Andorras flagga

Det är en liten nation i mitten av Pyrenéerna. Andorra. Dessutom har det här landet en flagga. Denna flagga liknar sjunker av Rumänien och Moldavien. Och ändå är han annorlunda. Vad är skillnaden mellan Andorras flagga och den rumänska flaggan? Vilka är de officiella specifikationerna för denna blå-gul-röd tricolor? Vilken betydelse gör vapnet och vad färgerna betyder? Alla dessa frågor kommer att besvaras efter att ha läst den här artikeln.

Andorra


Andorra är ett litet furstendöme i Pyrenéerna mellan Spanien och Frankrike. Marken täcker mindre än 500 km2 och har mer än 0,1 miljoner invånare. Andorra inte hör till Europeiska unionen, men euroområdet. Du kan därför betala med euron. Dessutom är Andorra en konstitutionell covorstendom med stats- Joan Enric Vives Sicilia och François Hollande. Huvudstaden i det lilla landet Andorra la Vella och det officiella språket är Catalan. Vidare landet är känd som en skatteparadis och ekonomin frodas främst på turism.

Specifikationer

Andorras flaggan är en vertikal tricolor. Flaggan har ett förhållande höjd till bredd 07:10. Flaggan är uppdelad i tre vertikala band som hänför sig till varandra i ett förhållande av 8: 9: 8; den gula vägen är alltså bredare än de andra två. Färgerna på Andorras flagga diarieförs. Diagrammet nedan visar den här färgen utnämningar.
Också beläget i centrum armarna i Andorra. Denna består av en sköld med fyra symboler. Överst till vänster är en mitra, tre vertikala röda ränder längst upp till höger, nere till vänster fyra vertikala röda ränder och precis under två kor.

Betydelse

Färgerna på Andorras flagga är relaterade till sjunka färgar av grannländerna, Frankrike och Spanien. Den blå och röda finns också i den franska flaggan, rött och gult av den spanska flaggan.
Vidare, flaggan innehåller vapenskölden av Andorra. Detta är den övre vänstra för att se en spets som pekar att se biskopen av Urgell, överst till höger är tre röda vertikala streck som länkar till se gravar Foix, längst ner till vänster är fyra vertikala röda staplarna som hänvisar till Katalonien, höger ses två kor . Dessa avser gravar Béarn.
Slutligen, under skölden fortfarande mottot Virtus Unita Fotior.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha