Angel Maker

Anniborg Dahlgren Februari 27, 2016 Miscellanea 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Hittills är det utan tvekan någonsin lyckats klona en människa. Den flamländska författaren Stefan Brijs finns i sökprocessen för utveckling av klonade människan inspiration för sin roman The Angel Maker. Och låt häri huvudpersonen, en religiös fanatiker vetenskapsman, indirekt ställa frågan: kan vi leka Gud? Det kuperade landskapet nära gränsen triangeln bildar bakgrunden för boken. Byn Wolfheim väcks 1984 av ankomsten av Doctor Victor Hoppe. Efter en frånvaro på tjugo år, återvänder han till byn skvaller sjuka människor. När läkaren har något att invånarna oerhört spännande: tre barn ?? s. Hur ser de ut vet ingen, men att de inte ?? normala ?? hans är säker. Sitt bästa för att integreras i byn Hoppe inte, men som läkare, är han redo för någon. En invånare efter annan gå på honom ett samråd för att få en glimt av de mystiska tre barn, men ingen av dem lyckas i det. Efter en tid, låt läkaren göra för att någon bakom stängda dörrar: Frau Maenhout. Den före detta lärare bedöms kunna av honom att ta hand om barnen. Det är hennes stod snart klart att han använder oortodoxa behandlingar när hans barn har hälsoproblem. Och det är ofta på grund Raphael, Gabriel och Mikael har en bräcklig hälsa.

Mark of the Devil

Charlotte Maenhout konfronterar läkaren med sin misstänksamhet. Hon märker att pojkarna synligt åldrande. Hoppe medger att hon kommer att vara mer än sex år gammal, men är övertygad om att han är den enda som kan skydda deras hälsa. Frau Maenhout drar lidande av de tre begåvade pojkarna och medlidande med dem, i Hoppe tillstånd. Allt detta är inte huvudsakligen positivt.
Deras underrättelse killar är inte från en främling. Hoppe var begåvad, men var en liten pojke slutade i ett hem för utvecklingsstörda. Hans religiösa mamma tyckte hans röda hår och gomspalt var ett tecken på djävulen. På grund av den stränga regim nuvarande nunnor och hur han lärde sig att läsa, stava genom Bibeln, utvecklar Victor religiös mani. Han gör allt för att ge sig själv odödlighet. Kloning tre pojkar, med rött hår och en gomspalt: Raphael, Gabriel och Mikael.

Sköna nya värld

Den flamländska Stefan Brijs är inte den första att lämna odödlighet och kloner som används för en bok. Aldous Huxley var före sin tid när han ?? Brave New World ?? skrev, översatt till nederländska som Brave New World ?? ?? eller ?? The Soma-Paradise. ?? Denna roman från 1932 ligger i år 2540, eller 632 år efter Ford. Eran i denna bok eftersom börjar med uppfinningen av det löpande bandet, Henry Ford introducerade till massproduktion av sin bil ?? s uppmuntrande. Scenariot för över ett halvt årtusende kommer att vara attraktiva för många människor.

Senare barn

Gränserna inom vetenskap är långt sträcks. Den italienska gynekologen Severino Antinori frambringat en uppståndelse i 2002 av en 63-årig kvinna gravid genom IVF-behandling. Den månatliga chans att bli gravida ökar efter den 35: e levnadsåret drastiskt. Dessutom det fysiska blir tyngre till en fullgången graviditet. Det är socialt accepterat att börja senare än tidigare för att barn. Kvinnor som föder sitt fyrtionde av ett barn, är inget undantag.
Brijs skriver med "Angels Maker" en särskild bok som läsaren tänkande sätter på ett aktuellt tema.
En fantastisk bok, välskriven och mycket överraskande.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha