Anoftalmi och mikroftalmi

Jaspar Lindblad Februari 26, 2016 Hälsa 284 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mikroftalmi är ett tillstånd där en eller båda ögonen är onormalt liten. Vid anoftalmi å andra sidan, en eller båda ögonen frånvarande. Denna sällsynta medfödda ögonsjukdomar uppstår under graviditeten. Vanligtvis sjukdomen är en ensidig, men detta presenterar sig sporadiskt på båda sidor. Ibland, är sjukdomen förknippad med andra sjukdomar eller syndrom såsom kolorektal träd. Synen är inte att reparera men på grund av ett skal protes eller konstgjord ögat hindrar patientens infektioner och kosmetiskt det ser bra från omvärlden.
  • Prevalens
  • Orsaker och riskfaktorer
  • Diagnos
  • Behandling
  • Ocularista
  • Rest syn
  • Belangenvereniging

Prevalens

Anoftalmi är extremt sällsynt. Varje år i Nederländerna, endast en handfull barn ?? s född med denna ögonsjukdom. Några dussin barn ?? si Nederländerna för underutvecklade eller för liten och det finns mikrooftalmi. I en tredjedel av de rapporterade fallen, anoftalmi och mikroftalmi del av ett syndrom.

Orsaker och riskfaktorer

Om mamman tar vissa mediciner eller röda hund eller toxoplasmos har haft under graviditeten, vilket resulterar ibland i anoftalmi eller mikroftalmi hos barnet. En genmutation är orsaken till denna ögonsjukdom. Möjligen vissa miljöfaktorer ökar risken för anoftalmi och mikroftalmi såsom exponering för röntgenstrålar, kemikalier, gifter, läkemedel, bekämpningsmedel, vitaminbrist eller virus. Åtföljd emellertid behöver göras ytterligare forskning. Ibland orsaken till en patient som inte hämtas.

Diagnos

Diagnosen är klinisk och läkaren bekräftat det med ultraljud och MRI eller datortomografi av bana och ögon. Exempelvis läkaren tittar också på närvaro eller frånvaro av synnerven och dess möjliga dimensioner. Ibland visar det sig att ett barn har andra avvikelser, då läkaren föreslår en genetisk undersökning genom ett blodprov eftersom detta är potentiellt en del av ett syndrom. Dessutom ögonläkare noggrant undersöka ögonen på barnet. Om barnet är äldre, är det möjligt att bestämma synen på barnet.

Behandling

Det finns ingen behandling för svår anoftalmi eller mikroftalmi. Visionen är lika svårt att återhämta sig. I praktiskt taget samtliga fall, är det möjligt att förbättra utseendet hos barnet. Barn får en ögonprotes för kosmetiska ändamål och för att främja tillväxten av ögonhålan. Ett nyfött barn med anoftalmi eller mikroftalmi kommer att undersöka olika optiker, inklusive en barnläkare, en ögonläkare, en Ocularista, en ögonkirurg och en genetiker. Med detta tvärvetenskapligt angreppssätt varje specialist ger omfattande information och bästa möjliga behandling för barnet. Som ansiktet utvecklas, ska patienten regelbundet ha en ny protes med skalan Ocularista. När ansiktet är fullt utvecklad, är det möjligt att göra en artificiell öga och platser. Dessa konstgjorda ögon inte återställa synen.

Ocularista

Den Ocularista har en viktig roll i den kosmetiska behandlingen av patienten. Ett barn bär till en ålder av två år in i hans ögonhålan en skala protes är gjord av genomskinlig plast. Detta främjar tillväxten av ögonhålan och säkerställer att ansiktet inte ser asymmetrisk. När skal protesen är på plats, ser ögonhålan svart ut. Denna skala proteser i allmänhet inte målade, och därför förblir svart så att de inte visas på ett normalt öga. Anledningen till detta är att protesen skalan ändras för ofta. Med några veckor, trots allt, inte ett barn behöver en större storlek skala protes tills det är cirka två år gammal. Normalt får barnet från två år målade en protes som ser ut som ett normalt öga. Detta är ett verkligt hantverk eftersom ögat protesen måste vara så nära som möjligt likna det andra ögat. När ett barn måste bära en protes skal efter två års ålder, är protesen ibland målade som en vanlig protes, vilket gör det ser ut som en vanlig men mindre öga. Den genomsnittliga barnet kommer att behöva bära tre till fyra nya målade implantat innan de fyllt tio år.

Rest syn

Barn med mikroftalmi har ibland lite vila vision. I dessa fall, till ögonläkare fastnar utanför gott öga stärka visionen i ögat med mikroftalmi. En protes kan göras för att mäta i vilken barnet bär en protes, men ändå behåller sin vila vision.

Belangenvereniging

I Nederländerna, Association of EYE EYE aktiv. Denna förening främjar välfärd och främjar intressen människor som lider av anoftalmi och mikroftalmi, de med en eller flera okulär och / eller endast med ett öga att se. I samband kommer öga öga främst ge information som villkoren, men också om den operation i vilken kirurgen avlägsnar ögat, okulär och se med ett öga. Dessutom kan man gå för stipendiaten här.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha