Arbetet med den flamländska tecknaren Waldo Gheluwe

Under de senaste åren, publicerad av Bonte från förlaget Peter Bonte utfärdade Brygge flamländska en rad serietidningar av konstnären Waldo Gheluwe. Serietidningar är mestadels i svart / vitt och har ungefär trettiotvå sidor. Eftersom Waldo är avgick han har under senare år åter dags att dra en hel del serier och främja dem aktivt stå upp komiska konventioner. Han var närvarande på lördag 30 Maj, 2015 på the Strip Manifestation i den frisiska staden Drachten.
En ritning av Na Re, en av utomjordingarna.

Waldo Gheluwe

Den belgiska serietecknaren och konstnären Waldo Van Gheluwe föddes den 7 maj 1949 i Kortrijk. För närvarande är han bor med sin fru i Vlaamste Gent. Hans far var en professionell expressionist konstnär. Waldo fick från sin tjugofemte intresse för måleri. Som en autodidakt, lärde han det själv, även hans ritning färdigheter. Han är starkt påverkad av den grekisk-italienska målare Giorgio de Chirico som långt före surrealismen i Europa gjorde visioner målade sin entré. I en intervju för bandbladet säger P Waldo att han har haft många arbetstillfällen i sitt liv som en maskinoperatören i en fabrik marker var den sista. Sedan 58. Födelsedag han tycker om hans avgång och har därför tid att rita.
Waldo är som serietecknare påverkas av ett antal kända europeiska och amerikanska serie såsom holländaren Hans Kresse, den franska Paul Cuvelier och Tardi, den italienska Giovanni Ticci och amerikanerna Burne Hogarth och Richard Corben. Av de sistnämnda amerikanska Waldo beundrar hans hyperrealistisk stil som han ser varje bild av Corben som en miniatyrmålning.

Serier

Waldo Gheluwe ett antal serier som ingår i serietidningar där andra flamländska tecknare har bidragit. Dessa är de album Marginal Alla # 2, The Pierkes och Kallskuret "t Manneken Journal frågor. Dessutom, en tecknad serie som publicerades i Viking Cowboy i den andra uppsättningen Sheriff Classics utgivare Windmill Comics och Magazine Paper nr 24 2014. I detta nummer av Brabant Strip ligger bredvid den tecknade serien Draken hittar också en intervju med Waldo.
Tabell: Fanns serier
Förutom novellerna under perioden 1982 till 2015 nio serietidningar dök upp. Det Zarkad från 1982, dubbelalbum Apacha Canyon / Rachna spindlar, albumet Kish och 109 sidor berättelse Eridu. Det finns också den ofullständiga publicerade historien De överlevande från Kish, som hittills tre volymer släpptes. Detta hänför sig till en helt svart / vit version. Det finns redan 93 sidor Waldo undertecknats men har ännu inte börjat den fjärde.
Dyrkan av guden Yorgt i staden Zarkad

Zarkad

Den svart / vita serietidning Zarkad från 1982 Waldo första publicerade komiska fyrtiofyra sidor lång. Albumet är starkt influerad av amerikanska komiska konstnären Richard Corben, särskilt genom albumet Den. En man med en enorm fysisk styrka, nakna män och kvinnor filmiska undertecknade, karate, konstiga idoler och en grym älskarinna. Dessa är de ingredienser som båda författarna please band och berätta sina historier.
I Zarkad sparar UKAN i landet Ueller-Etnak en mörk kvinna ur händerna på hennes angripare. Hon verkar ha rymt från livet av slav drottningen av den mäktiga staden Zarkad. De Zarkadiërs dyrka guden Yorgt. En stor bronsstaty står i ett tempel och folk här regelbundet offras.
Det verkar tre åkare från Zarkad att fånga UKAN och Innya, men de dödat alla tre. UKAN fattar beslut om att gå till Zarkad att stänga av drottningen. Innya beslut att gå med en viss motvilja. I staden de fångas men lyckades fly igen. Detta innebär inte bara i slutet av drottning men också Zarkad.
Sumerian mytologi
Runt fyra tusen BC skapade den sumeriska civilisationen. De första städerna byggdes i Mesopotamien, nu Irak och andra delar av Mellanöstern. Den äldsta staden var Eridu och var centrum för den sumeriska civilisationen. Arkitekturen de offentliga byggnaderna var monumental. De flesta städer uppstod kring förekomsten av ett tempel. Detta var också fallet med Eridu. I mitten av staden var den främsta helgedom guden Enki sumeriska. Enki är Skaparen. Han är guden av jorden, vattnet, den anda av en av de döda. Det var dock inte en monoteistisk tro, eftersom det fanns fler gudar. Det fanns också Anu, guden dyrkade invånarna i den sumeriska staden Uruk, och ENIL, gud staden Nippur. De tre gudarna bildade en triad gudar.
I Eridu var de viktigaste helgedom av guden Enki, guden av jorden och enligt sumererna, Skaparen, gud vatten, för döden och den kreativa anda. Tillsammans med Anu, gud Uruk, och Enlil som inte var knuten till en viss plats. Enki, Anu och Enlil var de tre viktigaste gudar den sumeriska civilisationen. I denna tro saknade en helig bok, eller det anseende som en av grundarna av tron, som Jesus eller Muhammed är. Dessutom fanns det en slags hierarki av betydelsen av de gudar, liknande de grekiska gudarna.
Den kommande förstörelsen av staden Kish

Kish

I serien av Kish finns tre delar till 2015, tryckt i svart och vitt, publicerad av förlaget Bonte. Den första delen börjar med ankomsten av ett rymdskepp på jorden. Det är tre tusen år före Kristus. Utomjordingarna har inga goda avsikter eftersom de måste lämna råvaror som järn, koppar och nickel. Men planeten bebodd redan eftersom de ser staden Kish. Kish är en gammal sumerisk stad i Mesopotamien och ligger åttio kilometer söder om den nuvarande irakiska staden Bagdad. De är varmt välkomna och mingla med jordiska människor. Men det råder oenighet bland folket. Syftet med intergalaktiska resan är ett skepp lastat med malm. Så småningom kommer till en konfrontation mellan de två folken som slutligen staden Kish med en bomb utplånat.
I serien av Kish dras många tecken, med kvinnlig nakenhet inte skydde. Berättelsen är en blandning av science fiction, klassiker, mänskliga känslor som svek, kärlek, girighet, hämnd, arrogans och våld. Parallellerna med den aktuella tiden är lätt att lägga. Även på den afrikanska kontinenten verkar andra arter som är till synes som vänner, men samtidigt fokuserar på förvärv av råvaror. Huruvida detta är européer, amerikaner eller kineserna är, är principen densamma. Kish har ännu inte slutförts. En fjärde planeras av Waldo.
Den används av en utomjordisk ras Anunaki reptil varelser skapats för att rensa upp i Lulu. Utdrag från albumet "Eridu brinnande!"

Eridu

Enligt Waldo är tredelad serie Eridu baserad på den sumeriska skapelsemyten att gudarna kom ner till jorden för guld. Eftersom guld är inte vann enkelt de skapade varelser som hjälpte dem i detta. Den första delen av Eridu börjar med en påtvingad strid i en arena mellan Adam, som hör till den typ av Lulu, och Nirgal, son till guvernören som tillhör den styrande Anunaki. I de tre delarna Eridu är känslorna mellan huvudpersonerna; kärlek, svek, svartsjuka, empati och girighet. Dessutom komikerna är en blandning av science fiction, gamla sumeriska och tjugonde århundradet teknik. Waldo drar vidare massor av nakna män och kvinnor.
Lulu, är varelserna klonas av Anunaki, leds av den andra sonen till guvernören Enlil revolt. Detta innebär början på en hård krig mellan de två raserna. Den första delen trycktes i färg, de andra två delarna är i svart / vitt. I den andra delen, det är allmänt kaos uppstod, bland annat i staden Eridu. Lulu mörda Anunaki och hugga sina hus i brand. Den Anunaki väljer att skapa en ny ras medhjälpare, den här gången DNA-modifierade ödlor. Dessa kommer att vara utrustade med vapen och måste besegra Lulu. I den tredje delen av showen ödlorna Anunaki inte klara av Lulu. Den främmande ras Anunaki ser ytterligare guldgruvor och återvänder, och under Anunaki rebelledaren ningal till deras hemplanet Nibiru

Surrealistiska målningar

På hans hemsida som visar Gheluwe några av hans surrealistiska målningar. De Waldo titlar som "män på arbetsplatsen", "kropp och själ", "wicca", "översvämning" och "kvinna i röd t" ärvt. Han inspirerades av konstnärer som Salvador Dali, René Magritte, Max Ernst, Paul Delvaux, Carel Willink och framför allt den grekisk-italienska målare Giorgio de Chirico. Alla dessa konstnärer tillhör en större eller mindre utsträckning, till det tjugonde århundradet surrealistiska rörelsen i måleri. Favorit målning ämnen är med honom kvinnlig naken, i en annan fyllda kroppar och främmande landskap. På hans hemsida Waldo nämner att han har valt att fokusera realistisk jobb att därigenom skapa drömlika situationer. Just nu är han målar med färg. Han börjar med tillämpning av en grå eller annan mono-färg på duken. Därefter ett antal skikt av genomskinliga färger. Detta ger Waldo kontrast, till exempel i form av skuggor på duken.
Surrealism
Åren mellan 1870 och 1914 är känd som den period då Belle Epoque. Människor efter första världskriget kännetecknas dessa år av fred, optimism, ekonomiska och tekniska utvecklingen, slarv och koloniala välstånd. Den vetenskapliga rationalism var central. Världskriget som rasade mellan 1914 och 1918 var för detta ändamål. Miljontals soldater massakrerades av skottlossning, bajonett stroke, giftgas attacker och handgranater i skyttegravarna i Belgien och Frankrike. Miljontals traumatiserade soldater kom tillbaka till civilt liv. Fasor kriget avspeglas i konsten. Rörelser som dadaismen, primitivism, futurism, magisk realism, realistiskt expressionism och surrealism infördes i konstvärlden. I surrealism drömmen är central. Drömtillståndet kännetecknas av fri association av medvetandet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha