Användningen av antibiotika ökar i vikt?


Användningen av antibiotika, under en lång tidsperiod, kan resultera i en ökning i vikt.
Som många säger, ormai.Il första studie som anknyter antibiotic användning med viktökning 1950. I en studie som publiceras i The Journal of Nutrition, berättas om fallet med vissa marinen rekryter genomgår en antibiotikabehandling för att förebygga streptokocker. Efter flera veckors behandling, har rekryterna betydligt ökad vikt.
Den långsiktiga användningen av antibiotika kommer sannolikt att påverka den normala funktionen hos ämnesomsättningen. Låt oss se hur.

OM Svampen växer, ÖKAR VIKT

Jästen, till exempel, är en svamp som föreligger i magsäcken. Det tenderar att växa under en långtidsbehandling med antibiotika. Viss forskning tyder på att jäst överväxt kan påverka sköldkörtelns funktion och orsaka en minskning i den metaboliska funktion.
Detta är särskilt intressant i att en långsammare ämnesomsättning innebär färre kalorier bränns och att oundvikligen kommer det att finnas en ökning i kroppsvikt.

ANTIBIOTIKA ALTER goda bakterier

Antibiotika är viktigt att bekämpa de "dåliga" bakterier men ofta oundvikligen döda någon av de nyttiga bakterier i tarmsystemet. Detta beror på att antibiotika inte skilja mellan bra och dåliga mikroorganismer: deras nyttolast slår urskillningslöst.
Bland de goda bakterierna är Lactobacillus som har positiva effekter på människokroppen.
Denna probiotiska, i synnerhet minskar upptaget av glukos i mag-tarmkanalen, vilket hindrar den från att lagras som fett.
Antibiotika kan också påverka bakterien Helicobacter pylori. Det är en mikroorganism som normalt är närvarande i kontrollerade mängder i magen och känd eftersom det kan producera ämnen som orsakar såret och cancer, i allvarligare fall. Denna bakterie är emellertid i stånd att skydda oss från problem såsom gastro-esofageal reflux.
E "konstaterades att denna bakterie påverkar på ett viktigt sätt på två hormoner, ghrelin och leptin. Så oavsett om H. pylori genomgår förändringar, även de två hormoner kommer att påverkas.

Andra biverkningar

Bland andra biverkningar till följd av en starkare antibiotikabehandling är: förstoppning, diffus svullnad, huvudvärk, yrsel och diarré.
De antibiotika påverkar också de vitaminer och detta driver ämnet under behandling att använda sig av multivitamintillskott.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha