Anständighet förlust i äldre tragiska fenomen

I äldre som är mindre andligt, inträffar ofta kallas förlusten av anständighet på. En tragisk utveckling. Visa äldre än utan dem inse det, ett beteende som de själva brukade skämmas enormt. En sorglig, mestadels irreversibel mental nedgång. Ofta en chockerande upplevelse för den närmaste familjen.

Decorum Förlust

Anständighet är i grunden ett annat ord för anständighet. Decorum förlust faktiskt innebär att du inte anständighet eller spela en mindre roll. Detta kan vara många orsaker hos unga människor, till exempel tillfälligt i ett krig eller naturkatastrofer, som du rädda bör se deras liv. Hunger, fattigdom, rädsla och panik få människor att handlingar som är långt ifrån civiliserade och ofta även att förstå. För om du hotar att drunkna i havet är det enda som betyder något är att du i livbåten, i plågor driva någon under vattnet. Och varje sann mamma förvandlas till en hänsynslös raseri när hon tvingas försvara sitt barn mot hunger eller våld.

Anständighet förlust av medicinsk orsak

I vissa sjukdomar, förlust av anständighet sker utan att patienten är medveten om det, såsom vid Alzheimers sjukdom. Patienter sedan skämmas även till främlingar inte längre, till exempel, deras spyor, nakenhet eller avföring. Det är en allvarlig form av olämpligt beteende, har patienten ingen aning om att han / hon ställer ut. Skulle en sådan olämpligt beteende realiseras genom den berörda personen vara, då finns det ingen förlust av anständighet, utan snarare en personlighetsstörning.

Hos äldre

Särskilt hos personer i ålderdomen, händer det ofta att de är ute i offentliga beteenden som de skulle skämmas tidigare garanteras. Talar också då om förlust av anständighet. Det kan vara mycket konfrontera för familjen när de märker att deras mamma eller pappa, som tidigare kan ha varit en person med prestige, nu ogenerat vindar eller låta jordbrukare i närhet till andra.

Oral kommunikation

Förlusten av dekorum av äldre kan leda till att de blir skarpare, mer offensiv och mer trubbig i sina kommentarer, reaktioner och svar. Sinnet filtrerar inte längre nya tankar. Om ett barns sinne är impulsiv, frispråkig och odiplomatiska oönskad.
Även om din åldrande förälder har Alzheimers kan inte, som ett resultat av begynnande demens, förlust av anständighet förekommer fortfarande och kan gränserna mellan vad som hör och vad som inte tillhör bromsa honom / henne blekna. Frågan är hur man ska hantera det.

Som förverkligandet av vad som är snyggt, bleknar långsamt

Som en son eller dotter är chockerande när du ser dina föräldrar sakta men säkert olämpligt beteende show nära dig eller sämre i andra. Ibland finns det bara en tillfällig förvirring och returnerar artighet tillbaka. I många andra fall, med symptom på demens, sannolikheten att känslan av standarder är avkastningen noll. Arg eller skäller bara vettigt om det finns lättja eller likgiltighet på den äldre personen. Men om det inte är riktat, det finns lite annat än en kärleksfull försök till dämpning i maladaptiv beteende, uppmärksamhet och omsorg. Dessutom, också be för att förstå miljön. Och naturligtvis, samråda med sjuksköterskor och läkare.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Varför har jag fram till denna plats eftersom jag står mitt i denna process med min mamma. Smärtan gör är enorm. Alla typer av känslor växlar snabbt. Förvirring, misstro, ilska, sorg, förtvivlan men främst eftersom alla dessa känslor feitleijk det bör inte vara eftersom det är din mamma, som de säger att de kan göra något åt ​​det. Processen för vad du faktiskt upplever är insikten att de små irritationer över ett visst beteende av för länge sedan nu okonstlat ohämmad förstoras. Du vill så illa att nå, ingen rättvis men du fortfarande vill uppnå att de stannar och de igen "bara" att fostra, att hon var, men du vet att det är inte längre där. Mellan känna och acceptera är en lång smärtsamt sätt. Jag har upplevt med min far och mor, men tydligen ingen lärde när jag kliver in i samma fällor med den skillnaden att du sedan dina känslor med detta mor kunde dela, men nu är hon objektet. Jag vet Det står inte ensam, många kommer att identifiera sig med dem och hur naiv den, var jag tills nu låter ännu inte medveten om det. Rädslan för att bli gammal spelar i hela den här grejen en skrämmande bly, jag skulle också vara så? och full skuld högt vågar säga "Låt mig fan är inte så" Vem säger du gillar henne, är lika inte en komplimang. I denna artikel kommer vi talar om tragiska fenomen, men vad kan vi lära av det? Eftersom den här lektionen inte i en förebyggande bijscholilngsmodulen, hade berättat för mig för några år sedan att detta skulle hända och jag skulle inte ha trott dig.

Denna speciella reaktion kommer att vara igenkännlig för överordnade.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha