Att arbeta som en sjukvårdare

Gullis Samuelsson Juli 21, 2016 Miscellanea 11 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Som en sjukvårdare, är du ansvarig för vården av en patient vid olycksplatsen och i ambulansen på väg till sjukhuset. Du är härmed hjälp av ambulans. Det finns två typer av ambulanssjuksköterskor. De första verk på en låg Care bil och bara köra planerade resor ut. Dessa är avsedda för att transportera patienter mellan olika inställningar eller hemadress till en institution. Dessutom kan även de höga Care-bilen fungerar dig. Med denna feed du akuta rider ut. Här har sjuksköterskan mer och mer komplicerade uppgifter än i Låg Care.

Träning

För att bli en sjuksköterska på låga Care åkattraktioner, behöver du en av följande kurser.
Yrkes Sjuksköterska
Denna MBO 4 utbildning varar fyra år. Under studien, lär du dig att självständigt utföra omvårdnad förfaranden i olika vårdsituationer och hur man ska samordna vård, organisera och följa du bryr dig mottagare.
HBO Omvårdnad
Detta fyraåriga programmet kan vara en bra uppföljare till ovanstående MBO studien. Om du har följt dessa, kan du fylla i det här programmet i tre år. Du studerar vård av sjuksköterskor.
MBO Care
Under de tre yrkesträning du lära dig att egenvård och kan ge enligt en plan för vård för människor, vård mottagare. Studien varar i tre år.
För att bli en sjukvårdare på High Care, måste du följa utbildningen.
Utbildning para
För att bli antagen till programmet måste du uppfylla följande krav.
  • Du har antingen ett diplom En sjuksköterska antingen MBO omvårdnad med ytterligare akut utbildning antingen HBO omvårdnad;
  • Du har en examen i omvårdnad kvalitet med ytterligare fyra differentiering "slutenvård" med en extra akut utbildning;
  • Du har en examen i omvårdnad kvalitetsnivå 5 med differentieringen "intensiv slutenvård";
  • Du är inskriven i BIG registret;
  • Du är som sjukvårdare som arbetar för en ambulans.
Du lär dig under denna utbildning för att snabbt upptäcka kritiska hinder hälsa och behandla. Kursen består av 23 pedagogiska dagar och du behöver ungefär samma mängd tid för självstudier, tester och inlämningsuppgifter. Totalt tar utbildning cirka fyra månader.

Arbete

Som en sjukvårdare, arbetar du naturligt från ambulansen. Du uppmärksamma riskerna för patienten, biståndsarbetare och andra i bärgningen du vidta åtgärder för att transportera patienten så säker som möjligt, bör du informera patienten, deras familj och vårdgivare bedöma du patientens tillstånd och diagnoser fast. Tänk dig sedan en behandlingsplan och säkerställer att patienten får ordentlig medicinsk och omvårdnad. Du kan också hjälpa familjen och åskådare att ge vård eller stöd. Ofta måste patienten transporteras till sjukhuset. Du bör fortsätta att utföra kontroller under åkturen.

Lön

Din lön kan vara mellan ca ?? 2000, - och ?? 3400, - brutto per månad. Detta utesluter obekväm arbetstid och resekostnader.
Du behöver goda sociala färdigheter som en sjukvårdare. Du kan behandla människor med respekt och kunna arbeta tillsammans. Du är villig att ge information, att vara ansvarig och att ingå förtroendefulla relationer. Du måste vara lugn och kunna koncentrera sig väl i en nödsituation. Du bör också kunna fatta snabba beslut, vara flexibel och ha tillräckligt med muskler till exempel om du måste lyfta en bår på en trappa. När ambulanspersonalen också tyvärr ofta måste ta itu med aggression. 90% av ambulanspersonalen har erfarenhet av verbal aggression och 50% med fysisk aggression. Därför måste du kunna ta stryk. Känner du igen dig? Då kan du säkert börja arbeta på ambulansen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Lilo Larsson
  Like 3   Dislike 2

Informationen är inte helt juist.Ambulanceverpleegkundige leder till all den vård som ges i amblancezorg. Titelambulanssjuksköterska är skyddad enligt lag BIG.Een sjuksköterska eller sjuksköterska som ger vård utan AVP examen är inte en sjukvårdare. Titel sjukvårdare hög vård och låg vård inte finns, kan tala väl om ambulansvårdgivare hög och låg vård. Men en sådan samensgetselde nederländska-engelska titel är mycket vaga. Det härrör felaktigt från status till ordet ambulans är olämpligt, men blir allt vanligare.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha