Arbetslöshet: de regler att följa för att hålla moralen

Arbetslöshet: de regler att följa för att hålla moralen

Upprätthålla en koppling till arbetsmarknaden, kommunicera med familj och vänner, ta lager med sin läkare ... alla medel är bra att undvika depression när jobbsökande situation.

Siffrorna för månad januari 2015 arbetslösheten föll. Goda nyheter: antalet arbetslösa minskat betydligt. Dåliga nyheter: långtidsarbetslösa, refereras från mer än ett år vid arbetsförmedlingen, och mycket lång, är registrerade för mer än tre år, ökar.

En oroande trend som fokuserar mer och mer vetenskapliga studier. Den senaste, som publiceras i tidskriften Journal of Applied Psychology, redovisar en förändring av personlighetsdrag vid långtidsarbetslöshet. De arbetslösa bli obehaglig och introverta, som inte hjälper dem att hitta energi att leta efter ett nytt jobb.

Så, för att undvika att falla i den onda cirkeln av depression och återkallande, psykiatern Michel Debout, författare till "The trauma arbetslöshet", avslöjar all sin praktiska råd.

Det kritiska ögonblicket

"Den administrativa definitionen av långtidsarbetslöshet är ett år, men personliga och mänskliga verkligheten är annorlunda. Är den kritiska perioden när personen börjar förlora hoppet, vad som kan hända förr eller senare", säger psykiatern. Ålder, typ av befattning och det geografiska området kan också påverka den möjliga acceleration.

Minskad aptit, förlust av sömn, irritabilitet, känsla av bristande kontroll över situationen ... alla dessa manifestationer av traumatisk stress i samband med arbetslöshet, antingen genom uppsägning, en konkursansökan eller på annat sätt, bör varna de anhöriga till de arbetslösa och vårdpersonal. "Efter ett tag, de första symptomen förvandlas till känslor av värdelöshet, skuld och förlust av den totala självkänsla som kan leda direkt till depression", fortsätter Michel Debout.

Dessa människor i instabila situationer är också mycket mer mottagliga för missbruk. Tobak, alkohol, droger eller psykotropa blir verktyg för att tillfredsställa sökandet efter en lugnande eller stimulerande effekt för de arbetslösa. Förutom att "tas på lång sikt, kommer dessa ämnen att stärka den depressiva tendenser, för att undvika skador inte bara personen utan också hans maka, hans familj och alla runt omkring henne."

Vad man ska göra för att klara sig?

För att undvika dykning huvudet först in i den depressiva spiralen, det finns lösningar. "All arbetslösa inte depressiv, men alla kan vara i riskzonen. Om du känner att detta är ditt fall, tveka inte att ta lager med en läkare", minns Michel Debout. "Då, på ett personligt plan, är det viktigt att upprätthålla verksamheten. Sport, utställningar, föreningar, bio ... allt är bra att hålla en koppling till arbetsmarknaden och inte kasta sig in i ett tillstånd av ångest."

Miljön spelar en nyckelroll, på olika nivåer: För det första måste den arbetslösa personen kontakta sin partner och barn att skingra eventuella missförstånd och för det andra kan familjen hjälpa erövra en trevlig miljö. Kände den arbetslösa personen att hon inte är ensam och kan räkna med stöd för sin make kan förändra allt. "Ordet är utgångspunkten för allt. Det är när vi inte talar om att saker är dåliga", avslutade psykiatern. Ett ord ...

(0)
(0)
Tidigare artikel Film Review: Brothers
Nästa artikel Sömnig på motorvägen

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha