Andas muskelträning; bra för prestanda och andnöd!

Kan målinriktad träning av andningsmuskulaturen förbättra prestanda? Det är vettigt att även överens om att träna andningsmuskulaturen ovanpå den normala utbildningen? Många underskattar vikten av god andning och tror att andningen finns ingen begränsning på ansträngning och prestation. Vetenskapliga studier visar dock att andas verkligen kan utgöra en begränsning. Indeed; målinriktad träning av andningsmuskulaturen fungerar prestationshöjande. I denna artikel kommer vi att undersöka de bakomliggande mekanismerna, vetenskapliga studier och praktisk erfarenhet.

Klassisk tänkte:

Traditionella sport forskare föreslår att andas in friska människor, särskilt hos idrottare, får inga begränsningar utgöra ansträngning och prestation. Eftersom:
 • transport syre bestäms av mättnad och hjärtminutvolym och inte av gasutbytet i lungorna,
 • lungorna hos friska människor / idrottare har överkapacitet och
 • andningsmuskulaturen är väl utvecklade och kan enkelt till sin uppgift genom regelbundna träningsvolymer.
 • Alla dessa argument har varit på grundval av tron ​​att andningen inte behöver någon ytterligare utbildning eller vidareutbildning av andnings kan ha någon inverkan på prestanda.
  På punkterna 1 och 2 vi kan vara kort; vetenskapen finns det ingen vattentäta. Vid punkt 3 å andra sidan betraktas som en hel del ..

  Nya insikter: andningsmuskulaturen blir trött och minska prestanda

  Andnings utbudet av arbetskraft och arbetskraft har metabola och neurologiska konsekvenser. De muskler som vi använder för att andas är membranet och interkostal muskler och, beroende på belastningen och teknik, musklerna i nacke, axlar och nacke. Det arbete som tillhandahålls av dessa muskler att andas tar en viss mängd syre och energi, så det hänger en "metabolisk" prislapp på den mekaniska sidan av vår andning. Och att prislappen kan lägga upp: vi går in för att lugna andningen ca 6 liter per minut, men med ansträngning kan öka upp till 200 liter per minut, en exponentiell ökning så! Syreupptagningen av andningsmuskulaturen följer ett liknande mönster; i vila ungefär en till två% av den totala kroppen, men med ansträngning stiger till 10 till 20%! Labor och metabolisk kostnaden för andning kan vara mycket betydande och utövar ett stort inflytande på fördelningen av tillgängligt syre i kroppen. Denna fördelning följer principen att vitala organ företräde framför mindre vitala organ. En studie av professor Dempsey och kollegor, till exempel, visar ett tydligt samband mellan blodcirkulationen till benen och andningsarbetet; om den reduceras arbetskraften andnings för en given insats genom att hjälpa andningen tar blodcirkulationen till benen med 4,3% ökning. Omvänt, blodcirkulationen till benen med 7% minskar om mer arbete behöver tillföras för att andas när andas motstånd beskattas. Så det finns en direkt och omvänt, förhållandet mellan arbete av andningsmuskulaturen och cirkulationen till perifera muskler. Mekanismen fördelningen styrs av det centrala nervsystemet och kallas "Metabo Reflex. Om andningsmusklerna blir trötta och sura skapa dem grupp III och IV afferenta metaboliter och metaboliska trigger denna reflex och därmed omfördelning av syresatt blod. Extra blod sedan mot andningsmuskulaturen kontrolleras genom vasokonstriktion av blodkärlet inkomst till de perifera muskler såsom armar och ben. .

  Vettigt ..

  .. Men det kan också vara praktiskt med tanke på att idrottare trötthets av andningsmuskulaturen under tung träning? Och när det händer, då minskningen av blodflödet till perifera muskler som svarar för en minskning av prestanda? På den sensoriska sidan, märker vi att vår andningsmönster förändras om andningsmuskulaturen är trött, blir andningen grundare och frekvensen ökar; vi flämta. Naturligtvis vet vi alla instinktivt att vår andning har också sin gräns! Vem får nu inte "ens fånga andan" i en tuff träning eller tävling? Vetenskapliga studier har dokumenterat trötthet andas i olika sporter. Alla dessa studier visar att efter en period av kraftig belastning, styrkan av andningsmuskulaturen minskar. Frågan uppstår då: vad är en följd av inandningsmuskeltrötthet? Återigen, gör vetenskapliga studier visar att när inandningsmuskeltrötthet inducerade "Time till utmattning" eller tlim minskar en uppföljningsaktivitet. Med andra ord, trötthet av andningsmuskulaturen har en begränsande effekt på prestanda. Förklaringen ligger i den tidigare nämnda metaboliska reflex; Den tunga bördan av andningsmuskulaturen skapar trötthet, andningsmuskulaturen går surt, metabolisk reflex inträffar och ställer in vasokonstriktion till mindre vitala organ fungerar och omfördelar syrerikt blod till andningsmuskulaturen. Andningsmuskulaturen "stjäla" blod så mindre vitala organ för att upprätthålla arbetet med andningen. De mindre vitala organ får mindre syre, trötthet och begränsar prestanda.

  Är vidareutbildning av andningsmuskulaturen än lösningen?

  Ja! Flera studier, alla utförda med idrottsmän och inte med "vanligt folk" visar att det finns ett samband mellan en period av inandningsmuskelträning och en förbättring av den aktuella prestanda. Eftersom de målinriktad utbildning kan öka andningsmusklerna styrkan med 20% till 30 %. Denna effektökning hjälper musklerna att utföra lätt arbete andnings vid ansträngning. Studierna visar att för lika arbete omfattning stärkt muskler är mindre trött och vet att bromsa den metaboliska reflex.
  • Volianitis et al, visar 2001 en förbättring från 1,9% i rodd
  • Romer et al, visar 2002 en förbättring med 4,6% vid tidsförsök i Cykling
  • Edwards et al, visar 2008 en förbättring från 2,1% ses i Running
  • Kilding et al, visar 2009 en förbättring av simning 1,5%
  • Tong et al, visar 2008 en förbättring med 16% med upprepade spurter

  Praktik I:

  Forskning om utbildning andningsmusklerna anor från 70-Iger år. I den allra första forskningen bekräftades att andningsmuskulaturen anpassas enligt särskild utbildning. Senare forskning undersökte de potentiella fördelarna med inandningsmuskelträning på motion tolerans hos friska personer och hos patienter med KOL. Andas muskelträning har i många år varit en integrerad del av sjukgymnastik programmet i lungrehabilitering för KOL-patienter. I de flesta europeiska länder, de inandningsmuskeltränings enheter även återbetalas. Mer om detta kan läsas i KOL riktlinjer för KNGF. Det var britterna, som ursprungligen är utvecklad inandningsmuskelträning, där idrottare först "fick nys" av ergogenic effekten av inandningsmuskelträning. När allt kommer omkring, om patienterna ger en förbättring i tränings tolerans varför inte idrottare? Flera brittiska och australiska tåg olympiska team redan med inandningsmuskelträning eftersom de olympiska spelen 2004 i Nederländerna och Belgien vet vi att vi också arbetar med olika föreningar med inandningsmuskelträning: KNZB, KNRB, NAU, NTB, KNWU och KNHB i Nederländerna och Flamländska Idrottsförbund i Belgien.

  Övning II: Kostnad och tid Hardware

  Inandningsmuskelträning rekommenderas som ett komplement till de ordinarie utbildningsprogram för både uthållighetsidrottare som lagsporter. En typisk träningssession storleken är mellan 6 och 15 minuter per dag, en bit beroende på intensiteten och fokus. Utrustning är inte särskilt dyrt; genomsnitt mellan ?? 30 och ?? 70 med undantag ?? 500 för digitala utbildningshjälpmedel och tillhörande programvara.

  För mer information:

  Följande artiklar är intressant att läsa: Artikel 1 J Exerc Sci Fit och artikel Högre Peaks.
  Det finns också flera tillverkare av inandningsmuskelträningsutrustning på följande webbplatser kan du hitta mer information:
  • www.POWERbreathe.com
  • www.powerlung.com
  • www.expand-a-lung.com
  • www.trainjelongen.nl
  • www.athlete.nl
  • www.bodybow.nl
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha