Antisemitism / antisemitism: judarna som outsiders

Annele Åhlund Mars 9, 2016 Miscellanea 3 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Traditionellt judar annorlunda än den infödda befolkningen. De hade olika kläder, visste andra lagar och även talade ett annat språk. Kanske av den anledningen att judar hatade. Även om det fanns skillnader, dock att antisemiter judar efter upplysningen fortfarande hatar. Även om judar är fullt integrerade antisemiter har ursäkter att hata judar. Det spelar ingen roll om judar eller inte kan integreras.

Judarna som outsiders

Judar kan hatade eftersom de helt enkelt skiljer sig från andra. En grupp av utomstående. Traditionellt judar annorlunda än den infödda befolkningen. De hade olika kläder, visste andra lagar och även talade ett annat språk. Kanske av den anledningen att judar hatade.
Kanske andra nationer var helt enkelt inte kan acceptera judar på grund av kulturella skillnader. När allt detta är vad som hände med den kinesiska i början av Amerika och fransmännen i England. På engelska kallas detta "den motvilja mot skillnad."
Judar i historiens lopp sökt ofta lite kontakt med icke-judar. Deras etiska, kulturella och sociala system skiljer sig helt från sina grannar. Dessutom, judarna alltid drömt om att återvända till Sion. De deltog i värdlandet och har även kämpat för, men deras hjärtan riktades till det förlovade landet. Det är onekligen sant att judarna var utomstående.
Men om det finns en anledning till antisemitism, skulle assimilering vara lösningen. Antisemitism skulle minska som judar integreras i sina värdländer. Är detta vad som hände?

Integrera utomstående

Judarna var till 18th century alltid utomstående. Sedan kom upplysningen i Europa. Upplysningen gav allas lika rättigheter oavsett religion. Judarna hade rätt: judarna som individer alla; judarna som en nation ingenting.
Många judar har integrerats. De var klädda i lokala kläder, rakade sina skägg och gick till universitet och teatrar. De gick för att tala det nationella språket, namnger kultur sina grannar. De gifte sig icke-judar. Många bad ännu mer för att återvända till Sion. De var mer europeisk än européerna själva.

Gjort en "upplyst" samhälle ett slut på antisemitism?

Napoleon gjorde allt för att låta integrera judarna. Han tvingade även dem att uttrycka sin lojalitet till Frankrike. Reformen judar i Tyskland förklarade att "Berlin är vår Jerusalem" och "Tyskland vårt hemland." Judarna trodde att accepteras, men de var besvikna.
Den Dreyfuss-affären kan man dra slutsatsen att judarna fortfarande kan falskt anklagad och att de inte hade några rättigheter. Och med tillkomsten av Hitler satte stopp för den så kallade assimilation. Judar mer hatade än någonsin. Judar hatade eftersom de ville vara som lokalbefolkningen. Men judar kunde inte vara samma som arier. Judarna var sämre, enligt dem.
Vad tycks således: judarna som outsiders utgör grund för hat mot judar; det är bara en ursäkt. Judar kommer att förbli judar och får därför inte utgöra en del av den icke-judiska samhället, som antisemiter argumentera. Se: Stern
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (3)
Gunlög Sundin
  Like 1   Dislike 1

Är det då co hatet mot muslimer och rädsla för islam kan inte jämföra med detta?

Collin Hedstrom
  Like 2   Dislike 0

Search är faktiskt en bok som går långt mycket långt tillbaka i historien. En bok som visar i klartext, hur kunde det ha kommit så långt att vissa människor hatar judar. Som i nederländska. Vem kan ge mig ett bra tips

Detlof Egnell
  Like 0   Dislike 2

Du menar hatet mot muslimer mot judar? Ja, det är verkligen geval.Angst Islam bygger mer på våldet användning extrema muslimer. Muslimer diskrimineras eftersom de är outsiders. Vidare i muslimska länder, är bara icke-muslimer diskrimineras. Så får i Mecka inga icke-muslimer komen.Groet, Etsel

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha