Angels: A History

Änglar har alltid talat till fantasin. De kommer från religionen, skulle de flyta runt Gud i sju områden. Åtminstone som blev tillsagd att våra förfäder i sakral historia lektionen. Här är en mer vetenskapliga undersökningar.

Preliminär

De flesta teologer tycker inte om änglar. Fortfarande, de är populära i Hollywood. Teologer har ofta en modern stil. De anpassar sig till moderniteten. Modernisering är sekularisering; religionen förlorar inflytande och funktion. I de medeltida vetenskaper änglarna hade en annan viktig funktion: de var motorerna i himlakropparna. Denna funktion de har förlorat; de har blivit oanvändbara.
Modern Christene gör en teologisk anpassning. Han demythologizes ängeln. Det extraherar det kristna budskapet från den mytiska världsbild; höljet är onödig. Bibeln skrevs på mytiska gånger, men under den tiden vi lever inte längre: vi måste översätta det till våra egna moderna termer.
Men 47% av människor tror på änglar. Vad de menar med det? Det är en slags skyddande kraft som kan ta olika former. Vingarna spelar ingen roll, det är bara en populär postmodern bild av ängeln.

Recontextualization

Varje gång har sin ängel bild:
  • I den 5: e århundradet. Änglar var män som var klädda i långa vita dräkter. Först då de förlorat sitt kön.
  • I den 10: e århundradet var de en rysk dräkt, senare en röd mantel.
  • I barock de ändrar form och blir barn med vingar.
  • I ME bar änglar selar: de gudomliga soldater som skyddar staden. I den 19: e århundradet, ängeln något för barn, en av de tidiga tecken på privatisering. De är deras beskyddare vid kraftig barnarbete.
Så varje ängel berättar något om sin egen tid.
Numera finns det tanken på den positiva skyddsförmåga. Detta passar perfekt i vår postmoderna sammanhang. Det finns en ietsist ical omorientering; ängeln kanaler gudomliga makt. Det finns också en individualisering: ängeln är en personlig upplevelse, cf t.ex. personliga skyddsängel, antas det att ängeln inte för att skydda någon annan har. Dessutom är ängeln en eklektisk siffra: en samling av element från en mycket bred tradition, en filosofisk bricolage. De förekommer i nästan alla traditioner. Det uppfyller behovet att människor har i dag att gå utöver gränserna för den vetenskapliga och ekonomiska, drygt det jordiska. Det representerar den andliga kraft. Den postmoderna sammanhang präglas av osäkerhet. Det är därför människor behöver trygghet och som kan ges av änglarna.

Änglar i samtida visuell kultur

I jämförelse med den bibliska ängel, änglar närvarande bilden mycket mer personlig. Den personliga skyddsängel spelar en mycket liten roll i Bibeln. Det är särskilt framträdande ängelns budskap och apokalyps ängel som kommer att varna om tidens slut.
Meddelandet-angel
Med tiden, med tanke på de bibliska änglarna en anpassad funktion. I den 14: e talet fanns Bebådelsen; Ängeln kom meddelandet. Texten skrevs upp och ner, för det var Gud, inte mannen som förde text.
Även i dagens reklam, ängeln-messenger för. Reklam Folk vet vad som kommer att fånga på med allmänheten: liksom änglar tydligen. Till skillnad från andra bibliska figurer de är mycket att känna igen, flexibel, och även representanter för god. Den idealiska promoboy / flicka.
Ängeln i reklam återanvänder en kristen tradition. Ängeln symboliserar passera gränsen. Reklam spelar alltid med gränser. Änglar strålar även om säkerhet. De är synonymt med förtroende. Det är den mest populära religiösa reklam teman.
Apocalypse-angel
Den apokalyptiska ängel leder även mot i vår visuella kultur, särskilt i actionfilmer. Efter 9/11 fanns det många telefoner från vittnen som såg änglar i moln av rök som steg från spillrorna. Boken om apokalypsen talar verkligen för ängel avgrunden. För fundamentalister är att tillräckligt sådana händelser att förutsäga slutet av tiden.
Den förebild-angel
Terroristerna själva förmodligen ansåg sig apokalyptiska änglar, kämpar för den goda saken till det bittra slutet. Man kan dra en parallell med Ryssland 1917: det fanns revolutionärer också framställs som änglar. Det är praktiskt att änglar som de bara kan vara svart eller vitt. I en värld av revolutionärer, är det bra; Historien kommer säkerligen rättfärdiga sina handlingar. Vid blir kristna fundamentalister och terrorister tillsammans så.
Ett annat exempel är projektet med en NY ?? s säkerhetsbyrå ?? Arch Angel Project ??. Det syftar till att bygga upp ett nätverk av privéspionnen att motverka risken för änglar. Det fungerar med inmatningsformulär där alla misstänkta siffror identifierades. Medborgarna är änglar. Det är ett modernt sätt att visa Guardian.

Gränsövergångar och säkerhet

Så vi har sett tre typer av änglar: den andliga kraften, den reklam och förebild för terrorism och anti-terrorism. Faktiskt, dessa tre är de samma. Det är i varje fall att det är nödvändigt för gränspassage och säkerhet.
Terroristen gör att gränsövergången, vill han bryta horisonten. Den anti-terrorist till säkerhet, han letar efter i de civila änglarna. Båda kan spåra ur. Bland de två behöver korsa en djupare önskan: att odödlighet. Ängeln är därför en perfekt bild. Änglar tvivlade aldrig.
De är i Bibeln, dock tvetydiga figurer. De är aldrig helt positiva, även aggressiv. Deras funktion är faktiskt inte att vara odödlig, men att spela budbärare. Man har funktionen av ängeln radikala perspektiv; det är endast en hänvisning. I den bibliska traditionen är inte en ängel, men Jesus, en mänsklig gestalt, den högsta väsen. Man står högre än ängeln att han är sårbar.

Illustration av idén om odödlighet

De tre änglarna komma in i Bibeln från denna idé om odödlighet, en ny tolkning som ursprungligen fanns ingen eller mycket mindre.
Budbäraren ängel i reklam vill erbjuda odödliga människor värdelösa varor. Jämför detta med Bibeln som den ultimata budbäraren var Jesus som så småningom dör och erövrar död. Jämfört med Jesus, som är odödlig genom döden, är ängeln bara en billig ?? ?? odödlighet.
Den apokalyptiska ängel har ändrat mening. Bibeln frågar ängeln vad du gjorde för minst. Det kommer inte att återgå till den samtida formen. Skyddsängeln är att Bibeln inte Stålmannen. Han kommer att framträda inför en främling. .
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha