Amning: 10 + 10 Problem prövnings Korrespondenter


Amning är en naturlig process, därför ska vara enkelt, eller hur? Men amning är lite "som att cykla: man måste lära sig det. Vi bad om råd till Dr. Jane Morton, frågade jag henne hur man ska hantera de 10 viktigaste och vanligaste problemen i samband med amning. Läkaren har biträtt utbildning av läkare, sjuksköterskor och professionella rådgivare för amning och på bemanna av Lucile Packards barnsjukhus vid Stanford i Palo Alto, Kalifornien.

Problem # 1: Smärta orsakad av fäst

Det är normalt att dina bröstvårtor finns torr och öm strax efter utfodring. Särskilt om det är första gången för dig eller ditt första barn. Men om efter att ha blivit attackerad, kvarstår smärtan i mer än en minut, bestämmer dig för att ändra läge.

Lösning:

Försök att se till att ditt barn kommer att hålla fast vid din bröstvårta, asymmetriskt, se till att den täcker hennes mun redan i stor utsträckning en del av vårtgården som ligger nedanför bröstvårtan, snarare än en ovan. För att uttrycka det på plats, shove pekfingret i munnen på ditt barn, för att flytta bort från bröstvårtan. Nu förväntar solleticagli hakan eller gäspningar, så hans mun är redo att fästa sig igen. Kommer att i rätt läge när hakan och näsan kommer att beröra dina bröst kommer hennes läppar glida ut och inte kunna se din bröstvårta eller undersidan av vårtgården.
Klicka här för att se video som lär dig rätt fäste.

Om ditt barn är i rätt läge, men smärtan kvarstår, kan du ha torra spenar. Bär kläder och bekväma kläder, företrädesvis bred och försöker undvika ett tag "för att gnugga dem med tvål. Använd en lanolin-baserad kräm för att återfukta mellan matar den andra.

Problem # 2: Nipples knäckt

Om dina bröstvårtor är spruckna kan vara att de har gått igenom en hel serie av händelser: vit, torr hud, felaktig pumpning av mjölk, eller, mer troligt, problem med kvarstad. Under den första veckan i amning, kan du ha utsläpp blodig, precis vid de första försöken att söka efter bröstet eller i ditt första pump sessioner. Som obehagliga och delvis motbjudande, blodförlust, men de kommer inte att göra någon skada för barnet.

Lösning:

Kontrollera vilken position är ditt barn; Om undersidan av vårtgården är täckt ur hans mun, så är det i rätt position. Dessutom försöker amma oftare och med kortare intervall. Ditt barn kommer att bli mindre hungrig, mer skonsam kommer suger.

Så inbjudande både behandla dina spruckna bröstvårtor, med vad du har möjlighet att hitta i din medicinskåpet, tvål, alkohol, lotion, parfymer och inte gör bra - vatten är det enda ämne som du kommer att behöva tvätta dem. Försök i stället att vara lufttorkad, på dina ömma bröstvårtor, en lite "mjölk efter utfodring. Du kan försöka, om ni så vill, för att ta ett milt smärtstillande medel, såsom paracetamol eller ibuprofen 30 minuter innan du börjar amma. Och när alla åtgärder misslyckas, prova en kräm mot lanolin, skapad speciellt för mödrar amning och din bh beläggning av skal av hårdplast.

Problem # 3: Dotti galactophorous igensatt eller blockerad

Bröstkanalerna blockeras när mjölken matas ut helt och hållet. Om så bra för dig, kanske du har märkt en sorts knöl på bröstet, rodnad och också ett slags obehag för kontakt. Om du börjar känna smärta och din temperatur stiger, är ett tecken på att din kropp är under attack av en infektion, kontakta din läkare omedelbart. Det viktigaste är att det finns inga pauser för långt mellan matning och andra - i själva verket mjölken måste pumpas ut väldigt ofta. Även en behå, att agera som ammar, om alltför snäv kan orsaka obstruktion av din Gotti glattofori. Stress kan dock påverka produktionen av mjölk och staten, då, din bröstkanaler.

Lösning:

Det gör vad som står i din makt för att kunna höja så mycket vila som möjligt. Dessutom försöka tillämpa varma kompresser på dina bröst och massera dem att stimulera mjölkflödet.

Igensatta mjölkgångarna orsaka någon skada på ditt barn, eftersom bröstmjölk innehåller naturliga antibiotika; Det finns ingen anledning för dig att lida, det stadium av amning bör vara en glädje, inte bara för ditt barn, men också för dig.

Problem # 4: Trängsel / Redundans av bröstmjölk

Om dina bröst är svullna, kan resultera i svullnad göra det svårt för barnet spärr verksamheten, eftersom det inte längre rätt form för att glida perfekt och bekvämt i munnen.

Lösning:

Försök att trycka in en bit "manuellt dina bröst, strax före utfodring, för att säkerställa att trafikstockningen är gratis och du får din mjölk flyta lättare, gör dina bröst smidigare, och därför mer tillgänglig för utfodring. Som vi sagt tidigare naturligtvis, oftast du allatterai desto mindre troligt för dina bröst att förbli svullna. Klicka här för att se video som visar hur man kan lämna uttryck av bröstet.

Problem # 5: Mastit

Mastit är en bakteriell infektion som påverkar ditt bröst; Den kännetecknas av symptomen av influensa, såsom feber och smärta. Det är ett ganska vanligt problem, som utvecklas inom de första veckorna efter födseln, och orsakas av huden knäckt och brutna, igensatta mjölkstockning, eller trafikstockning.

Lösning:

Det enda sättet att effektivt behandla denna inflammation, använder antibiotika som ordinerats av din läkare, varma kompresser och, framför allt, frekvent tömning av bröstet. Läs pumpa manual, och se till att de områden som rodnade och fast dina bröst, och de omgivande områdena, deflation, blir gradvis mjukare vid beröring. Det är mycket säkrare, och det är också rekommenderas, fortsätt med amning, även när din kropp kämpar mastit.

Problem # 6: Candidiasis

Candidiasis är en svampinfektion i bröstet som ligger i munnen på ditt barn, kan du sedan gå till dina bröst. Prova oupphörliga klåda, ömhet, och ibland utslag.

Lösning:

Gå till läkaren och få förskriva ett svampdödande läkemedel som ska tillämpas på bröstvårtan och in i munnen på ditt barn. Om du inte dig att läka samtidigt, kan du fortsätta att attackera varandra candidiasis, förlänger läkningstiden.

Problem # 7: Låga reserver av mjölk

Amning liknar en verklig ekonomisk process, eftersom den kopplar efterfrågan med sitt erbjudande. Om din läkare är orolig för födelsevikt, och är mer än redo på kurvan av amning designad av Världshälsoorganisationen, du är en goner.

Lösning:

Täta matning och pumpning manuell bröst, också bidra till att öka mjölkproduktionen. Överraskande, tvinga läckage av fluider och äta mer kalorier eller olika livsmedel, har också visat sig kunna öka produktionen av mjölk.

Problem # 8: Sömn under utfodring

Din son kommer att ha en tendens att somna ofta under de första två månaderna av dess födelse så det är helt normalt att kan somna medan man äter på dina bröst. Allt denna verksamhet gör det mer lugn och avslappnad!

Lösning:

Din mjölkflödet blir snabbare efter din första spill; så om du vill förbättra effektiviteten, börjar med bröstet mer full, och sedan omedelbart går till en annan. Notera att när sugande minskar sin rytm och ditt barn börjar blunda, koppla bort den från ditt bröst och starta en manöver praticargli matsmältnings solleticagli fötter, eller prata tyst medan strök hans rygg, och sedan ändrar bröstet. När ditt barn växer mer och mer kommer att kunna hålla sig vaken längre, så oroa dig inte.

Problem # 9: plana eller indragna bröstvårtor

Du kan veta om dina bröstvårtor är platta eller inverterad, driver ett enkelt test: Ta din vårtgården försiktigt mellan tummen och pekfingret - om bröstvårtan dras istället för att nå ut, vi har ett problem, Houston. Men inte riktigt. Med plana eller indragna bröstvårtor amning längre vara svårare.

Lösning:

Använd en pump för att hjälpa mjölk att strömma från dina bröst, innan du placerar ditt barn på bröstvårtan för utfodring och täcka dina bröst med bröst skal för utfodring, mellan matar andra. När du tror att du har nått rätt mängd mjölk, prova att använda sköldar för bröstvårtorna, om ditt barn har fortfarande problem med kvarstad.

Problem # 10: Quick Release eller smärtsam mjölk

Dina bröst är en riktig maskin - när jag krossa den framkallar en reaktion av "lactiferous motorer" som bär mjölkgångarna och ut ur brösten. Ibland kan dock denna typ av mekanism ge smärta, särskilt under stress från överanvändning. En del mammor kan uppleva en allmän känsla av obehag, medan andra känner en känsla som liknar sticka flera stift.

Lösning:

Om du börjar få en känsla av att dina bröst är inte längre genomgår en liten kittling, men en verklig attack distribueras av mini dart och pluggar imaginära, vidta omedelbara tid för att se till att du inte har en infektion. Ibland denna typ av smärta uppstår när du har för mycket mjölk i brösten. Försök att mata ditt barn så länge bara ett bröst, och växla till den andra endast om de känner behov. Om du har gjort tester och det verkar som om du har en infektion, eller om du inte har fakta ännu, men du har feber, frossa och känner smärta överallt, är det nödvändigt att du går till doktorn för att få dig att föreskriva särskilda antibiotika. Samtidigt, oavsett hur obehagligt det än må vara, måste du fortsätta amma; det kommer att bli säkrare för dig och din son.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha