André van Duin, list träffar / karneval låtar 1972-2015

André van Duin har 50 enkelrum till hans namn, många karneval hits, men också massor av parodier oftast skrivna på engelska. Ibland allvarlig repertoar som frigörs vid And're André-perioden, men fler låtar som plockar upp med en twist på aktuella händelser. Willempie, hans första singel karneval 1975 var kontroversiell. Särskilt på sjuttiotalet och åttiotalet han regelbundet hade stora hits under karnevalen period, "Det finns en häst i korridoren" och "Jag ber stor blomma Koole" blev klassiker. Han berikat holländska språket med frasen "gå hela vägen", tagen från hans Shaffy imitation "Vi kommer att fortsätta." En kronologisk översikt över alla hitnoteringen 1972-2015. André van Duin har ett stort utbud av hits och karikatyrer, med ibland allvarligare låtar som Eftersom det är sommar och solen skiner. Willempie ledde till en bojkott på grund av det påstådda faktum att han är psykiskt begränsade människor förlöjligade. "Ome Joop" och "Jaap Aap" cameos från "The Thick voormekaar Show" och "Animal Crackers" tog på sin egen styrka för hitsucces. Både abdikation Juliana Beatrix när han grep på att släppa ett enda tillfälle. Van Duin inrutat hans låtar som med tvetydigheter. Texterna är för dum för ord ibland, vid andra tillfällen han utmärker sig igen genom text subtiliteter. André, men det finns alltid bort med sina regelbundna framträdanden i topp 40 visar för mer än 45 år visar detta.
En uppräkning av alla hans låtar från 1972 till nutid.
  • Träffar perioden 1972-1975
  • Träffar perioden 1976 - 1980
  • Träffar perioden 1981 - 1985
  • Träffar perioden 1986 - 1990
  • Hits perioden 1991 - 2000
  • Hits perioden 2001 - 2015

Träffar perioden 1972-1975

Angelique / Prodigy
Originalet är från Roger Miller och Del Shannon. På B-sidan av Angelique det inte är helt obekant Prodigy
Jitterbug
En våldsam shooter inkomst tar stamning André rollen som en jitterbug. Originalet heter jag är nervös och den amerikanska bluessångare, kompositör och producent Willie Dixon, som också skrev Little red rooster, en av de första träffarna i Rolling Stones.
 Den bananenlied
En cover på Day-o, 1956 blev världsberömd i träffen versionen av Harry Belafonte, men ursprungligen en traditionell jamaicansk. Ursprungligen sjungs av hamnarbetare levereras under sin nattskift sändningar av bananer. André nådde tredje plats i den holländska Top 40, är ​​texten och banala och grundläggande översättning av John Fille Cherry, senare känd av NCRV program som Farce Majeur och Showroom.
Den tama bondson
Parodi på # 1 hit Wild bonde men delikat belgiska sångaren Ivan Heylen
Samba Maracas
Hette Alarmschijf, är skriven av André själv, och visade sig vara en stor karneval skit i februari samma år.
 Gå på
Vi kommer att fortsätta parodi på Williams Vanessa. När Shaffy avslutade verserna i "vi kommer att fortsätta / tills vi är tillsammans," Van Duin gjorde dem "vi kommer att fortsätta / tills vi kommer till hålet," med hänvisning till hålet i posten. Det är ursprunget till uttrycket: att komma in i hålet. I videoklippet, inspelad i Egmond aan Zee, André van Duin, klädd som en ledare i bränningen av Nordsjön.

Träffar perioden 1976 - 1980

Willempie
Den första # 1 hit André van Duin, trots protester från föräldrar till mentalt handikappade människor i läger, som kännetecknar Willempie upplevs som sårande. Enligt käranden, en karikatyr av utvecklingsstörda grannen, där det attackerades i sin värdighet. Genom domstolarna, krävde de att höga poäng enda drogs tillbaka från marknaden. De Hilversum programföretag bestämmer karnevalen skiten mer sällan eller inte alls att köra mer. Tills en rättegång i slutet kom inte. I TopPop André bad om ursäkt för oavsiktligt skada de inblandade. Som har godkänts och Willempie återigen spelar på radion, men det typetje var inte så ofta sett på TV.
Bilkö
Den primära original Häll toi av med ursprung i Turkiet kommer sångaren David Arugete, känd under sitt artistnamn Dario Moreno. Från filmen "Le feu aux poudres" 1957. Senare, mer känd som Känslor blir en världshit 1974 av den brasilianska sångerskan Morris Albert.
Invisible André
Inspirationen till denna topp tio hit var den amerikanska serien Den osynliga mannen, sändes i Nederländerna i början av sjuttiotalet av TROS, löst baserad på boken The Invisible Man av HG Wells.
Ta ta ta / Jag vill dansa med dig
Återigen ett parti melodi, den här gången med två A-sidor. Båda låtarna framställdes av Ad Kraamer.
Nej Jo han är vacker
En enda Ome Joop m.m.v. Tjock voormekaar & Harry Nack och herr De Groot, en topp tio hit.
Ting Ling Ling
Återigen topp tio framgång för Uncle Joe, den här gången med Dikvoormekaar Choir.
En kvinna i kärlek
Ursprungligen kommer från filmen "Kvinna i Love" från 1955, inklusive Marlon Brando och Jean Simmons.
"Jag ber stor blomma Koole
En annan klassisk karneval, återigen en topp 10 lista.
Nederländerna har bollen
André van Duin tillsammans med den holländska landslaget. Enda tillfälle med tanke på fotbolls-EM samma år, som hölls i Italien.
 Willy Alberti tack
Den 31 januari 1980 meddelade drottning Juliana hennes abdikation. Som svar, sjöng Willy Alberti i programmet Tele Bingo för första gången tack vare låten abdicerende drottningen. André van Duin kom snabbt med denna parodi tacka Willy tur för hans känsliga sång. Hastigt skriven av Eddy Ouwens faktiskt avsedd för sångaren Utan ett namn, som dock så snart såg ingen möjlighet att sjunga i den. André van Duin tog på sig rollen som prins Bernhard, som Willy Alberti minskade ode, medan Pieter van Vollenhoven försökte förgäves att hjälpa honom på piano.

Träffar perioden 1981 - 1985


Det är en häst i korridoren / Flip Teakettle
Carnival hit med en "dubbel A-sida". Flip Kettle, alltid prydd med en orange vattenkokare utan jord på huvudet, var en populär tv-show på TROS under denna period. Det har varit en häst i korridoren är en klassiker. Rick de Leeuw, sångare i Trockener KECKS 2014 gav sin egen twist till låten. Singeln dök upp på albumet Pearls och svin, en samlingsskiva med flera klassiker från Nederländerna och Belgien, men i en ny jacka.
Jag kamma / jag har honom ännu Well
Jag kamma beskrevs av "Jut och juli", båda låtar skrivna av André och tillverkas av Ad Kraamer.
Joep Melon / Jag vill vara med dig så mycket som sju veckor
Från filmen "Jag är Joep Melon" från 1981, regisserad av Guus Verstraete jr.
Om du gråter / Bim bam
Enorma sommar hit, landade på topplaceringen av Top 40 Omfattar respektive Cry och Les trois miniväxthus, inklusive känd genom Édith Piaf. Den medföljande videoklippet av de fyra whistleblowing munkar är legendarisk och bidrog delvis till de enorma hitsucces.
Gatzdeladigee
Carnival Skit om skillnader och likheter i karnevalen firandet i söder jämfört med den norra delen av Nederländerna.
Sandsäckar tröskel
Igen karneval framgång för "Ome Joop".
När solen skiner
Den ursprungliga kallas Buona Sera, fru .. Campbell och kommer från samma namn italiensk film från 1968. Skriven av filmmusiken kompositören Riz Ortolani. Vico Torriani släppt en singel med en tysk version.
Ljung Singers / The konsnertzangeres
"Heather Singers sjunger en holländsk text på låten jag få så ensam när jag tänker på dig av de fyra riddare. "Konsnertzangeres Bea" utför sin version av Du kommer aldrig gå ensam Gerry and the Pacemakers.
Vi är skräp
Den här låten är ett fragment av en sju parti spår bearbetats: Och du HeLa hola, eftersom det är så bra, så länge skeden är i brijpot, Hoeperdepoep satt på trottoaren, om du nygift, Hup Faldera och Wherever flickor är.
Eftersom det är sommar
Van Duin tog sammanlagt fem album under namnet And're André, en serie av LP-skivor med seriöst arbete, ofta omräknas låtar av stora världsstjärnor. Eftersom det är sommar är en översättning Du vet att jag älskar dig sjungs av Shake. År 1976 var det flera veckor i Tipparade som inte resulterade i hitsucces. År 1978 var det delvis på grund musik kompositören Herman van der Velden ofta sätta på spellistan på Radio Tour de France fortfarande har en Top 40 hit för fransmannen.
 Min mormor har en sadel d'r tillbaka
Modest karneval hitlåten skriven av André van Duin själv.
En bult och en mutter och en skruv och en nippel / Jag är inte glad över det
Båda sidor av sing blivit kända, är verkställande Simon Sytråd. 'N skruv ... ursprungligen en Zulu sång, men mest känd som Lejonet sover ikväll, i genomförandet av, bland annat Tight Fit och The Tokens.

Träffar perioden 1986 - 1990

Grill / För kattens fiol
Dubbel A-sida, fyra veckor i Top 40 högsta läget nådde # 27. Täcker respektive Barbara Ann och The Chicken Song.
Eskimo
Inte gått utöver en tipnotering, parodi Mexiko, sångaren utan namn. Släppt under artistnamnet "sångare utan fönster".
 Sång för stag / Den roll paperhanger /
"The stag låten" sjöngs av 'Ome Joop ". Den dubbla A-sida till ingen nytta, bara tre veckor i Top 40.
Bingo
Cover Ringo, i december 1964 i de övre nivåerna av den amerikanska Billboardlistan i januari är det också en hit i topp 40. Som den nederländska sung / talas av den verkställande makten, den kanadensiska skådespelaren Lorne Greene.
Duudeljoo
Släppt under artistnamnet "Dune Switchers. Dudeljoo är ljudet som producerar sommargylling. Den ursprungliga låten heter det sommargylling, det är redan skrivet 1927 av Andrew Zuckerman.

Vänner stannar vi alltid göra en seriös duett mellan Rotterdam och Amsterdam komikern skådespelerskan / sångerskan Willeke Alberti. Inte gått utöver en tipnotering.
Mitt namn är Jaap
Släppt under pseudonymen Jaap Monkey och aporna. År 1990 var Animal Crackers programmet på väg att RTL4, erhölls titel ändras till Jaap Aap-show.Deze topp tio hit baseras på låten Mitt namn är hare på låglandet Trio, som alltså 1973 tog listorna. Denna version var i sin tur en cover på Mein Name ist hase Chris Roberts.
Hotdog
En text av André själv, om en keeshond som där du går lust. Baserat på Bird Dog skrivna av Boudleaux Bryant, ett monster hit från The Everly Brothers på femtiotalet.
Twiedel tweet
En cover av låten Tweedlee dee 1955, den amerikanska rhythm and blues sångare LaVern Baker. Den version av André kom inte längre än tipparade.

Hits perioden 1991 - 2000


35 kor
Baserat på antalet Siebentausend Rinder schweiziska sångaren Peter Hinnen, som gjorde en # 1 hit i sitt hemland 1963.
Stora fötter
Den ursprungliga inspelningen av Frank Sinatra, var att inspelningen användes som signaturmelodi för den amerikanska sitcom Gift ... med barn, även i Nederländerna mycket populär i början av åttiotalet. Sinatra själv gjorde med låten hans sista topp tio hit i 1991 i vårt land.
Tills jag såg dig
Täck Everly Brothers klassiska "Til jag kysste dig. Nederländska texten av Han Koreneef, om sorg äktenskapliga livet. . Modest hit.
Pizza Song
Skriven av Van Duin och Jan Rietman. Alarmschijf och slog # 1 i Top 40, med uppsluppen meningslösa textrad: "Pizza, pizza, oh pizza, pizza, pizza, jämnhet väntat, pizzor.
Mål! Den officiella fotboll pizza
André van Duin & National Pizza landslaget, som bygger på den enorma framgången för pizza sång, vilket resulterar i mindre hitsucces.
Symaskinen låten
Text uppbyggd kring temat "en symaskin syr, inte en maskin." Inte riktigt lyckat försök på nytt karneval framgång, hålla stickande på # 38 i Top 40.
Närbutiker
Den "André van Duin show", som sändes 1995-1998 av RTL4 hade flera fasta komponenter, inklusive det lokala snabbköpet, är de tio bästa hit i slutet av 1995 en naturlig följd. En komposition av Jan Rietman och André van Duin.
Coat, jackan
En mycket blygsam hit, men en anmärkningsvärd duett mellan André van Duin och då ofta i media närvarande Klazien ute från byn Zalk Zalk Overijssel. En herbalist, som hade för varje krämpa har ett effektivt naturläkemedel hemma. Denna omständighet, i kombination med dess comely utseende och fasta uttalanden gjorde henne en välkommen, konversation nät gäst många TV-program i början av nittiotalet.
Jag vet inte
Runt Brothers. Inte riktigt lyckad sing, bygger på Buurtsuper inte gått längre än Tipparade.
Ayohee
Sjungs av den gamla hippy "Koos Grandiose", precis som Buurtsuper kommer från "De André van Duin show.

Hits perioden 2001 - 2015


Bollar av drottningen
Egentligen bara tänkt som en promo för den nya TV-serien Tjock voormekaar Show. Men intresset för låten var så stor att det verkade som en enda och senare i Top 40 kommer in på nummer 11. Karnevalen skit Top 40 hade en kort karriär, för efter tre veckor, försvann numret.
Uncle Cor fick en jackhammer
Den mycket tvetydig titel och text inte leda till en karneval skit under 2010, har antalet stickande i Tipparade.
Orange topp
Den ursprungliga rojalistiska låten lyfter bandet av Nederländerna med den kungliga familjen, huset av Orange. Den har samma melodi som barnens sång "Vi är nästan där." I samband med den förestående avsägelse av den dåvarande drottning Beatrix sade Van Duin: "Du kan inte sjunga Länge leve drottningen." I den nya versionen orden inte ersättas med uppenbara leva ko-ho-ning, vilket var en lösning där André såg ingenting. I sin egenskap av sångare Bertus Bintje har han ändrat texten i en ode till den blivande kungen och hans hustru. Den nya kören: Orange topp, Orange ovan, länge leve kungen - och Maxima.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha