Asbest i elinstallationer

Alef Gunnarsson Februari 27, 2016 Hus & Trädgård 147 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Asbesthaltiga material har tidigare ofta använts i delar av elektriska installationer. Trots ett totalförbud mot användning av asbesthaltigt material som är etablerade i Nederländerna 1993, kan man i elektriska system installeras före 1994 i byggnader möter fortfarande asbestbaserade material. En beskrivning av vanliga material i elektriska installationer.

Allmänt

Asbest har använts i stor utsträckning i komponenter i elektrisk utrustning på grund av de fördelaktiga egenskaperna som mineralet besitter, såsom nötningsbeständighet, värmebeständighet, som en utmärkt isolator, och den stora elektriska resistansen. Dessutom asbest var relativt billig, allmänt tillgängliga och lätta att hantera i alla typer av produkter. På grund av de olika egenskaper, finns det också ett brett utbud av asbest applikationer avsedda för elektriska system som utvecklats i det förflutna. Dessa kommer att diskuteras ytterligare med grupp.

Asbest

Asbest Små städer är mindre eller större format används ofta som ett gnistskydd till kontakter i kopplingsskåp eller i släckkamrarna. Kabelskåp som kan tillhöra utanför till gatumöbler är utrustade med asbestcementskivor i målet. Samt att separera elektriska skåp asbest kan användas. Elektriska kablar kan arrangeras i kabelkanaler med asbestcementplattor, eller ledas genom väggar i asbestcementmanteln rör. Dessutom är asbestfaceplates används i golv rännor. Det kan också förhindra att säkringslådor, switchar och andra drifts- och monteringsdetaljer på en bakplatta av asbestcement är monterade.

Asbest Cord

Dessa sladd som består av nästan 100 procent spunnet av asbestfibrer. Av asbest sladd i det förflutna är också asbest vävt tyg. Sladden kan lindas runt elektriska kablar. En välkänd holländsk tillverkare av asbestisolerade elektriska kablar var Smit tråd från Nijmegen. Dessutom är det ofta tillämpas i lock av metall eller gjutjärn kopplingsskåp, mellan bindningsytorna av skruvade lock och kroppen eller mellan sköldarna nedläggningar nedre änden. Duk Asbest kan vara närvarande i mespatroonhouders.

Isolering Bilder

Dessa isolerande panelerna är tillverkade av ett icke-bundet flamsäkra material innehållande en hög andel av asbestfibrer, ofta ett filtliknande material. De kan hittas bakom anslutning av terminaler, säkringshållare, mespatroonhouders och Transfer knivar. På insidan av metallock av karosser av kopplingsskåp ett filtliknande isolerande platta kan också förekomma.

Bakelit

Bakelit är en av de första plast som tillverkades. Det är en blandning av formaldehyd och fenol, i vilken ett fyllmedel tillsattes till den. I det förflutna, är asbest ofta används som fyllmedel i bakelit produkter. Detta material är också kallad fenol asbest. Det gäller i de flesta fall, låga procentandelar av krysotil. I elektriska system kan uppstå när asbest Bakelit kroppen av kapslingar och bostads säkringar. En av de mest kända holländska tillverkare av säkringar av asbest Bakelit var Hazen Meyer, senare samman till Holec.

Packningar

Asbest packningar innehåller en hög andel av asbestfibrer, upp till 60% av vit asbest, och används ofta i elektriska installationer. De används bland annat mellan de olika delarna av stål eller gjutjärn kopplingsskåp, i synnerhet mellan samlings- eller fästytor för de olika lock eller delar. Under montering av motstånd och andra komponenter eller bihang kan packningar asbest appliceras för att skydda den från kroppen. Asbest packningar, en ofta möter mellan ett externt handtag och kropp av stål eller gjutjärn växlar där ett lock eller manschetten.

Asbest Papper

Papper där asbestfibrer bearbetas fram till slutet av 70 ?? tillämpas. När det gäller elektriska system kan hittas som isolering jacka i elkablar. Dessutom är det tillämpas i ändplattorna och den inre sidan av höljet av bladsäkringar. Bland andra säkringar i Hazen Meyer och Hadin asbest papper som används. Men även säkringar från andra leverantörer som Siemens, AEG, Hager och weber asbest kan användas i ändplattorna.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Michael Simonsson
  Like 3   Dislike 2

Stor, informativ artikel. Således, mer bör användas, eftersom vi kommer fortfarande verschuilingstaktiek för branschen, att "så kallade" inte är känt och på grund av ett visst varumärke som har blivit synonymt med ett produktnamn inte erkänns som asbesthaltigt produkt . Lite synd att bilden illustrerar artikeln, är nu bara en bild och switch / säkrings troligen Holec från 70-talet, som nu innehåller bara vetkoord = smord bomull rep som tätning av locket. Från slutet av 50-talet / början av 60-talet kommer vi asbest sladden inte stå i Holec skåp. Men budskapet är tydligt. Lycka till.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha