Asbestos Information

Asbestos orsakas av inandning av asbestdamm. Dammpartiklar är av vit blod cells'opgegeten ??, men eftersom vita blodkroppar inte kan smälta materialet ??, ?? kan så småningom leda till cancer. I Nederländerna asbestos ovanligt. Detta lungsjukdom är väl känd sedan 1930. Vilka är symtomen av asbestos och hur fungerar det? Asbestos är en lungsjukdom som orsakas av inandning av asbestdamm. Från 1993 och framåt bör det finnas en ökad användning av asbest i Nederländerna. Dessutom bör det inte sparas. Inte så länge sedan, men det var det brukligt att behandla asbest i byggnaden, såsom i byggnader och bostäder, och även för hemmabruk. När det upptäcktes att asbest är skadligt för hälsan och att det kan ge lungsjukdomar och cancer, har lagstiftningen ändrats runt här. Det finns blå asbest, vit asbest och brun asbest. Den mest använda är vit asbest. Asbest är uppenbart vid långvarig exponering för att orsaka olika typer av cancer, såsom:
  • lungcancer
  • mesothelomia
  • peritoneal cancer
Blått och brunt asbest är farligare för hälsan än vit asbest. Det finns asbest som är ordentligt tillsammans och asbest som smådelar lossnar snabbt. För icke spröd asbest, riskerna är större. Det kommer att vara mycket snabbare än små partiklar frigörs som inandas. De små fibrerna förblir sittande djupt i lungorna, tills de slutligen kan orsaka cancer. Lyckligtvis inte alla som någonsin har arbetat med asbest eller har varit utsatt, utvecklar cancer. Efter 1993 bör det finnas någon asbest som används, som väntas färre fall av asbest cancer. Om du har asbest i ditt hem, är det bäst att ringa lokala myndigheterna för samråd och råd.

Asbestos, vad är det?

Asbestos är en sjukdom i lungorna som finns på "kort" period som kännetecknas av torr hosta och andnöd och eventuellt genom en ökad förlust av lungkapacitet. Det finns en ökad risk för att utveckla, till exempel lungcancer och andra sjukdomar som är relaterade till lungorna / luftvägarna. Den lungsjukdom orsakad av inandning av asbestdamm. Detta är ofta kopplade till arbetsförhållanden, orsakar asbestos är en yrkessjukdom. Anställda som arbetat med asbest andades regelbundet dammpartiklar av asbest. Ofta sträcker sig över längre perioder. De asbestpartiklar orsakar i princip en inflammation som orsakar fibros förekommer i lungorna. Lungorna förlorar sin flexibilitet och andningssvårigheter. Patienter med asbestos brukar därför så småningom wheeze och snabb andning eftersom lungorna har mindre ström för att fungera korrekt.

Asbestos symptom

Symptomen av asbestos är långsiktiga och andnöd vid ansträngning. Med tiden kan andnöd också inträffa i vila. Allvarliga problem med lungorna uppstår ofta först efter ett decennium eller mer efter inhalation. Också, minskad aptit, viktminskning och trötthet förekommer också.
På kort sikt symptom:
  • Torr hosta
  • Smärta när man hostar

Fenomen på längre sikt
  • Wheezy
  • Högre risk för en viss typ av lungcancer, såsom lungcancer,
  • Högre risk för bronkialcancer

Förhindra lungcancer hos asbestos

Till uppkomsten av lungcancer för patienter med asbestos patienten bör definitivt sluta röka. Det kommer också att kontrolleras ofta medelst inklusive röntgenundersökning.

Skadestånd

Asbestos patienter kan ha rätt till ersättning.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Min far arbetade med asbest i ett bolag som var tidigare ett holländskt bolag. Företaget är naturligtvis utomlands. Han har nu lungcancer. Kan jag lämna in eventuella krav i Nederländerna?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha