Astma: vad som följde under graviditeten?

Härje Källström Februari 27, 2016 Hälsa 8 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Astma: vad som följde under graviditeten?

Astma hindrar inte en kvinna att bli mamma. Men att vara gravid med detta tillstånd kräver särskild övervakning av mor och barn. Svar på dina frågor om utvecklingen av graviditeten.

Astma är han värre under graviditeten?

Nej, inte nödvändigtvis. För en tredjedel av patienterna försämras astma under graviditeten; en tredjedel, är det fortfarande stabil; om den sista tredjedelen, förbättrar den. Det finns ingen typisk profil för hävda sjukdomens utveckling under graviditet. Det är allmänt observeras att astma imperium särskilt hos kvinnor som var allvarligt drabbade tidigare.

Det är därför viktigt att följas regelbundet under graviditet genom både en gynekolog och en pulmonologist, oavsett vilken form av astma. De svåraste Tiderna varierar vanligtvis den trettionde graviditetsveckan, under förlossningen och under tiden efter förlossningen.

Kommer jag bli tvungen att föda med kejsarsnitt?

Det finns ingen särskild anledning att utföra en kejsarsnitt på dagen för leverans i astmatiska kvinnor. Om mamman har ett astmaanfall under förlossningen, kommer vi att vänta lite innan det växa. Så kom ihåg att ta i resväskan för moderskap, din behandling och spray.

Jag har astma: vilka konsekvenser på fosterutvecklingen?

Fostret har ett stort behov av syre för att växa bra, speciellt under den första trimestern. Andningssvårigheter du kan drabbas vid astmaanfall kan minska detta bidrag. Dock bör krisen är verkligen svår att ha en konsekvens på det växande fostret.

Därför rekommenderas regelbunden kontroll av kapaciteten andnings är viktigt. Den utförs med hjälp av topp-flöde eller möjligen med mer komplexa tester för att bedöma mängden och trycket av syre i blodet hos modern.

Målet: att ha astma så stabil som möjligt innan du blir gravid. Det rekommenderas därför att schemalägga sin graviditet.

Mitt barn kommer han astmatiker senare?

Du kommer inte skicka din sjukdom till ditt barn systematiskt. Det kan finnas en genetisk komponent av allergisk astma, men oroa dig inte, det är inte vanligt.

Amning under de första sex månaderna åtminstone, är ett bra sätt att allergiprevention. Det är också viktigt att ta bort alla potentiellt allergiframkallande källor.

Kan jag ta behandling mot astma under graviditeten?

Vi vet att en gravid kvinna måste öka uppmärksamheten över narkotika är det sannolikt att ta. Det finns verkligen många nackdelar indikationer. Men här är det viktigt att du följer till punkt och pricka din behandling mot astma.

Om ingen studie hittills inte visat någon fara, vi vet att formeln nytta / risk gäller. Uppenbarligen finns det mer sannolikt att avbryta behandlingen under graviditet endast då åklagaren. Och eftersom läkarna saknar information om ämnet, de brukar ordinera gamla läkemedel som har visat under årens lopp deras effektivitet och säkerhet. När det gäller typ Ventolin spray, kan den användas utan problem.

Läs: Glöm hennes astma, Dr Philippe Michard, ed. Fleurus.

Källa: Undersökning "Användning av inhalerade kortikosteroider under den första trimestern av graviditeten och risken för medfödda missbildningar bland kvinnor med astma, L. Blais et al, i Thorax, vol 62, nr 4, 2007 ...

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha