Atrofi hos hästar

Atrofi innebär att muskelvävnaden minskar när hästen. Atrofi är särskilt vanligt på hästens rygg, intill manken.

Vad är atrofi?

Atrofi är minskningen av muskelvävnaden i en häst. Hos hästar kommer atrofi främst på baksidan av hästen, bredvid manken, ser du att det kallas "gropar" kommer tillsammans den jäveln, verkar det som om hästen har en mycket hög manke. Atrofi kan också förekomma i vissa muskelsjukdomar, såsom EMND, då hästen atrofi över hela kroppen.

Vad orsakar atrofi?

Atrofi på baksidan av hästen uppstår vanligtvis eftersom det finns nypa något, i det här fallet, därför sadeln. Om sadeln inte passar läckra, nyper bort blodtillförseln till musklerna och därför mängden av muskelvävnad minskar.

Hur förhindrar jag atrofi?

Eftersom är bättre att förebygga än att bota, är det lämpligt att använda en välsittande sadeln. Låt sadeln montering av en sadelmakare. När du har en välsittande sadel, skulle du göra klokt i att inte ha tjocka kuddar, dynor och päls för att glida under. Detta verkar mycket bekvämt för din häst, men du gör på detta sätt sadeln tätare, som fortfarande kan klämma.

Min häst har atrofi, och nu?

Om du upptäcker att din häst atrofi är behovet av att lämna sätet som du en gång används på rätt sätt kontrolleras av en sadelmakare / sadel passer. Detta kommer förmodligen att sadeln verkligen nypa och kan ändra eller hjälpa till med att hitta en ny sadel. För att hjälpa din häst till rätt muskulaturen är nödvändigt att utbilda hästens ryggmusklerna gott exempel genom utfall med att driva ett Gag tyglar och barer.
Om din häst har länge gått runt med atrofi, är problemet med rätt utbildning för att rätta igen. När hästen rids med en lång bromsande sadel, kan hästen hålla permanenta atrofi, återspeglas detta i depån bredvid manken. För hästar med permanent atrofi, det finns särskilda sittunderlag till salu, detta tillägg eftersom det var gropar lite så att hästen kan fortfarande köras med en sadel montering.
Om du misstänker att din häst har inte bara atrofi i axeln, men också i andra delar av hans kropp, är det lämpligt att låta veterinären komma. I vissa muskelsjukdomar hela atrofi är ett symptom och sedan du skulle bättre komma i tid!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha