Armborst förbjuden för jakt

En armborst är faktiskt en pilbåge, såsom de redan används för tusentals år sedan, i kombination med en kolumn som liknar en gevärskolv. Bågen är monterad på pelaren på ett sådant sätt att förhindra ett slags kors bildas. På kolonnen är placerad, en mekanism genom vilken senan, som är fäst till bågen stången, kan spännas och fästas sätta tills pilen är skjuten. Dragkraften som kan uppnås med denna mekanism är mycket hög.

Delar av armborst

Bow Bar
Bågen fältet av den ursprungliga armborst framställdes antingen från trä eller kompositmaterial. Träet därigenom användes var av god kvalitet lövträd som ek och lönn. De helt trä arch barer var lättare än valven i kompositmaterial. Arch Bars av kompositmaterial bestod exempel horn för de inre och djursenor för yttre i kombination med trä. Dessa material skulle fästas genom starkt lim varvid torkningen av limmet ibland varade i sex månader. I slutet av den femtonde och början av sextonde århundradet, kan stål arch barer växande att göras eftersom när ståltillverkning gjort stora framsteg.
Kolonn
Kolonnen bestod av trä från hassel, ask, alm eller idegran där lim eller lack över var uttryckslöst.
Tendon
För senor av armborst starka fibrer som normalt används i linne, hampa eller djur senor härrör från bindväv av halsryggen.
Arrow
Pilarna som användes var kort och tunga med en längd mellan 15 och 40 centimeter.

Armborst långa driftsstopp

Förmodligen armborst i det sjätte århundradet före Kristus, uppfanns av kineserna. Kina är det vapen i väster avslutades med romarna. Efter nedgången av det romerska imperiet försvann armborst och dök 950 i en fransk manuskript igen. Men det var inte förrän i slutet elfte talet fram till armborst användes regelbundet igen. Men vapnet var så dödligt att det förbjöds av påven för att han var en gud fientlig vapen. Användare tjänade kyrkan utvisas. Men de fick använda den mot otrogna.

Fördelar jämfört pilbåge

Armborst hade två stora fördelar över den tidigare pilbåge. För det första, genom sin destruktiva makt som ett skott pil kan tränga igenom pansar tillbaka och för det andra eftersom det krävs så mycket skicklighet och kraft att den skulle kunna användas av alla. Den senare, till skillnad från pilbåge som efter år av praktiken kunde verkligen serveras.

Pavises skydd

För skydd när åter laddar båge bågskyttar bar en sköld på ryggen som nästan hela sin kropp täckt när de vänds vid lastning med säker riktning mot fienden. ?? Som en sköld kallas pavise. Den pavise kan också ge ett annat sätt att skydda genom att ta bort det och stickande i marken efter skytten stod vid omlastning bakom. Pavises skulle också kunna placeras med ett antal bredvid varandra. De ibland frikostigt målade, bland annat med religiösa scener, så att de skulle ge ett bättre skydd mot fienden.

I århundraden lite förändrats

Runt 1400 modell av armborst förändrats och vapen hädan hålls mot skuldran för att fokusera bättre. På sextonhundratalet, kolven liknande i en kolumn i en riktig kolv som senare gevärskolv. Vilket material och teknik är berörda, armborst sedan tills långt in på nittonhundratalet, var i stort sett oförändrad. Bara ungefär halvvägs genom århundradet, armborst förändringar genom användning av lättare material i plast.

Jakt förbjuden armborst i Nederländerna

I Nederländerna med jakt armborst förbjuden i motsats till USA. Ännu Armborst inte olagligt. Men det finns några legala restriktioner. Ägaren av ett armborst måste vara minst 18 år och bågen bör endast användas i ett slutet utrymme. Armborst måste demonteras för att transportera så att det inte kan bli skjuten med det omedelbart. Fotografera med armborst vanligtvis sker i idrottstävlingar på klubbar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha