Asteroid ?? 2012 D14 skummar längs jorden

Vollmar Lundgren Februari 27, 2016 Vetenskap 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det flyter av allt utrymme och astronomer försöker så mycket som möjligt att kartlägga. Ibland får de ett utrymme sten i lins teleskopet, en asteroid, som sedan följs med intresse. Dessutom, för att hålla ett öga på det kolliderar eller inte på jorden. Den 15 februari 2013 Det rakar en asteroid storleken på en halv fotbollsplan längs jorden. För rymdkoncept flyger han bara förbi planeten.

Asteroid

Asteroid 2012 DA14 rakning på 15 februari 2013 snävt missar jorden. På kvällen samma dag, strax efter NOS nyheten om åtta timmar holländska tid, flyger berget ut ur rummet närmast planeten. Avståndet mellan asteroiden och jorden kommer att vara endast 27 000 kilometer och för rymdvillkor är en kort sträcka. Det är första gången i modern historia som en sten från rymden hur nära världen och för första gången på 15 år som en asteroid är så nära. I Nederländerna har han inte se med blotta ögat. I Australien, kan Östeuropa, Asien och Indonesien stjärnskådare med teleskop kommer att se asteroiden

2012 DA14

Asteroiden kommer att med namnet 2012 DA14. Han är lika stor som en halv fotbollsplan och har en diameter på 50 meter. I en inverkan på jorden kan ödelägga ett stort område, en värld han kunde bleknar lätt. Denna asteroiden nedslag inte på jorden, räknat expert astronomer. Forskarna gnuggar sina händer på risken för en asteroid så nära att se och utforska. De vill veta vilket material den är gjord, och de kommer att beräkna banan för berget för att se om han kommer nära jorden i framtiden.

500 000

Den amerikanska rymdstyrelsen NASA uppskattar att det finns 500.000 asteroider i rymden flyter runt som är jämförbara med 2012 DA14. De flesta av dem har inte ens upptäckt.

Hastighet

Den bit varv med en hastighet av 7,8 kilometer per sekund längs. Det är en ofattbar hastighet, som är, till exempel, åtta gånger snabbare än en kula från ett vapen.

100 ton

Varje dag jorden kvävdes till och runt 100 ton av utrymme material. Bitar så stor som basketbollar är inga undantag, och även stenblock stora som en liten bil bomb planeten.
En asteroid storleken på 2012 D14 kommer bara en gång vart 1200 år gått.

Tunguska

År 1908 drabbades Tunguska i Ryssland av en meteorit. Effekterna orsakade en enorm explosion som träd inom en radie av 40 kilometer knäppte som tändstickor. Ögonvittnen från glest befolkade området talade om ett eldklot och en hög smäll. Den mest logiska förklaringen är ett meteoritnedslag. Effekten av dessa effekter indikerar risk för kollision av jorden med en meteorit eller asteroid.

Meteorit

En asteroid är fråga som rör sig runt solen, som jorden.
En meteorit är ett dammkorn svävar i rymden. Meteoriter är oftast mindre än en asteroid.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha