Anpassa Wordpress tema för nybörjare

Mattie Schauman Februari 28, 2016 Elektronisk 43 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Wordpress är ett gemensamt paket för att bygga webbplatser. Ännu inte alla webbplatser som skapats med Wordpress samma. Det beror på att det finns många olika teman. Ett tema visar webbplatsens speciella utseende och funktionalitet. När du gör en hemsida, behöver du inte att skapa ett tema. Du kan på Internet hitta många färdiga teman. Men ofta kommer det att förhindra inte bara vad du letar efter och du kommer att vilja anpassa temat. Lyckligtvis är detta möjligt.

Med hjälp av en Wordpress tema

Skapa din egen hemsida är nu inte längre svårt. Med ett paket som Wordpress har en sådan vacker, lätt att underhålla webbplats. För webbplatsen för att ge det önskade utseendet, använder ett tema. Du kan välja mellan en mängd kostnadsfria eller betalda teman eller så kan du skapa din egen. När du först arbeta med Wordpress, är det bäst att börja med ett fritt tema. Du kan leka med den utan att omedelbart en stor investering att göra.
Till temat ganska vettigt för dig, kan du ändra många saker. Storlek och färg av breven till exempel, eller teckensnittet som används. Även du kan ändra färgen på knappar och länkar, eller ens lägga till en helt ny sida. För nybörjaren kommer hitta något vad du kan göra och där du hittar allt. Här förklaras det ett par saker, så att du kan anpassa din webbplats till din egen smak!

Skapa ett barn tema

Vad är ett barn tema?
Vad du bör alltid göra när du vill ändra tema, är en så kallad barntema. För detta du kommer att anpassa en kopia av alla de filer du vill. Du gör som ett nytt tema, men det består av bara ändrade filer. De återstående filer ?? lån ?? temat för ditt huvud. Detta är viktigt, eftersom det kan förhindra att det ursprungliga temat uppdateras. Om du ändrar temat direkt ändringarna försvinner när du installerar uppdateringen.
Hur man skapar ett barn tema?
Anta att du använder en av de vanliga teman Wordpress, tjugo fjorton. Så här skapar du ett barn tema, skapar du en ny mapp, till exempel namnet ?? tjugo fjorton barn ??. Denna mapp ska vara på samma nivå på din webbserver om mappen som heter tjugo fjorton. Det finns bara ett krav för att kunna skapa ditt barn tema. Det är det i ditt nya mappen en fil med namnet style.css ?? ?? efteråt.
Style.css är den fil som innehåller layouten på din webbplats registreras. Denna fil måste ha följande innehåll:
/ *
Tema Namn: Tjugo Fjorton barn
Tema URI: http://wordpress.org/themes/twentyfourteen
Beskrivning: Barn tema för tjugo fjorton tema
Författare: Ditt namn
Författare URI: http://jouwwebsite.nl/
Mall: tjugo fjorton
Version: 0.1.0
* /
 url;
Reglerna har följande betydelser:
  • Tema Namn: här kan du ge ditt tema ett namn. Namnet kommer du att se tillbaka senare i Wordpress på skärmen där du kan välja teman för din webbplats.
  • Tema URI: den plats där temat kommer ifrån. Detta är bara för din information, denna information inte används.
  • Beskrivning: Detta är bara för information om dig själv.
  • Författare: Här kan du ange ditt namn, men det gör det inte.
  • Författare URI: Här behöver du inte fylla i.
  • Mall: Detta är viktigt. Ange namnet på den katalog där temat är att ditt barn är distraherad. I detta fall är det ?? ?? tjugo fjorton. Observera att detta är stora och små bokstäver. Om du går här ?? Twenty Fjorton ?? droppe, kommer det inte att fungera.
  • Version: Detta gör att du kan göra versionshantering.
  •  url; Ersätt här ?? tjugo fjorton ?? av temat namn som du är ett barn att göra.

Med den sista raden säga er att det är först laddat style.css av huvudtemat. Dina ändringar i layouten följer sedan efter denna regel i den nya style.css.
Om du är säker på att din nya mapp med detta style.css på rätt plats vid tillståndsserver, då du ser i ditt barn tema Wordpress hjälpa de installerade teman automatiskt. Om du väljer detta som aktiv tema, kommer du att se att ditt barn ser ut precis som tema där du har härrör från det. Du är nu redo att genomföra dina ändringar!

Anpassa layout

style.css
På många olika platser på en webbplats layout kommer tillbaka, till exempel, teckensnitt eller bakgrundsfärgen. Du kan definiera den här kursen för sida efter sida. För att ändra detta, skulle du vara mycket svårt. Därför är layouten tydligt sammanställt i filen style.css. Denna fil då måste man skapa ett barn tema redan skapat en ny version. I den versionen kan du lägga dina ändringar.
När du fyller på din webbplats först titta på den ursprungliga style.css och sedan till den modifierade versionen av barnet tema. Formatering som finns i den reviderade versionen, åsidosätter därmed formateringen från den ursprungliga versionen. Du har inte den ursprungliga versionen inte ändra eller ta bort regler därifrån.
Ett exempel
I style.css av temat Tjugo fjorton hittar du inkludera denna kod:
kropp {
bakgrund: # f5f5f5;
} Detta ger bakgrunden på din webbplats en färg skiljer sig något från vitt. Vill du om du har verkligen vit bakgrund, kan du ta del av texten i ditt nya style.css här och ändra färg till #FFFFFF. Ett andra exempel:
 h2 {
font-size: 24px;
line-height: 1;
} Här är det avsnitt som avses i HTML som h2 anger att teckenstorleken 24 pixlar och radavstånd lika med 1. Vill du göra huvuden större eller mindre, kan du göra det genom att ta text om stilen. css ditt barns tema och där för att justera font-size. Så kan du enkelt ändra alla färger och teckenstorlekar. Allt som är i style.css, kan du anpassa i princip själva.

Wordpress tema skräddarsy avancerade

Har du någon erfarenhet av programmering med och Wordpress, kan du justera mer. Således kan till exempel, har ett Wordpress tema functions.php fil. Den här filen innehåller ett antal funktioner som webbplatsen behöver för att fungera ordentligt. Här kan du lägga till egna funktioner genom att placera den i en ny functions.php i ditt barns tema. En annan möjlighet är att lägga till en ny sida ?? s med specifika funktioner. Tänk till exempel på en kontaktsida eller en sida med ett index över alla problem på din webbplats. Hur hittar jag style.css?
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Gustaf Mattson
  Like 5   Dislike 0

När du loggar in på instrumentbrädan i Wordpress, gå i menyn till vänster för att visa och sedan Editor. Då kan du se på höger en lista med filer som du kan anpassa. Standard öppnar omedelbart style.css.Wil du ser style.css direkt på webbservern, så ska du titta i den mapp där wordpress är, hittar du en mapp wp-content, och under mappen teman. I mappen teman, gå till temat som du använde i mappen hittar du style.css.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha