Animaliska ämnen i kosmetika

Ide Uggla Februari 27, 2016 Hälsa 32 5
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Häst, får, bröt insekter; människor smeta något på sin hud. I kosmetika finns många ämnen som är gjorda av djur. Varje människa smörjer en halv gård stall på hans eller hennes kropp. Det är för konsumenten av kosmetika artiklar oklart vad växtprodukter och animaliska produkter. I produkter med vilseledande etikett may'organisch "5% kemikalier, djur eller icke-ekologiska produkter.

Innehåll:

 • En etisk fråga
 • Döda djur opsmeren
 • Rats spreads
 • Huvudvärk och eksem
 • Animaliska produkter i läkemedel
 • 100% ekologisk
 • Gör din egen kosmetika
 • 100% ekologiska märken

En etisk fråga

Användningen av animaliska ingredienser i kosmetiska produkter är etiskt tvivelaktig fråga. Kosmetika i Nederländerna är fri från djurförsök, men inte djurfritt. Det finns 100% ekologisk kosmetika som har gjorts på ren vegetabilisk bas. När etiketten på en kosmetisk produkt är att den är ekologisk, det är inte 100% ekologisk. Ekologiska produkter från EU, USA och Australien kan innehålla 5% djur och kemikalier och bekämpningsmedel används i odling av råvaror för ekologisk kosmetika. Så begreppet ekologisk kosmetika är missvisande, endast produkter som är märkta "100% orga" eller "100% ekologisk" är vänliga, kemikaliefria och miljömedvetet.

Döda djur opsmeren

I Nederländerna finns det ett förbud mot djur i kosmetika. Sedan 2004 ett förbud mot djur i kosmetisk effekt. Men förbudet har ingenting att göra med animaliska ingredienser i kosmetika. Djurriket är en källa till material för kosmetikaindustrin. Gratis kosmetika djurförsök inte ge intryck av att det är djurvänligt. I-djur läppstift är bara får, bäver i parfym kåt och ansiktskräm svinsvål. När alla är överens om att djur inte bör användas för att testa kosmetika, är det dags för de animaliska ingredienser som ska förbjudas från själva produkterna.

Rats spreads

På förpackningen av produkter är inte om animaliska ingredienser i den. Om du vill läsa att det finns råttor, får eller hundar används för att göra hårspray, skulle du köpa det då? Svaret är naturligtvis: Nej! Genom distraktion animaliska produkter ger många namn på kemiska formler driver kosmetiska industrin konsument ull över ögonen. Det finns ingen lag som kosmetikaindustrin tvungen att nämna de faktiska råvaror på etiketten.

Huvudvärk och eksem

Vissa människor är benägna att hud produkter. Eksem är en sjukdom av epidemiska proportioner, mer utbredd än en influensaepidemi på topp. GPs inte lika mycket att säga varför. En viktig orsak människor får allergiska reaktioner mot hud produkter är att det finns ämnen i råttor, bäver, insekter, hästar, kor, får, grisar, hundar som sitter i kosmetika. För att ge ett exempel: i vissa schampon är moderkakan hos får. Är det konstigt att människor ibland inte kan ta ett varumärke schampo och utslag, mjäll eller får huvudvärk?

Animaliska produkter i läkemedel

Premarin är ett läkemedel som får menopausala kvinnor och som är gjord av häst urin. Hormonet östrogen i denna fråga är mycket mer starkare än den mänskliga versionen. Premarin är inte en kosmetisk produkt, men ett exempel på ett läkemedel som är tillverkad av en animalisk produkt. Dessutom är djur härledning produkter som används inom läkemedelsindustrin. En motsvarar den kosmetiska industrin är att företagen inte behöver rapportera att djuret ämnen på etiketten. Om bara för att det finns människor som i princip är vegetarian, det skulle vara önskvärt. Detta mistanden om användning av djur underhålls av okunnighet hos allmänheten.

100% ekologisk

Följande är en lista över vanliga animaliska produkter i kosmetika. Listan är inte fullständig, eftersom den här artikeln skulle vara en hel bok. Om du vill undvika animaliska produkter, kan du köpa de bästa 100% ekologiska produkter. Även om en produkt är helt torr och det finns bara en ekologiskt producerad ingrediens i, kan du fortfarande vara på förpackningen att ekologiska ingredienser i den. Detta är en följd av lobby stora kosmetiska tillverkarna. Så de också plocka upp en bit med den allmänna önskan konsumenten att byta till 100% ekologiska och naturliga produkter.
Carmine är ett färgämne som är gjord av insekter. Tusentals insekter är krossad och maldes. Det finns vegetabiliska sätt att generera färgerna.
Kollagen och elastin används i ansiktskrämer. Hud av djur används för att bibehålla smidig människohud.
Cystin utvinns ur tagel och används i hudkräm.
Keratin utvinns ur klövar, naglar och hår från djur. Det är i mänskliga schampo produkter för att stärka håret.
Stearinsyra är tillverkad av fett av svin, får och kor. Det är i hårsprayer, tvålar, rengöringsprodukter för ansiktet och deodoranter. Enligt PETA är stearinsyra i USA vann också från geeuthaniseerde hundar. Amerikanska produkter kan vara gemensamma i de holländska hyllorna. Det kan vara så att du eller din fru gnuggar sig med hondenvet.
Talg liknar stearinsyra, och är också tillverkad av animaliskt fett. I Tyskland, fett rådjur som ofta används i hudkrämer. Talg från fårkött fett ofta i läppstift.
Bävergäll betyder bäver kåt och utvinns ur körtlar nära anus av en bäver och bisamråtta. Även könsorgan hos dessa djur är en källa av kosmetiska dofter. Det är i många parfymer och rakvatten. Därav namnet: mysk, en aftershave. Män hoppas av bäver kåt smeta att kvinnor finner dem attraktiva. Sibet katter används av samma skäl som en källa till smakämne.
Får placenta i vissa schampon och bör göra håret glansigare.

Gör din egen kosmetika

Kosmetiska produkter såsom schampo kan enkelt skapas. Webbplatsen jojoli.nl du kan köpa grundläggande ingredienser för att göra kosmetika växtbaserade produkter. Så du kan vara säker på åtminstone när den är gjord av. Gör din egen kosmetika är enkel. Det är en lyckad aktivitet för ett barn och en lärande erfarenhet i klassrummet.

100% ekologiska märken

I de flesta kosmetika döda djur används som råvarukälla. När ett varumärke annonserar sig inte med 100% ekologiska och 100% ekologisk, kan du vara säker på att det finns animaliska råvaror används. Här är en lista över kosmetiska märken som är rent vegetabiliska:
 • Kandesn,
 • Nvey Eco,
 • Dr Hauschka makeup
 • Läkarens Formula,
 • SukiColor,
 • SANTE Cosmetics,
 • Couleur karamell,
 • Elysambre,
 • Logona,
 • Kiss My Face,
 • Aubrey Organics,
 • ?? Toms av Maine,
 • Lavera Naturkosmetik,
 • Sterling Mineraler.
Kära Paul, Tack för denna viktiga nyans!
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (5)
Vigfus Östberg
  Like 3   Dislike 0

Alltmer, läste jag att djurförsök för kosmetiska produkter under 2004 skulle ha varit förbjudna i Europa. Det är ett allvarligt misstag! Detta förbud endast tillämpas på färdiga produkter. Även om det är sant är ingredienserna som i praktiken är försöksdjur som används för att testa den så kallade säkerhet. År 2013, en planerad EU-förbud mot djurförsök för kosmetiska produkter och kosmetika på marknaden som fortfarande djurförsök. Och nu finns det även diskuteras huruvida förbudet inte bör skjutas upp. Proefdiervrij kommer att göra allt för att se till att detta förbud under 2013 passage vindt.Nog en annan liten punkt; kriterierna för djurförsök är mycket mager när man tittar på de riktlinjer BDIH etiketten. BDIH godkända kosmetika är verkligen inte gratis djurförsök!

Anstin Bolander
  Like 4   Dislike 2

Är den här listan komplett? När jag tittar på nätet Jag kommer också från produkter Lakschmi exempel och originella kosmetika som visar att ha BDIH etiketten. Är denna etikett pålitlig?

Signer Olander
  Like 4   Dislike 1

Kära, jag ser att du har varumärket "Oriflame" beskriver som ren vegetabilisk. Nyligen kom jag möter en Oriflame produkt och jag kan garantera er att de använder en stor mängd kemiska ämnen i sin producten.mvg

Kjetil Holmström
  Like 3   Dislike 0

Nej, är listan inte fullständig eftersom det finns väldigt många varumärken cosmetica.Een märke i allmänhet är en riktlinje att medlemsorganisationerna uppfyller. Vissa kosmetika sängar Rijven som Dr Baumann Cosmetic hitta BDIH etiketten är inte tillräckligt strikta. Det är inte bara syntetiska ämnen som en person kan bli sjuka, men också organisk stoffen.Over allmän BDIH produkter med ekologiskt odlade vegetabiliska produkter. BDIH gör det också möjligt för icke-animaliska produkter. Detta skiljer den från produkterna enligt regiuliere kosmetikaindustrin.

Gullevi Holmgren
  Like 4   Dislike 0

Kära, jag har märket Oriflame verwjijderd från förteckningen i denna artikel; kanske inte alla sina produkter naturligt ren.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha