Anhängare och motståndare till det aritmetiska testet

Om genomförandet av det aritmetiska testet var en hel del att göra och det finns mycket debatt mellan anhängare och motståndare till prestation testerna. Många undrar varför det finns en separat prestation tester. Eftersom det aritmetiska testet i en övergångsfas är giltigt fram till år 2020 en annan standard för matematik test för en tillräcklig och räknar dem bara för studenter i universitetsförberedande utbildning för dem om du vill få diplomet. Det verkar som om denna övergång väcker många frågor som när du har ett pass för matteprovet? Finns det en särskild prestation test för elever med dyskalkyli et cetera.

Vad är matteprovet?

"Math testar matematiska färdigheter elever i gymnasieutbildning och yrkesinriktad gymnasieutbildning.

Vad är matteprovet?

Matteprovet består av 45 frågor. Dessa är delvis nakna och dels summerar belopp som tas ur sitt sammanhang. Frågorna eleverna kan använda en penna och skrot papper. Några frågor visas en miniräknare som kan användas. Det viktiga är därför digitalt bort och kan inte rullas igen ?? ??.

Om redovisnings testet utförs?

Matteprovet hålls under det sista året eller året innan.

Hur många omtag finns det?

Det finns fyra omtag.

Varför finns det en separat matteprov?

År 2007, politiker, lärare och föräldrar är överens om att den beräknings nivån i Nederländerna var alltför låg. Detta var upp så att eleverna skulle få mindre svårigheter vidareutbildning och det dagliga livet. Politik förs det att fungera. Kraven på nederländska sedan dess gått också upp och ingår i kursen och tentamen del holländska. Eftersom inte alla studenter har matematik i sina examinations ämnen finns en separat aritmetisk prov inträffade.

Sedan när har matteprovet är obligatorisk?

De prestationsprov sedan läsåret 2013/2014 obligatorisk för nästan alla sekundära och yrkesstuderande. Bara göra testet är viktigt, inte resultatet räknas inte för kvalificering som skall uppnås. Under 2014/2015, eleverna hade de högsta nivåerna av VMBO, HAVO, VWO och MBO 4 gör matteprovet. Året därpå följer resten. Så länge siffran inte räknas som tentamen det nämns på examensbevis, men i en separat bilaga.

Från vilken skola har matteprovet med examen?

Från läsåret 2015/2016 var avsedd som skulle räknas resultatet av det aritmetiska testet för huruvida eller inte få diplom. Om ingen tillräckligt träffade eleven får ett diplom gavs prestation testerna. För det sista året 2015/2016 en 4,5 gäller aritmetiska testet som tillräckligt.
Men, med början i oktober 2015 gav Labourpartiet att det finns en risk för att stora grupper av studenter detta läsår ett diplom få hittades för stora och att de därför vill matteprovet detta läsår inte räknas slutprov för elever i gymnasiet, VMBO och MBO . Detta innebär att resultatet av den aritmetiska testet räknas bara ett diplom för studenter i VWO.

Övergångsfas matematik testet

Fram 2020, finns det en övergång. Detta betyder att nyckeln växer och varje år är lite svårare. För läsåret 2015/2016, studenten, gjorde nyckeln tillräckligt om han / hon tjänade en 4,5. Under årens lopp, kommer denna standard stiga långsamt. Dessutom är testet fortfarande är under utveckling och bör utvecklas ytterligare. För denna ingång förväntas från fältet. Men bara en liten del av de frågor som är offentliga. Som av 1 juli, 2016 detta kommer att förändras. Då frågorna efteråt att offentliggöras på en särskild webbplats.

Anhängare och motståndare till det aritmetiska testet

Från tillåter införandet av prestation testar både anhängare och motståndare att höra olika anledningar själva. Om vissa saker som de är överens om;
 • Vi behöver bra matte utbildning
 • Testa som går

Förespråkare mattetestet

Förespråkarna säger bland annat följande om matteprovet;
 • Nu förväntar sig en markant förbättring av beräkningsnivån i intaget av studenter
 • Om nyckeln inte räknas för tentamen sedan / fortfarande förväntar sig en försummad
 • Det är dags att eleverna kommer att förvänta sig bättre
 • Kan hjälpa dig att hålla skuld ungdomar nya matematik testet
 • En bättre förståelse för matematik hjälper till med andra ämnen som matematik och fysik

Motståndare mattetestet

Motståndarna säger inkludera följande om matteprovet;
 • Infördes för snabbt
 • Vi behöver bättre math utbildning, ingen nyckel
 • Övervikt
 • Kvalitet av testet är inte i ordning
 • Innebär också att läsa eller rumsuppfattning
 • Rulla tillbaka är inte möjlig
 • Bara räknar svar
 • Inte alla får skol
 • Den avgörande ögonblick är för sent. Matematikdidaktik hör hemma i hemmet sjuan, så du måste också prov
 • Det är inte rätt att räkna nyckeln tas upp utan att god matte utbildning
 • Begåvade studenter kommer att falla för en examen

Undersökningsresultat Laks

Laks visade maj 2015 att datorns prestanda testet beror huvudsakligen på skolan. Skillnaderna mellan de olika gymnasieskolor är ibland stora. Dessutom varierar andelen framgångsrika per skolnivå. Nästan 90% av eleverna på VWO passerar det aritmetiska testet. För de andra eleverna, är denna andel mellan 40 och 60%.

Beräkning Test och dyskalkyli

För elever med dyskalkyli är en anpassad knapp. Den justerade beräkningen testet utförs muntligt och elever med dyskalkyli kan när som helst beräknings problem med en miniräknare.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha