och vinter, dag och natt? Det innebär dock att vinterträdgården vara mycket välisolerad, med en individuell uppvärmning och en eller annan form av persienner för sommaren. Om detta krav inte tas ut helt, är du ofta betydligt billigare.
Då är det naturligtvis viktigt när du vill kontanter och kan bygga. Mot söder eller västra sidan av ditt hem brukar ses som ideal, men andra oriente erbjuder också goda möjligheter. I söder kan du dra nytta av vintern från varje solstråle, men du kommer att behöva göra mycket god ventilation och skuggning för sommaren - inte bara för att sitta där själv roligt, men också eftersom växterna brinner annorlunda. En vinterträdgård i öster på morgonen glatt värms upp av morgonsolen, men är, som en vinterträdgård på söder, i slutet av dagen i skuggan. Sedan är det bara få en vinterträdgård i väster igen mest solljus. Serres i norr kvar i sommar ganska coolt, och bristen på direkt solljus mycket lämplig för teckning eller målning.
Förresten, naturligtvis, inte bara orienteringen av intresse; stora träd eller byggnader för att hålla bort solljuset från konservatoriet. Så försök att få bästa möjliga bild av zoninval innan man kan avgöra placeringen av vinterträdgården. Jorden spelar en roll i en slappa torv eller lerjord, är det oftast lämpligt att välja en lätt konstruktion, annars ett tungt fundament bör göras.

Att sätta ett växthus med en entreprenör

En vinterträdgård på marken yta Byggnaden är mycket möjligt. Men om inte bara en färdig vill släppa vinterträdgård är på vissa leverantörer också möjligt att beställa ett kit. I många fall vinter konstruktion, dock kommer att byggas av en entreprenör, och då är det värt ett antal offerter och mönster genom att låta olika leverantörer. Som finns i Nederländerna, men även i Belgien. I England, mer eller mindre födelsen av vinterträdgården, är fortfarande ett antal företag som bygger traditionella trä, järn eller gjutjärn växthus vid en pepprig pris, naturligtvis.
Observera att när man jämför anbuden inte bara prestanda utan även på den tjänst som tillhandahålls av entreprenören. Viktiga frågor är: är utläggning av stiftelsen och skapandet av ett genombrott i ytterväggen ingår i byggkostnaderna? Vilken typ av golv är vinter levereras? Har entreprenören för en konstruktionsritning och anmälan eller ansökan om bygglov från kommunen? Den senare kan också ordna själv, men lita på att det nödvändiga pappersarbetet och former är inblandade.

Möjliga material för konstruktion av ett växthus

På material och utförande av vinter vissa beslut måste fattas. För ramen, kan du i princip välja mellan trä, stål eller aluminium. Trä isolerar ganska bra och det ser bra ut, men barrträd ruttnar snabbt och måste målas varje år i en fuktig atmosfär. Dessutom tar de relativt tjocka balkar av en träram ganska lite ljus bort.
Stål används också lite mer, men är faktiskt den billigaste byggmaterialet för vägg växthus och kalla växthus. Med stålprofiler kan skapas mycket bräckliga men kraftiga strukturer, som tjänar till att ta svagt ljus. Precis som en träram, är stål tyngre än aluminium, men skillnaden faktiskt faller bort till vikten av glas och / eller syntetiskt material med vilket den vinterträdgård belägges. Stål rost och måste också vara väl underhållna, men den största nackdelen är att det är svårt att isolera och därmed orsakar kondens, särskilt när det finns många växter i vinterträdgården. För en "bebodd" vinterträdgård rekommenderas därför inte.
Den idealiska och numera mest använda materialet är aluminium. Aluminium och plast kan göras lätta och styva profiler, som inte längre utgör en kall bro och ingen anledning kondenserings tack vare ett inre isolerande plastskikt. De är en skrymmande än stål, och så ta en relativt stor mängd ljus bort. Emellertid är aluminium mycket mindre känslig för korrosion och kräver knappast något underhåll, även om den är belagd i en färg.

Huruvida ett glastak?

Taket på uterummet är oftast valt plast. Glas kan också, men på grund av risken för brott bör det alltid lamineras och stärkas och det är inte billigt, särskilt eftersom, i syfte att undvika kondens, ofta måste också göras två gånger. Fördelarna med glas är att det är mer genomskinlig, hålla rent är bättre och betydligt mindre brus som produceras av en regnstorm. Den största nackdelen är att ett tak av glas är alltid många gånger tyngre än en plast tak. Glas, dock kommer att göra ganska bra för väggar, som bryter inte producera så mycket fara och vikten inte spela så stor roll.
Plastkanalplattor som används numera nästan alltid för vinterträdgård tak, bestående av en sandwich av två skikt av polykarbonat med ihåliga utrymmen däremellan som åstadkommer isolering och plattorna gör det mycket styva, trots sin låga vikt. De finns i olika storlekar och tjocklekar, transparent och opal. Vanligtvis plattorna är fastspända i speciella aluminiumsystemprofiler, som föreskriver en läckfri och stabil konstruktion. Dessutom bör regnvatten aldrig komma in i kanalerna sandwich där, eftersom det leder till föroreningar och alger.
Vilka material du väljer, beror således främst på graden av isolering som krävs i ditt uterum och som bestäms av användning. Tvåglasfönster är dyrt, liksom ett välisolerat ram och som betalar sig tillbaka först när vinterträdgården på vintern och intensiv värme som används. För uppvärmning, gäller samma sak: som kan variera från en liten elektrisk värmare för att hålla frostfritt uterum till ett element eller konvektor i en kanal. Prova gas, undvika olja eller vedspisar, eftersom taket kanal för rökgaserna är ofta en källa till problem. I de flesta fall ett enkelt, möjligen förstärkt fundament krävs. Endast en mycket mjuk yta och en stor vinterträdgård kan behöva stapla några stolpar.
Ytterligare några kommentarer att ingå: inte underskatta behovet av ventilation och skuggning inte. There vinterträdgård system med skjutbara tak, men de är nästan alltid ganska känsliga för störningar. En hel del starka, höga utfällbara kartor mer exakt. För mörkarna är speciella persienner, även med automatisk styrning, men du kan under de varma månaderna också lämnat in ett antal arbetstillfällen ljus tyg under växthus tak eller hänga löst.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Hej, kan du ge mig en adress där jag har en byggsats för en vinterträdgård kan vinden.M.vr.gr

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha