Andnöd och gravid

Birta Forsberg Februari 26, 2016 Hälsa 271 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Under graviditeten kan du bli andfådd. Du har en känsla av att du får tillräckligt med andetag, behöver mycket extra eller djupt andetag och ibland känner hjärtklappning, huvudvärk, eller yrsel. Är dessa graviditet åkommor eller finns det mer att göra? Det är inte alltid ofarliga andfåddhet, men i de flesta fall är det något som en del av graviditeten. Många gravida kvinnor klagar över andnöd. Detta kan ske mycket tidigt i graviditeten, men oftare kommer i slutet av graviditeten. Det är en otäck sjukdom som får dig att lite mer kapabel.

Vad orsakar andnöd under graviditeten?

I början av graviditeten är det graviditetshormoner som gör dig andfådd. Det förändrar en hel del i kroppen under graviditeten, såsom ökad blodvolym. Detta gör att lungorna att vara påslagen för att andas mer syre. Vissa kvinnor kommer att andas in för mycket syre, så att det finns hyperventilation. Detta ger en känsla av andfåddhet, tryck över bröstet, svettningar och ibland panik.
Senare andfåddhet sker främst på grund av lungorna komma under press. Barnet växer mer och mer, och lungorna är, som det var lite pressas uppåt. Lungkapaciteten reduceras på grund av detta. Resultatet är en snabbare, men kortare andning. Detta kan också leda till en känsla av andnöd.

Kvav vara

Ibland finns det inte bara tala om andnöd, men en verklig täthet med idén om svimning eller ens gå kvävas. Detta kan vara mycket skrämmande. Detta skapar panik med en ännu mer oordnad andning. Så att du hamnar i en ond cirkel. Det kommer inte att vara den första gången som du har en gravid kvinna på detta sätt tillsammans med en akutläkare eller akuten. Det är kvavt har främst att göra med de stimuli i hjärnan. Under graviditeten, det finns en känsla av att det finns för lite syre är närvarande så att du är extra andning. Dock är problemet att det inte finns någon brist på syre alls. Incitamentet störs av hormoner.

Andnöd och hjärtklappning

Hjärtklappning höra hans eget hjärta slå, ofta oregelbunden eller påskyndas. Hjärtklappning inträffar ofta under en panikattack, men kan också uppstå som en följd av minskad blodtryck. Blodtrycket kan sjunka lätt under graviditeten när du ligger på baksidan. I ryggläge den tunga livmodern trycker på en stor ven nära och som ett resultat av blodtrycksfall. Det bästa är att anta en stupa sidoläge, där den vänstra sidan är det mest fördelaktiga läget. Hjärtklappning finns också i kombination med hyperventilation. Ofta känner en stickande på huden och du känner för att du kommer syrebrist. Detta orsakas av ett överskott av syre i blodet. Henne är viktigt att återställa balansen igen genom att andas flera gånger i en plastpåse, både i och andas. En papperspåse eller om det behövs en skål med hand att arbete också.
En annan orsak till hjärtklappning och andnöd är desto svårare av hjärtat. På grund av den större mängd blod i kroppen, har hjärtat att arbeta mycket hårdare, vilket gör det ibland kändes som hjärtklappning. Detta kan kombineras med andnöd. Utför inte någon övning och bo sätta sig vid dessa tillfällen att hämta andan. Kvinnor som är förtrogna med hjärtsjukdom eller hjärtpatient, alltid måste vara under kontroll av en kardiolog. Särskilt under graviditet.

Huvudvärk som ytterligare klagomål

När i kombination med andnöd uppträder huvudvärk, kan det vara av anemi. Det låter konstigt, eftersom det under graviditeten finns det fortfarande mycket mer blod i kroppen? Detta är sant, men när anemi är hemoglobinet. Detta är ett protein som transporterar syre. Ofta uppstår huvudvärk, andfåddhet, trötthet och yrsel. Anemi kan behandlas genom rätt kost eller möjligen ta järninnehållande tabletter eller piller. Anemi kan förebyggas genom tillräckligt med järn för att komma in i kosten. Kved grönsaker, särskilt spenat, innehåller mycket järn. Apple också är känd för. Gravida kvinnor bör också dricka Roosvicee Ferro.
Högt blodtryck kan också orsaka andnöd och huvudvärk. Andra symtom kan vara illamående, yrsel, bröstsmärtor och gå se dåligt. Mer än 10 procent av alla gravida kvinnor kommer att få alla att göra med för högt blodtryck. Högt blodtryck talas när den höjs efter den 20: e graviditetsveckan, medan det var fortfarande ett normalt blodtryck. När blodtrycket är för högt, vi talar om preeklampsi dvs preeklampsi. I slutändan kan leda till farlig HELLP syndrom. Av den anledningen kommer barnmorskan regelbundet övervaka blodtrycket hos gravida kvinnor. Men har du förtid drabbas av ovanstående symtom, kontakta din barnmorska eller läkare.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Boka Week 2012
Nästa artikel Tourettes syndrom
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha