Antibiotika och alkohol: risk ?? s och biverkningar

Det är en vanlig påståendet att du bör avstå från att dricka alkohol under behandling med antibiotika. Men vad som är sant om det uttalandet? Inte alla antibiotika är densamma och bipacksedeln för vissa arter, konsumtion av alkohol under behandling ens nämns alls. När du måste se upp för när du tar antibiotika och samtidig användning av alkohol?

Antibiotika oftast bara finns på recept

Antibiotika förskrivs av läkare för bakterieinfektioner. De är höga doser läkemedel och därför är med rätta recept. Infektionen av den försvagade kroppen beskattas ännu mer genom att använda alkohol, eftersom administrering av antibiotika, vilket bör bidra till läkning i sig utgöra en skatt. Vem är så sjuk, alltid gå till alla typer av stimulantia av något slag bör avstå inte att negativt påverka läkningsprocessen.
Överdriv inte med alkohol
Om du tar antibiotika, är det oftast bäst men om du ett glas vin eller en öl kan dricka utan att behöva oroa sig för fel sida. Normalt, men i detta fall ser patienter om alkoholkonsumtionen. Ty det är bättre om du inte överdriva alkohol, ingen pubrunda ta till exempel, och skulle hellre vänta med att dricka tills du återhämtat sig helt.

Vad händer när antibiotikaanvändning i kombination med alkohol?

Antibiotika samt alkohol brytas ner i levern. Emellertid kan den samtidiga nedbrytningen av båda ämnena leda till problem: antingen för verkan av antibiotika minskar eller alkoholen effekten förstärks. Vem är inte säker på några biverkningar när man tar ett antibiotikum och alkohol och det finns också något som finns i bipacksedeln måste rådfråga antingen läkare eller helt avstå från alkohol under behandling. För övrigt är användningen av antibiotika inte endast i kombination med alkohol tveksamt, men också i händelse av kraftig fysisk träning och sport.

Försiktighet bör iakttas när vissa cefalosporiner

Vissa aktiva ingredienser, ska patienterna verkligen uttryckligen avstå från alkohol under behandling med antibiotika. Detta gäller vissa cefalosporiner, en grupp av antibiotika med bred effekt:
 • Metronidazol;
 • Ketokonazol;
 • Cefamandol;
 • Griseofulvin.

Eventuella biverkningar
Alla dessa substanser i kombination med alkohol kan faktiskt orsaka:
 • huvudvärk;
 • illamående;
 • hjärtklappning;
 • hypotoni.

För läkemedel som innehåller dessa verksamma ämnen måste vänta tills två dagar efter den sista tabletten innan man är den första klunken utmärkelsen igen.

Antibiotika och alkohol: Slutsatser

Slutligen ville vi de viktigaste slutsatserna om samtidig användning av antibiotika och alkohol igen sammanfatta:
 • Under behandling med antibiotika, är konsumtionen av små mängder alkohol inte skadligt och som ger inga biverkningar;
 • Men man måste komma ihåg att antibiotika och alkohol båda bryts ner i levern och överbelastad med samtidig förstörelse av dessa ämnen. Den läkande effekt av antibiotikumet minskas därigenom och effekten av förstärkt alkoholen;
 • När antibiotika används under en behandling som innehåller som aktiva substanser metronidazol, ketokonazol, griseofulvin och cefamandol måste absolut undvaras konsumtion av alkohol! Dessa ämnen reagerar mycket negativt på alkohol. Det kan komma att biverkningar såsom hudutslag, illamående, kräkningar, yrsel, huvudvärk, hjärtarytmier och hypotension.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha