Amy Winehouse; liknande artister

Gunlies Svensson Februari 28, 2016 Underhållning 25 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Amy Winehouse var en ung soul och jazzsångerska som en utmärkelse efter den andra bjudet. De flesta av hennes låtar som hon skrev själv. Några av dem är självbiografiska som låten Rehab. Amy var också diskuterats på grund av hennes användning av droger och alkohol. Den 23 Jul, 2011 Amy dog ​​vid en ålder av 27.

Allmänt

Amy Winehouse, den stora vinnaren av Grammy ?? s 2008. Hon vann inte mindre än 5. Detta då 24 åriga sångerskan hade ett dugg om allt och alla tog en låt efter den andra ut, vann en utmärkelse efter den andra.

Amy Winehouse

Amy Jade Winehouse föddes den 14 september 1983 som ett dotterbolag till taxichauffören Mitchell och apotekare Janis Winehouse. Hon växte upp med sin bror Alex i norra London Barnet.
Hon växte upp omgiven av jazz, många farbröder på sin mors sida var professionell jazzmusiker. Hennes farmor någonsin haft en romans med den brittiska jazzlegenden Ronnie Scott.
Amy deltog Ashmole School, när hon var 10, började hon söt ?? ?? n ?? Sour ??, en rap grupp. Tre år senare fick hon sin första gitarr. Hon lockades av musiken med TLC, Salt-N-Pepa, R & B och Hip Hop ur tonåren. Vid 15 års ålder gick hon i samma skola där Emma Bunton har fått sin utbildning, Sylvia Young Theatre School. Amy var här examen och landade på en engelsk skola för flickor, som också var misslyckade.

Hennes karriär

Vid 16 hon studerade historia, och hon började sjunga professionellt, skickade hennes pojkvän en rekord en demo av Amy och eftersom hon upptäcktes. Hon undertecknades till Island Records.
Frank, hennes debutalbum, kom ut i oktober 2003. Den dåvarande 20-åriga Amy hade co-skrev nästan alla låtar på albumet.
Efter att de sköt hennes ledning under 2006 och hitsingel Rehab ?? ?? har släppt kom i oktober, sitt andra album med titeln ?? Back To Black ??, där den tidigare outgivna spår är också på. I den första veckan efter det släpps, det finns mer än 50.000 sålda exemplar. Inom en kort tid album på 6: e plats på Billboard 200. Detta album var är det bästa Amy har visat hittills, kombinerar sofistikerad metod skriftligen och direkta ärliga texter. Producenten är återigen Salaam Remi och New York producenten Mark Ronson.
Den andra singeln från albumet släppte hon ?? ?? Du vet jag m No Good ?? och som den tredje singeln var ?? Tears Dry på deras eget ?? ut. Båda var misslyckade. Först när samma album ?? Valerie ?? kom ut, Amy var tvungen att ta en stor hit. I Nederländerna antalet inom tre veckor blev en hit. Låten är verkligen bara kan hämtas. Valerie är det första numret en nedladdning.
År 2007 blev hon anlitats för både Pink Pop som North Sea Jazz Festival. Båda skulle inte ske på grund av berusning. Men hon med i Heineken Musci Hall.

Amy, musik, droger och alkohol

Nu när det av albumet Frank, började en period av berusning och utvecklas ätstörningar. År 2006 fick hon från sin ledning råd att få bort sig i en klinik i hennes missbruk. Hennes svar var uppsägning av dess ledning och den nya låten Rehab ?? ?? Som från och med 2007 i Nederländerna, vann 17: e plats i Top 40.
I augusti 2007, var Amy fördes till sjukhus, där hennes mage efter en överdos av läkemedel pumpades. Två månader senare, i oktober, greps hon tillsammans med sin man i Norge för innehav av marijuana.

Amy familj kvinna

I en hemlig ceremoni gift Amy den 18 maj 2007 i Miami med Blake Fielder-Civil, med endast sex gäster på listan över inbjudna. I augusti 2009 skilsmässan var klar. Men de två kunde inte leva utan varandra, de var Soule kompisar. De hade regelbunden kontakt trots båda hade andra relationer regelbundet.

Vunnit utmärkelser

 • 2004 Nominerad till Mercury Music Prize
 • År 2004 vann Ivor Novello Award för ?? starkare än mig ??.
 • 2007 den 14 februari vann Brit Award för bästa kvinnliga artist
 • 2007 9 september i Las Vegas, på MTV Video Music Awards nominerade i kategorierna ?? s ?? Bästa kvinnliga artist of the Year ??, ?? Best New Artist ?? och Video of the Year ?? ??.
 • 2007; Den 1 november München på MTV Europe Music Awards, hon var den mest bisarra prestanda hittills. Drunk hon sjöng Tillbaka till Black.
 • 2008, den 10 februari Amy får fem Grammy ?? si följande kategorier: Record of the Year ?? ??, ?? Song of the Year ??, ?? ?? Best New Artist, Bästa kvinnliga pop Vocal Performance ?? ?? och Best Pop Vocal Album ?? ??. Med tanke på hennes historia av drogmissbruk, erhöll hon ett visum till USA. Från London hon ger en fantastisk prestanda via en satellitlänk.
 • 2012, 12 februari, Amy får en postum Grammy Award i kategorin Bästa Pop Duo. Hon har aldrig spelat in låten kropp och själ med Tony Bennett. Detta nummer är en av de sista bilderna som har gjort Amy.
 • 2013 Amy var postumt nominerad till en BRIT Award i kategorin Bästa kvinnliga ?? ??. Hon är den första postuma BRIT nominering. Emellertid fick pris som delas ut till Emili Sandé.

Amy anno 2008

I januari var Amy förhörts av polisen, för övrigt, var hon inte gripits, filmen där Amy röker en crack pipe. Mamma fruktar också att Amy Winehouse inte har långt kvar att leva om hon övervinna sin böjelse.
Även Amy stannade i en rehabkliniken, hennes make den 18 februari tog en överdos. Den den fängslade Blake var akut fördes till sjukhus, där man har kunnat rädda hans liv.
Efter allt Amy inte hade varit på sin egen födelsedagsfest på 14 September, hon kollapsade på September 27, 2008 backstage tillsammans. Efter att hon hade återhämtat hon gav inte mer ?? till ?? och ?? Jag är ??. Förutom hennes alkohol- och narkotikaproblem som de drabbats av emfysem. Rökning var mycket farligt, men Amy kunde inte lämna cigaretten.

Amy anno 2011

Efter flera försök har gjorts för att bli av med sina alkohol- och drogproblem, började de under 2011 med uppträdanden. Så det var i januari i Brasilien för fem föreställningar och en månad senare utförs i Dubai. I juni var början på hennes turné planeras i Belgrad. Här kom hon på scenen så berusad att hon utbuad och handling sattes stopp av hennes fans. Hela turnén ställdes in och Amy gick tillbaka till London.

Döden av en talang

Den 23 juli meddelades att den unga talangen Amy Winehouse hittades död i sin lägenhet. Kvällen innan hade de sett, till synes nykter och utan droger. Den musikaliska världen är i chock. Slutet av oktober 2011, obduktionsprotokollet gjort och visar att Amy Winehouse har avlidit sedan hon var 5 gånger så mycket alkohol i blodet, som är tillåtet för bilister. Inga spår av narkotika hittades.

Musik och Amy

 • I början av december 2011 fanns var en helt ny postumt album med Amy Winehouse i butik ?? Lioness Hidden Treasures ?? . Albumet innehåller låtar från personliga Amy sade Island Records.
 • I november 2012 är det kommer att fördubbla album ?? Amy Winehouse på BBC ??, en DVD ?? Amy Winehous ?? Dagen Hon Kom Till Dingle ?? och en CD med 14 låtar ?? BBC Sessions ?? sant.
 • Patti Smith är på hennes album Banga betalade en hyllning till Amy. Låten heter ?? Detta är Girl ??.
 • Rapparen Nas sätter på hans album låten Cherry vin, inspelad med Amy som co-skrev också låten. Den här låten släpptes den 3 oktober 2012 i videoklippet.

Interressant att veta

 • Amy älskade tatueringar, hennes hittills senare var en naken kvinna. För denna tatuering har hon modelleras sig.
 • Fadern av Amy har skrivit en bok om sin dotter. Intäkterna från denna bok kommer att gynna Amy Winehouse Foundation. Boken lanserades i juli 2012.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha