Användningen av Ritalin: är det farligt?

Ritalin används idag mer än någonsin. Speciellt barn använder den över hela världen för att få studera bättre i skolan och mer struktur i sina liv. Detta läkemedel har funnits sedan 1982 i Nederländerna. Det används främst av studenter för att öka koncentrationen. Det är också används som ett lugnande medel. Ritalin är mest känd för den framgång som har uppnåtts i ADHD-patienter.

Användningen av Ritalin

Ritalin används över hela världen som medicin, droger eller ens i stället för hastighet. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i Ritalin, metylfenidat, som har en direkt effekt på beteendet hos användaren. Det har också en direkt effekt på koncentrationen. Detta är strax efter att snabbt märkbar. Personen kan fokusera på de saker han gör. Dessutom har Ritalin en stark effekt på beteendet hos användaren. Även om Ritalin är ett stimulerande Ritalin har en lugnande effekt. Särskilt hos personer med ADHD, eftersom detta hjälper ämnet säkerställer att vissa stimuli aktiveras i hjärnan. Dessa incitament är huvudsakligen ansvariga för ADHD-patienter att de kan koncentrera sig på sitt arbete. Det är också viktigt så att de kan få en permanent struktur i sina liv.

Nackdelar i samband med Ritalin

Det har varit mycket diskussion om biverkningar av Ritalin, främst därför att de skiljer sig från person till person. I Ritalin är samma aktiva ingredienser som amfetamin. Som ett resultat kan de första få dagars användning vara oförutsägbar. För vissa användare genererar en stor mängd energi, och i andra verk mycket lugnande. Det finns en hel del biverkningar identifierats användare. Det ena har mer problem än andra och vissa användare känner ingenting av detta.
Efter att ha utvecklat Ritalin, särskilt vid höga doser, användarna upplever en comeback. Denna disinhibition tillsammans med huvudvärk, ångest, nedsatt förmåga att koncentrera sig, irritabilitet, trötthet och nervositet. Det är därför inte ett lämpligt läkemedel för människor som är mycket känsliga för dessa biverkningar. Nedan finns möjliga biverkningar som användare kan uppleva när du tar Ritalin efter en kortare eller längre period av intag.
  • Vissa användare är väldigt nervös och få en nervös känsla.
  • Illamående hos vissa patienter.
  • En minskning av aptiten.
  • Gallring med långvarig användning.
  • En negativ påverkan på hjärnan, det har aldrig varit klart bevisat.
  • Med långvarig användning trög tillväxt.

Ritalin som dopning

Detta '' medicin '' används inte bara inom medicinen. Människor världen över använder relatine av flera skäl. Cyklister använder den under längre perioder för att hålla medan ridning och koncentrera sig på sin utbildning. Även narkotikamissbrukare som har en "säkrare" alternativ för hastighet eller vill amphetamineanvändning relatine för samma ämne de innehåller både metylfenidat. Även erfarna bodybuilders Ritalin som ett positivt tillskott till deras utbildning.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Min dotter tar redan flera år Ritalin, för koncentrationssvårigheter och ADHD något. Hon tar det bara när hon går till skolan, helger inte. Hon får regelbundna hjärtklappning och panikattacker, oftast på natten. Jag har min läkare redan informerat och han talar om hyperventilation. Kan detta ha att göra med att ta Ritalin?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha