Amning med återkallas eller plana bröstvårtor

Ungefär tio procent av kvinnorna har en platt eller inverterad bröstvårtan. Även om detta fenomen är i allmänhet ofarliga, kan det ta hand om olägenheter. På samma sätt, när det gäller amning. Även om det är ofta tänkt att amning är omöjlig när en kvinna har platta och / eller indragna bröstvårtor, är detta inte sant. Det är sant att amning är komplicerat och kräver ofta särskild uppmärksamhet åt amning.

Orsaken till återkallas och / eller plana bröstvårtor

Upphävda och platta bröstvårtor är i de flesta fall redan finns från födseln. Mjölkgångarna i bröstet är kortare än tjockleken av bröstet: som ett resultat, är spenen dras in.
En inverterad bröstvårtan kan också förekomma senare i livet, ofta som ett resultat av bröstkirurgi eller ammar. Även i dessa fall, är nästan alltid godartad fenomenet. När en nippel plötsligt utan någon uppenbar orsak drar in, men det är lämpligt att besöka en läkare.

Amning och åter och / eller plana bröstvårtor

Avvikande bröstvårtor måste i princip vara ett problem med amning. När amning, är det, trots allt, så att barnet är inte bara suger på bröstvårtan, men tar upp en stor del av vårtgården i hans eller hennes mun. Det är fullt möjligt att amning med platt och / eller inverterade bröstvårtor utan ytterligare verktyg är utmärkt.
Det är sant att en framstående nippel underlättar aanhappen för barnet. För att underlätta för barnet aanhappen uppmanas att ta bröstvårtan mellan två fingrar och försiktigt pressa samman så att barnet kan ta största möjliga delen av vårtgården i hans eller hennes mun. Men om detta inte är tillräckligt, det finns verktyg som kan underlätta amningen med platta och / eller indragna bröstvårtor.

Resurser för amning

Nipple Hat
När barnet har svårt aanhappen kan erbjuda en nippel sköld resultat. En nippel sköld är en tunn silikon verktyg som har ett utsprång som ser ut som en nippel. Detta gör att bröstvårtan sköld är något som ett slags spene.
Nippeln sköld placeras över den platta eller inverterad bröstvårtan; på grund av nippeln formade utsprånget, kan barnet enkelt aanhappen. Ett vakuum skapas i nippeln sköld och spenkoppen sugs till utsidan. Nippel Shields finns i olika storlekar. Rätt storlek är mycket viktigt att förhindra smärta och såriga bröstvårtor i det långa loppet.
Användningen av en nippel sköld är inte utan risker. Med långvarig användning, är det möjligt att mjölkproduktionen minskar, eftersom bröstet är mindre effektivt töms och nippeln sköld hindrar fysisk kontakt. Det rekommenderas att bara använda en nippel sköld under ledning av en laktation till exempel, och använda bröstvårtan sköld för att så snabbt som möjligt minska. Ofta bröstvårtan själv lättare drycker utanför för att para sig oftare en bebis vid bröstet.
Niplette
Den Niplette är en typ av nippel sköld som är förbunden med ett sugrör. Genom att suga mekanism för att sätta i kraft bröstvårtan sugs ut. Med långvarig användning kan vara effekten av bestående karaktär.
Emellertid är användningen av Niplette rekommenderas inte i slutet av graviditeten eller när amning har redan börjat. När du använder Niplette du måste ha den här som helst före eller under graviditeten redan gör. Det är lämpligt att diskutera användningen av Niplette med din barnmorska eller en amningsrådgivare.
Nipple Vormer
Nippeln sköld shaper är en typ av plast som bärs över bröstet och i behå. På grund av trycket av nippeln, är nippeln-fd försiktigt tryckas ut. Effekterna är i allmänhet inte permanent: rekommenderas, därför att bära napparen för varje effekt blir flera tiotals minuter. Långvarig användning av opinionsbildare i det långa loppet kan orsaka irritation. Även om du funderar på att använda opinionsbildare är det klokt att söka råd från en amning expert.

Kolvar

När ovanstående enheter inte har ett tillfredsställande resultat om du inte vill använda, så finns det alltid möjlighet att uttrycka mjölk och ge det i en flaska till barnet. Återkallats eller platta bröstvårtor utgör inget problem för en bröstpump, och du kan fortfarande amma ditt barn på det här sättet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha