Artros: flera antiinflammatoriska läkemedel är i hårkorset

Geska Wikström Februari 28, 2016 Hälsa 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Artros: flera antiinflammatoriska läkemedel är i hårkorset

Art 50, och deras generiska Zondar baserad diacerein bör avbrytas i hela Europeiska unionen. Andra anti-artrit läkemedel hotas avnotering.

Den antiinflammatoriska innehåller diacerein kommer vara fast monterade på sitt öde i december. Samtidigt, en särskild kommitté för Europeiska läkemedelsmyndigheten, Prac, rekommenderar sina suspension. Dessa läkemedel förskrivna vid artros i knä eller höft.

De anklagas för att vara en källa till betydande biverkningar, såsom allvarlig diarré och vara giftiga för levern. Samtidigt, är de inte särskilt effektiva mot smärta.

Flera behandlingar mot artros avnoteras

Under de senaste månaderna, är läkemedel mot artros anföll från alla håll. I Frankrike har den höga myndigheten för hälsa rekommenderade avnotering av "anti-artrit symtomatisk trög", för närvarande stöds av 15%; och hyaluronsyra injektioner i knäet OA. HAR anser att risk / nyttaförhållandet är ogynnsamt.

Dessa meddelanden provocera vrede Aflar som itu med idag, den 12 november ett brev till president. Den berörda Aflar att den eventuella strykning av antiartrit läkemedel uppmuntrar patienter att vända sig till smärtstillande och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Dr. Laurent Grange, ordförande Aflar anser att dessa produkter "har oönskade biverkningar mycket mer störande än de anti-artrit. "

Du ska veta att artros drabbar 17% av den franska befolkningen.

Läs också: Artros är inte en gammal sjukdom

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha