Arkeologi, framgångar och uppgifter kommuner

I en utgrävning i Brabant Mierlo har avslöjat en karolingiska kyrkogård. Det påstods att i hörnet av biskopen av Mierlostraat och Herre Scherpenzeelweg åtminstone spår av medeltiden var i marken. I omedelbar närhet hade redan gjort flera upptäckter. Som ofta är upptäckten hölls hemligt ett tag för att locka tjuvar.

Kristendomen och grav

Snarare var det en järn svärd finns som gravgåvor begravdes i merovingiska perioden. Därför fanns det hopp om att det skulle bli ännu mer allvarliga varor såsom vapen och smycken som finns i den nya utgrävningarna.
Mierlo arbetat med entreprenören. Planering av byggandet av lägenheter justerades. Arkeologer först hittade resterna av två trä vattenbrunnar i elfte och tolfte århundradena. Därefter konturerna av grävts fram. Snart upptäcktes att de konstaterades ha sitt ursprung från den yngre karo period i frånvaro av gravgåvor. I de kristna karolingiska gånger det var förbjudet att begrava de döda med gåvor. De femton gravar hittades datum från åttonde och nionde århundradena, tidpunkten för omvandling till kristendomen. Spåren består av att skriva ut kistorna och silhuetter av den avlidne, med några skelettdelar och några krukskärvor.

Lag om arkeologiska arvet

Arkeologiska arbetsgrupper inte alltid får fullt samarbete. Ibland kan en kommun: Archaeological forskning är för dyrt och tar för lång tid. En motivering här är: Resultaten kan förväntas inte unikt och viktigt nog. Proffs blir förvånade och oroade sådana beslut som går diametralt mot inrådan av stadens arkeologer och hembygds cirklar. Lyckligtvis, nu under 2007 en lag om arkeologiska arv som kommunerna är skyldiga att göra förfrågningar där arkeologiska spår hittas och behålla den.

Kommuner och arkeologiska värden

Lagen syftar till arkeologiska värden så mycket som möjligt för att bevara marken och gräva endast retention i marken är det inte möjligt. Därför bör det vara tidigt i planeringen är alla beaktas arkeologi. Ansvarig för detta är det som eventuellt kommer att utveckla mark störande aktiviteter. Finansiell utgångspunkt är att löne disrupter. Det finns också den nya lagen frågan om decentralisering av funktionerna i nationella och länsstyrelsen till kommunerna. Kommunerna har en viktig roll och är skyldiga att beakta eventuella arkeologiska värden. Tidig identifiering av dessa värden är viktigt eftersom du kan fortfarande införlivas i planen och senare inbromsning av byggkonjunkturen kan förebyggas.

Forskning

Grävmaskiner som vi inte vet det tidigare samhället om vi utför endast glest spridda över landet tjuvnyp. Skalastudien av förhistoriska landskap är viktigt. Bör studeras Förhållandet mellan människa och miljö. Den största delen av människans existens är verkligen förhistoria. Inte bara hus och avfallsgropar är intressanta, men också placeringen av husen på landsbygden, förhållandet mellan bostäder och begravning och avståndet mellan olika bosättningar.

Belvedere, initierat av fyra ministerier

Arkeologer har också nöjd med Belvedere, ett initiativ från fyra ministerier att involvera fler kulturhistoria i den fysiska planeringen. Belvedere ger några tips för kommunerna att formulera politiken arkeologi. Två viktiga tips är att involvera fler människor och att ta hänsyn till kunskap om historiska föreningar och organisationer.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha