Ancient Egypt

När något berättar om historia, är det nästan omöjligt att höra något om det gamla Egypten. Även om du tror att Egypten kommer att tro att du ganska snabbt pyramider. Men vem var de gamla egyptierna och vad som var så speciellt med deras kultur?

Vilka var egyptierna?

Ancient Egypt dykt upp som ?? n 5000 år sedan och har ca 3.000 år existens. De gamla egyptierna var ättlingar till nordafrikanska jägare. Dessa jägare levde längs floden Nilen. Nära Nilen marken var mest fertila. Under tiden lärde de sig att odla mat. De hade så mycket mat att de kunde handla med andra länder. De var gradvis rikare.
I början fanns det två separata kungariken, Övre och Nedre Egypten. Omkring 3100 V.C. dessa två slogs ihop till ett land. Styrdes av en kung, eller Farao. När en farao dog efterträddes han av sin familj. En familj härskade så år i rad landet.

Språk och skrift

De gamla egyptierna skära eller målade på väggar, stenar och monument. Detta skript är också känd som: hieroglyfer. Det var ett slags bild skrift, som bestod av 700 olika symboler. Varje symbol som representeras ett föremål eller ljud för. Inte många egyptier kunde läsa eller skriva. Det fanns speciella författare som skrev allt, inklusive företag och juridiska frågor. Eftersom det är så mycket skrivet och upptäckte vi nu vet en hel del om hur egyptierna levde.

BALSAMERA

De gamla egyptierna trodde att det fanns ett liv efter döden. När en farao dog gick han först balsamerad. Han kunde sedan med en bra kropp till nästa liv. De embalmers tog alla tarmar ut. Inälvorna de gjorde i en vas. De kallar dessa vaser också CANopen. Sedan smort kroppen med speciella kryddor, oljor, parfymer och salt och svepte dem i linne. Så det var en mumie placerades i en vackert dekorerade kista. Sedan döda farao skulle vara redo att begravas.

Pyramider

En död farao var inte som vanliga människor begravda. De gamla egyptierna byggde pyramiderna för farao som var avliden. I graven var alla sätta värdesaker så att han hade också sin förmögenhet i nästa liv.
Graven var så stor eftersom de fruktade att kroppen skulle bli stulen. I pyramiden var alla hallar och faller eftersom så tjuvar kunde inte stjäla skatterna i kroppen av farao. Slavarna byggdes så ?? s pyramid. Man tror att det finns så många som 100.000 personer har arbetat på samtidigt som ?? n pyramid. En tegel väger mer än sju bilar ?? s ihop. Och den högsta pyramiden i Egypten är 147 meter! Jag kan inte föreställa mig hur det ?? s sten ges helt upp har inga maskiner.

Tutankhamun

Tutankhamun är den mest kända farao. Han var inte verkligen en mycket viktig farao men hans grav är den enda grav som är helt hittas. Hans kista och en hel del värdeföremål, allt var fortfarande kvar. Tutankhamun var bara nio när han blev farao. Mycket unga då, men på den tiden var det ganska vanligt. Han är 13 år varit Farao. Det är väldigt kort. Förmodligen han dödades av någon för när de hittade honom det fanns ett hål i huvudet.

Livslängden för de gamla egyptierna

Tung var livet för de fattiga egyptierna. Jordbrukare brukade marken. De växte precis tillräckligt för att leva på. Husen böndernas byggdes av tegel. Det var tegel som torkades i solen. I dessa hem var ofta bara ett par stolar och några tabeller. De rika familjer bodde i stora hus med ytterligare rum och en trädgård. Kvinnorna gifte sig i denna tid, mestadels unga och gjorde hushållsarbetet. De hade pengar då de tog en kontorist. Den största delen av året var mycket varmt i Egypten. Så de bar lätta kläder i linne. De män bar en trasa som de virad runt sin midja. Kvinnor kjolar ner till anklarna. Om det var kallare på vintern, egyptierna bar ylle kappor. Inte alla arbetade på marken. Det fanns också folk som hade annat arbete, såsom keramik, snickeri och naturligtvis bygga gravar och båtar. Speciellt denna byggare var mycket viktigt i Egypten.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Jag har en presentation nästa vecka och jag måste ställa en fråga och jag vet inte svaret: Sen är frågan: Hur gjorde de stackars Eygptenaren torra skinn doden.Ik skulle bli mycket glad om du tackar dig så min fråga beantwoord.Alvast !

Jag tycker det är ganska kul! Eftersom jag själv måste också göra ett papper och kan sedan se hur andra människor har gjort det och det wqas kul hittills verkligen! Jag hade tittat över hela internet bara för att tekijken hur andra människor hade gedaaan det.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha