Anti-aging: livsmedel som minskar risken för sjukdomar

Anti-aging: livsmedel som minskar risken för sjukdomar

Den mest kända mat och bäst dokumenterade rör kardiovaskulära händelser och cancer, de vanligaste sjukdomarna i våra moderna samhällen.

"Vad är bra för hjärtat är bra för hjärnan, säger Dr Bernard Croisile neurolog. Således verkar Medelhavsdieten också att minska risken för neurodegenerativa sjukdomar. Genom dess komponenter, men också genom sin användarvänlighet som spelar en viktig roll för att stimulera nervceller. "

Mörk choklad 70% och stroke bort

Kakao är rik på polyfenoler, pro-motilitet av blodkärl. En liten förbrukning är associerad med en minskad trombocytaggregation, lipidoxidation och insulinresistens. Den har också en positiv inverkan på blodtrycket.

Läs också: 6 goda skäl att äta choklad

Frukt, grönsaker, fisk, olivolja och anti-Alzheimers Coffee

Den franska studien tre städerna visade att konsumtionen av dessa livsmedel minskade risken för Alzheimers sjukdom. Denna effekt beror på deras triple gynnsam effekt på blodkärlen, nervceller och inflammatoriska tillstånd, förmodligen på grund av naturliga antioxidanter de innehåller.

Studier utförda på möss visar att koffein skyddar neuroner och verkar på olika hjärnmekanismer som ansvarar för utvecklingen av Alzheimers. Rätt dos två till fyra koppar om dagen. Koffeinet kan ha en liknande effekt.

Läs också: 10 nutritionsoptippar att öka sina nervceller

En "grön cellgifter" mot cancer

"Fabriken försvar arsenal är imponerande, säger Richard Beliveau, doktor i biokemi vid University of Quebec i Montreal och författare till cancer metod. Mer än 10.000 molekyler - polyfenoler, svavelföreningar, terpener - har förmåga att störa företeelser gynnar uppkomsten och utvecklingen av cancerceller hos människor. "

Vissa molekyler påskynda avskaffandet av tumörceller, andra stoppa deras tillväxt. "De är anti-inflammatoriska, beröva precancerösa lesioner i en miljö som främjar utvecklingen av en cancer."

Vitlök, grönt te och citrus för matsmältningssystemet

Regelbunden konsumtion av vitlök minskar risken för magcancer, kolon och matstrupen. Denna effekt beror huvudsakligen på dess svavelföreningar.

Som grönt te, anläggningen som innehåller mest cancer molekyler. Helst tre till fyra koppar per dag, infunderas 8-10 minuter.

Grapefrukt, apelsin och citron är bra för mag-tarmkanalen, genom att öka eliminera giftiga.

Läs också: De positiva hälsoeffekterna av vitlök

Choux för lunga

Korsblommiga, konsumeras regelbundet, är förknippade med en nedgång i flera cancer, bland annat lung, även hos rökare.

De innehåller glucosinalates med förmåga att avlägsna cancerframkallande, block och förstöra cancerceller.

Tomater för prostatacancer

Dess regelbundet intag minskar risken med cirka 25%. Detta tack vare lykopen, ett pigment mer tillgängliga när tomaten är kokt.

Läs också: tomat, en anti-aging bundsförvant

Röda frukter, sojabönor och linfrö för bröstcancer

Jordgubbar, hallon och blåbär innehåller ämnen som hämmar tillväxten av cancerceller. Äta 100 gram blåbär per dag minskar med 31% av risken för bröstcancer med hormonoberoende efter klimakteriet.

Sojabönor minskar också risken genom sin rikedom av fytoöstrogener. Daglig konsumtion av soja är förknippad med en minskning på 25% av återfall, vilket har lett experter till American Cancer Society, för att kvalificera sina slutsatser. Frankrike, för nu, förblir försiktiga avskräcka postmenopausala kvinnor med bröstcancer historia att konsumera.

Rik på fytoöstrogener, linfrö konsumeras regelbundet också minska risken för bröstcancer med cirka 20%.

Läs också: Röda frukter, gynnar våra fartyg

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha