Artificiell näthinnan: första implantation i Strasbourg

Artificiell näthinnan: första implantation i Strasbourg

En bion öga har framgångsrikt implanteras i en blind når en avancerad näthinneinflammation patienten. Operationen ägde rum på universitetssjukhusen i Strasbourg.

Kallade bionic ögat eller konstgjord näthinna ... Argus II retinal protes är för närvarande den enda marknads implantatet tillåter praktiskt taget blind för delvis återfå synen. Dessa människor lider av någon form av näthinnedegeneration.

En patient kommer till nytta i Alsace. Han kan använda protesen självständigt inom ett par veckor. En första för universitetssjukhusen i Strasbourg, en av de tre remisscentra i Frankrike för genomförandet av en sådan anordning.

I Bordeaux, en annan remiss centrum, har två liknande bosättningar också genomförts under de senaste dagarna i två blinda patienter.

Totalt i världen hundra patienter är utrustade med detta protes, med en positiv klinisk erfarenhet av sju år för den första av dem.

Argus II bionic protes ersätts sedan sommaren 2014 av Social Security i paketet innovation. För att kvalificera måste du uppfylla vissa ganska strikta medicinska kriterier, i synnerhet lider av retinitis pigmentosa i ett framskridet stadium för båda ögonen.

Principen om en Bionic öga

I degenerativa retinala sjukdomar, retinitis pigmentosa och makuladegeneration relaterat till ålder, vissa celler i näthinnan, kallas fotoreceptorer skadade. Ändå är dessa som omvandlar ljus till elektrisk aktivitet. De elektriska signalerna sänds sedan till hjärnan via synnerven, där de avkodas till bilder.

Protesen är avsedd att kompensera bristande aktivitet hos fotoreceptorer.

Bilderna tas med en miniatyrkamera fäst vid ett par glasögon. Då de skickas till en liten dator bärs av patienten, som bearbetar och sänder elektriska signaler till implantatet via en trådlös förbindelse.

Det är dessa pulser som kommer, i stället för skadade fotoreceptorer, stimulerar de återstående cellerna i näthinnan, vilket därigenom tillåter överföring av visuell information till hjärnan.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha