Apple sniglar i akvariet

Även om de flesta akvarister sniglar försöker så mycket som möjligt för att hålla sitt akvarium, är Apple Snigel en ganska populär akvarium invånare.

Äpple Snail


Allmän information
Den holländska namnet för denna snigel är Apple Snigel, finns det latinska namnet viss förvirring. I själva verket är det förekommit flera namnbyten, och även det finns flera familjer som vi har alla varit under det nederländska namnet Apple snigel. De vanligaste latinska namn dock Ampullarius gigas och Ampullarius cuprina.
Äpplet snigel varierar i storlek från 5 upp till 15 centimeter. Färgerna är olika, det vanligaste är gul, vit, blå och grön. De flesta sniglar inte är äldre än ett år. Det säger sig självt att äpplet snigeln inte kan tas i snigel ätande fisk, inklusive bland annat de olika Botia arter och Pufferfish.

Skötsel


Vattenvärden
De vattenvärden är för en Apple snigel men av liten betydelse. De är mycket starka djur, vilket kan vara bra för förorenat vatten. Detta är inte ett skäl att hålla akvariet rent är inte bra! Ge ett pH mellan 7 och 8, är det nödvändigt att kräva att slagg kalcium för att hålla deras hårda skalet. I vatten med ett högt pH är mer rimligt än kalcium i vatten med ett lågt pH. Om du inte kan uppnå detta, då finns det kalciumkarbonatpulver till salu på de flesta djuraffärer. En temperatur av mellan 20 och 24 grader är idealisk, de kan emellertid temperaturer av från 18 till 26 grader konventioner. Om en snigel död, ta bort den så fort som möjligt från akvariet. En död Apple snigel är i själva verket mycket förorenande vattnet.
Inredning och dekoration
De flesta Apple sniglar som långsamt rinnande vatten, är en kraftfull filtret inte behövs. Ett krav är ett skyddsglas, Apple sniglar har en tendens att gå ut på natten på vägen, och kommer inte att dra sig undan från en resa utanför akvariet! Bara se till att vattnet är inte upp till kanten av boxen, eftersom Apple sniglar behöver detta utrymme att andas. Håll upp en snigel per 10 liter vatten.
Näring
Om du vill köpa en Apple Snigel, rekommenderar jag till en början att söka på Internet eller om du har en växtätande arter på ögat. Andra typer av vattenväxter får rätt ensam. Dessutom äter ett äpple snigel allt: matrester, alger, döda växter, skållade grönsaker, ägg av andra fiskar. Kom ihåg att du inte kör för många, Apple sniglar kvar på mat, vilket leder till att din tank blir förorenad snabbt av de många stolar.

Förökning


Könsbestämning
Genus skillnaden är nästan omöjligt att se. Skillnaden är bara sett i parning, då kryper hannen honan.
Kulturen
I motsats till många andra sniglar Apple Snail är inte en hermafrodit. Så det finns alltid en manlig och en kvinnlig behov av att komma att reproducera. Äggen läggs i grupper, och är alltid placerade ovanför vattenytan. Äggen kläcks efter två till fyra veckor. Om du håller fisk i akvariet, fånga unga sniglar bort, eftersom de kommer att äta fisk.
(0)
(0)

Kommentarer - 24

Jag har en pest sniglar i mitt akvarium och jag hade hört någonstans att sniglar till salu som äter sniglar. Vem vet elfenben ett bra pris för att sälja? Jag är nämligen. I skuldsanering.

Vår apple snigel har en enorm massa ägg på filterslangen gelegd.Dat är redan sex veckor. Är det tar så lång tid? Eller är det så att äggen inte är befruktade? Hur kultiverar Sulawesi sniglar? Någon som vet något om det? Tack så mycket för hulpRob

Jag har också en fråga! Jag har ungefär vikt till 2, 5 månader sedan en "Aquarium" köpas med guppies.Ik har också tre äppelsniglar i det kön jag inte riktigt känd, men till min förvåning var det i går plötsligt fann en mini kula i min skål! Nu har jag sökt en hel del information om reproduktion av sniglar och det är bara talat om kluster av ägg som deponeras ovanför vattenytan etc. Och jag har aldrig sett något av en mängd av ägg sett både över och under vatten, och jag har också en stor öppen rund skål och hittills har jag inte missa ens sniglar på natten, men jag har också ingen täckning där de kan lägga sina ägg. Det är också bara ett barn snigel härstammar från. någon som har någon aning om hur det kan vara?

Om du ser ett äpple snigel är död? Jag har två och en lögn kvarstår och kommer inte från hennes schelp.soms gång en lång sak och sedan backa ... konstigt om du tar henne ordentligt drar dem ännu mer? och andra enheter så mycket! hälsningar Natacha

Takstolar kläckning dag. Hundratals. Och nu väntar vi för att se om de kommer att växa och överleva. De är små, men allt är redan där och nu. Väldigt roligt.

Vi har en månad sedan två äppelsniglar. För en vecka har de mot trädkronorna ovanför vattenytan sätta en massa ägg. Våra sex kyssande fisk stå vakt. Mor apple snigel sprut alltid kämpat ägget gäng. Vi undrar om vi kommer att föda, och äggen kläcks.

Hej hoiik har tre äppelsniglar är ungefär fyra cmmaar de inte lägga ägg varför? Gr angela

Jag har massor av sniglar och några du ser något som påverkar skalet medan du ser en smidig schepl andra dit.Waardes hur kan vattnet verkar mig väl: ph 7.6kh 6gh 10no3 varierar mellan 10 och tjugo till det eftersom Jag beskär växterna i eens.no2 är 0Groeten Thomas

Jag har också en apple snigel ca 2 månader, och hela min akvarium fylls med ägg från en dag till en annan, jag bara låta det ligga eller inte? Jag odlar dem, men de kan inte alltid få det, jag nu inte särskilt aggressiva fiskar sitta i mitt akvarium.

Vår apple snigel har redan lagt ägg, nu måste jag sitta och vänta. Till min förvåning i morse såg jag tre små äppelsniglar gå runt i vattnet. Så de kan fortfarande befrukta sig eftersom vi verkligen bara en snigel, som redan är ett år.

Idag köpte jag ett äpple snigel Jag tycker att det fascinerande djur! KGA inuti kort fortfarande köpa en och sedan hoppas att lille mannen och liten kvinna och börja mate smile :-p

I eftermiddag har jag två äppelsniglar köpte min guldfisk akvarium Jag undrar hur eller om det är, men jag visste inte att de var bara högst ett år. Jag hoppas att det är en hane och en hona är i.vm. reproduktion. Eftersom de är varma i pris. Jag är nyfiken.

Vi har ett år sedan ett äpple snigel. Det har varit tre gånger ägg gelegd.De första gången vi har dem kasseras och de sista två gånger, det var bara några veckor i mellan, vi har fört dem till ett trädgårdscenter i väntan eller de kläcks. Men vi har bara en snigel. De kan befrukta sig ändå?

Förra året hade jag en apple snigel, som har lagt ägg i december förra året. 4 gånger ett kluster. Det finns så väldigt många små sniglar kläckts, då har jag en själv och höll resten bort till en fiskaffär. den gamla slagg gick snabbt efter döden, och nu när en snigel, ung snigel därför lagt ägg. Hur kan detta vara? Jag har bara en snigel. När de är könsmogna sniglar?

Bilden av vår snigel kan ses på: är säker på att vår snigel är ett äpple snigel. Jag frågade också frågan på ett forum. Där sade de att snigeln redan i butiken hade befruktats och fröna kan vara ganska långa banan innan hon sätter ett gäng.

Hur kan det vara? Vi har ett äpple snigel i vårt akvarium och vi har fortfarande sniglar! Vår appelslakje var ca 1,5 cm när vi frågade honom / henne köpte. Efter 7 till 8 månader har hon lagt en första kluster så att en tig sniglar har besannats. Vår ändå hermafrodit?

Fråga. Jag har fem äppelsniglar i ett akvarium, men frågan är hur gamla de har i huvudsak innan de hunnit lägga ägg. Fråga 2. Jag eld också räkor i behållaren väl, läste jag att de äter ägg av andra fisk de äter det därför brand räkor. eftersom jag ville alla de två kulturerna. Hälsningar Roelina.

Hej Rob, själv tyvärr har jag ingen erfarenhet av detta, men jag hittade en artikel som du tror att jag har lite mer: http://plazilla.com/page/4295066765/appelslakken-in-je-aquariumSucces!

Hej Mermoria, i vilket fall skulle jag bara låta dem ligga, ja, alltid spännande! Lycka till!

Tjitske Hej, Som du kan läsa i artikeln är äpplet snigeln ingen hermafrodit, äpplet snigeln sig så kan Hälsningar inte bevruchten.Succes med din Apple snigel!, Funky Fish

Hej mejram, kanske denna snigel var redan är gravid? Förresten, jag börjar tvivla nu om Apple snigel kan befrukta sig

Hej Sara, som kunde faktiskt. Lycka till med utbredningen av dina sniglar!

Hej Sarah, Bra fråga! Det verkar inte som snigeln var redan gravid när du köpte den, eller det kan vara en annan typ av snigel?

Hej Roelina, Apple sniglar är mogna när de är ungefär 5 cm i diameter är Brand Räkor äta något, och så det kan mycket väl vara så att de äter även andra ägg. Växer ändå kan du gör bäst i en sålåda, så kanske det är en idé?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också