Anorexia nervosa, symptom och behandling

Den mest dödliga psykisk sjukdom är anorexia nervosa, den wasting disease. Det drabbar främst unga flickor. Största orsaken är den felaktiga uppfattningen att det uppmanar oss som mager är på modet. Media är en stor boven här. Men andra frågor utgör grunden för framväxten av anorexi, och det utvecklar ofta tidigt i tonåren.

Vad är anorexia nervosa

Fenomenet med anorexi förekommer främst hos unga kvinnor i åldern 12 till 21 år, när de blir medvetna om sina kroppar och sin omgivning. Men unga män kan få genom dem. Denna sjukdom kännetecknas av förlust av aptit och brist på aptit. Viljan att vara smal är stor. Det svälter sig bokstavligt talat. Anorexia nervosa kan därför kallas en psykisk sjukdom, finns det i själva verket ingen fysisk orsak kan hittas inom en inte vill äta. Ibland får förväxlas med anorexia nervosa, bulimia nervosa. I bulimi äta det just detta och den kännetecknas av massiv hetsätning följt av avsiktlig kräkningar eller använda laxermedel. I anorexi patienten har en felaktig bild av sig själva och inte ser hur tunn han eller hon är redan, men längtar efter att förlora ännu mer. Ibland ser man en kombination av anorexia och bulimi, där episoder av hetsätning följt av kräkningar, omväxlande med perioder av att äta någonting.

Orsaker

Den främsta orsaken till anorexi är den bild som medierna kallar oss. Tunna modeller, tunna skådespelerskor, unga flickor ser detta som en modell för sina egna kroppar. Svältande sig kan också vara en form av själv straff när det finns en maktkamp med föräldrar eller där barnet sin egen sexualitet att förneka. Anorexi drabbar mest unga flickor. Ibland orsaken är det faktum att den ung flicka inte skulle vara mogna. Genom att dramatiskt bantning menstruation fortsätta och utveckla brösten bara medelmåttig.

Symptom

Vägrar att äta eller äta små portioner, ibland kräkningar. Efter ett tag, utmärglade kroppen stark och menstruation hos kvinnor förblir avstängd. Kroppen har nu inte mer fett att bränna. Så småningom hitta nedbrytning av andra vävnader och organ. Här tar kroppen sin energi från vad som behövs för att överleva. Bryts Först minst viktiga organ. senare kommer det att finnas andra viktiga organ bryts. Så småningom följer döden. I Nederländerna var år 350-400 personer dör av effekterna av anorexia nervosa. Andra symtom som så småningom kommer att uttrycka sig i anorexi:
 • frånvaro menstruation vilket resulterar i förlust av benmassa
 • långsammare arbete hjärta och en sammandragning av hjärtmuskeln, är hjärtstillestånd den ledande dödsorsaken bland patienter anorexi
 • lägre blodtryck leder till yrsel, illamående och slöhet
 • fryser, speciellt händer och fötter är ofta kallt och i allmänhet en har de kall eftersom det finns ingenting att bränna
 • håravfall: både på kroppen och på huvudet
 • fuktförhållanden: extrema fuktförlust eller dehydrering på grund av vätskeansamling i benen
 • reducerad försvar: ofta kommer infektionssjukdomar eftersom de vita blodkropparna bryts ner
 • några kontakter: en tappar kontakten med vänner och familj och hamnar i isolering
 • deprimerad, i början, människor ofta bara nöjd med den vikt som de gå ner i vikt, men senare kan patienten vara just deprimerad

Behandling

Behandlingen är svårt och ofta långa .. Det vill inte äta är mycket djup och det är svårt att bli av med. Genom avmagring är en sjukhusvistelse är ofta nödvändigt, ibland med tvångsmatning. Det blir också en psykolog för att ha kommit till stånd. Det viktigaste är att patienten förstår att livsstil helt i fel riktning och att döden kommer så småningom att följa. Om patienten inte vill se detta, kommer det då att kunna hållas vid liv genom tvångsmatning, men kommer inte att bota sjukdomen. Stöd och kärlek till familjen och vänner är mycket viktigt i detta. Man bör inte gå att hitta vems fel är viktigare är att arbeta på det och se till att patienten läker helt. Det är också viktigt att få tidiga insatser och kan snart få hjälp. När du tar den långa väntan, blir patienten allt djupare in i sin sjukdom och kommer så småningom tvingade inspelningar måste ske, vilket inte bidrar till psykisk rehabilitering av patienten.

Fashion

Alltmer, alltför tunna modeller inte längre tillåtet i modellering världen, bör bilden av tunna ta ifrån unga flickor. Thin är inte vacker. Men den som lider av anorexi, även befinner sig fortfarande för tjock om han eller hon väger 30 kilo. Det finns några kändisar som lider av anorexi eller medlemmar:
 • Karen Carpenter av The Carpenters tog emot behandling för anorexia, kom i en vecka, fem kilo i 1983 och dog i den. Hennes hjärta kunde inte klara av detta tung last.
 • Ana Carolina Reston, en supermodell, dog av anorexi under 2006, när hon vägde bara 40 kilo och var 1,74 meter lång.
 • Mary-Kate Olsen från Olsen tvillingarna har blivit botade från anorexia nervosa
Anmärkningsvärt, när en tvåäggstvillingar, där en av dem får anorexi, ytterligare 50 procent chans att också utveckla anorexi.

Pro-ana

Ett stort problem är den så kallade pro-ana webbplatser. På dessa platser ofta unga flickor diskutera bantning och ge varandra tips och tricks här. Det är ofta skrämmande att läsa vad man gör för att bli utmärglad. Ordet på dessa typer av webbplatser är oklart vad de farliga konsekvenserna av anorexi. Det finns bilder på modeller som är helt enkelt alltför tunna och där benen sticker. Tyvärr, besökare på sådana platser tycker att det är vackert att titta på och strävar efter att vara så tunn eller tunnare. I Nederländerna arbetar för att föra dessa platser från Internet. I Belgien och Nederländerna dit innan en varning om de möjliga konsekvenserna. Naturligtvis läs anorexia nervosa denna varning om de ser medvetet förbises. Pro Ana och självmedveten flicka ha kontroll över sin vikt. Pro Ana äter inte mycket, hon är inte sjuk men bara leva annorlunda. Pro Ana vill vara så smal som de modeller som de ser. Eller ännu smalare. Pro Ana är ofta bara; hon har några riktiga vänner. Pro ana är en förkortning för pro-anorexi och därmed indikerar att utse platser som bara heja anorexi. Lyckligtvis ger den mest pro-ana webbplatser nu tydliga varningar om detta, inte bara på hemsidan, men även på andra sidor. Anorexia är en sjukdom som kvarstår och, slutligen, kan döden följa.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha