AMD Athlon och Phenom-processorer

Addi Sandin December 26, 2015 Elektronisk 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
AMD står för "Advanced Micro Devices" och är en amerikansk multinationellt företag med huvudkontor i Sunnyvale, Kalifornien. AMD efter Intel, den näst största leverantören av mikroprocessorer baserade på x86-arkitekturen. De mest kända processorerna från AMD vid denna tid, Athlon och Phenom som vi kommer att diskutera kortfattat i den här artikeln.

AMD Athlon X2 Dual-Core

Medan Athlon X2 redan vederlagts av hans efterträdare Phenom, finns det fortfarande få datorer i butikerna med Athlon-processor. Detta har att göra med det faktum att Athlon processorn är den enda en med 2 kärnor i AMD generationen. Dessa processorer är till mycket fördelaktiga priser som erbjuds på butikshyllorna.
Naming
Tidigare namngivning av AMD nogs var något förstå, men de gör det bra blandas ihop. Bokstaven E eller F i modellnumret, tyder oftast på en energieffektiv processor. Processorerna med två kärnor försågs med bokstäverna X 2 i typbeteckning, men inte nödvändigtvis siffrorna på prestandan hos processorerna.
Specifikationer för Athlon X2 Dual-kärnor
Athlon X2 processorer som finns i butiken är består av en 65 nm Brisbane kärna och kan placeras på en sockel AM2 som Hyper stöder upp till 2000 MHz. De har en TDP på ​​45 watt utom 3600+ till 6400+ serien som har en TDP på ​​65 watt och 7000-serien har en TDP på ​​95 watt. De har alla en 2x128 kB L1 cache och en L2-cache 2x512 KB. De klockfrekvenser är den lägsta bland Athlon X2 Dual-Core BE-2000-serien 1,9-2,1 GHz och den första att nå 3600+ till 6400+ intervallet 1,9-3,1 GHz.

AMD Phenom och Phenom II

Phenom
Phenom ursprungligen plågas av ett antal buggar fast nu lyckligtvis och var vid den tidpunkten inte så populär därför. Phenom finns i den tredje och fjärde kärnor som är baserade på en 65-nm Agena kärna. TDP av Phenom är 125 watt, den eneriezuinige version 65 watt. Processorn är bosatt på en AM2 + socket med Hypertransport hastigheter på 5200 MHz.
Phenom II
Med AMD Phenom II försöker att kompensera för brister i Phenom. Den nya Phenom II har en mycket högre klockfrekvens. Phenom II X4-900 serien, vet första fyra-core processor från AMD, får en klockhastighet på 3 GHz. Phenom II X4 och X3-serien har en AM3 socket men förblir pin-kompatibel med AM2 +. Båda har också en serie av 45 nm kärna som är baserad på typ och Deneb stöd Hyper till 4000 MHz. TDP av Phenom II-processorer, är en 95 Watt.

Sammanfattning

I tabellen nedan finner vi de viktigaste skillnaderna mellan Athlon X2 Dual-Core och Phenom II-processor.

AMD 32nm processor

AMD har för första gången ger mer information under ISSCC på 32nm Llano-processorn. Denna processor har fyra kärnor Förutom en DirectX 11 GPU och skulle släppas under 2011. Denna processor kallas också APU eller "Accelerated Processor Unit" eftersom det är både en GPU kärna och en CPU kärnfunktioner. GPU är BE BASERAS PÅ Evergreen-arkitektur som också används i 5000-serien.
AMD siktar på en klockhastighet på 3 GHz eller högre med en TDP på ​​2,5 watt till 25 watt per kärna. Detta kan uppnås genom att varje kärna ca 1 MB L2 cache funktioner. Kan stängas av kärnorna på ett effektivt sätt, så att energiförlusten reduceras till ett minimum.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha