Angenäm sex? Fler chanser för graviditet

Selmar Löfgren December 27, 2015 Miscellanea 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Inte hur ofta de har sex, men hur skulle vara för par som blir gravida kan bara vara nyckeln till hans framgång. Det presenterade professor i reproduktionsmedicin Nils Lambalk i VU University Medical Centre i sitt installationstal. Snart att lansera en stor studie in i rollen som sexuellt beteende spelar i oförklarlig infertilitet.

Om en kvinna inte bli gravid, är det först undersökas om det finns en medicinsk orsak. Om inte, är det nu ofta bara tittat på hur många par har sex och vid vilken tidpunkt i kvinnans cykel, säger Lambalk. Han misstänker att sexuellt beteende spelar också en roll. I rikstäckande undersökning VUmc och kommer att genomföra AMC undersöker om risken kan ökas under graviditeten genom sexterapi. ,, Deltagarna i studien delas in i två grupper, med en halv mottagande rådgivning får sex roligare och mindre stressande att få sitt och den andra hälften ingen uttrycklig vägledning ", förklarar Lamblak. ,, Grupperna jämförs efter sex månader. Förhoppningen är att rådgivning kommer att leda till fler graviditeter. "

Experiment

Från experiment i laboratoriedjur har varit känt att mer behövs för en graviditet än höjningen av spermier och ägg. Exempelvis innehåller det semenplasma, vätskan i vilken spermierna är belägna, hormoner, och andra substanser som främjar tillväxt och implantering av embryot. Lambalk: ,, Det är dags att vi inser att samlag inte bara metoden är att få spermier på rätt plats, men förmodligen också en tidpunkt då mer information sänds som är till hjälp i utvecklingen av graviditet och deras kvalitet. "

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha