Ambulans drone

En student från tekniska universitetet i Delft har designat ambulans drönare. Detta drone är avsikten att fler människor kan räddas efter hjärtstopp. Det förväntas att denna ambulans drone överlevnad hjärtstopp 10 gånger så stor. Vem är skaparen av denna drönare? Hur drönare arbete? Och hur används det?

 Alec Momont

Alec Momont uppfann ambulansen drönare. Förutom Nederländerna, har Alec också studerat i Frankrike och Belgien. Han är mycket passionerade när det gäller teknik och försöker införa ambulansen drone världen. Alec tillägg till drönare ambulansen redan haft flera projekt bland annat: Den biocoach syftar till att återställa hip transporter underlättas, vakuum kaffebryggare och fotledsstöd som gör att CAD-vrist genom en 3D-scan sitter lätt runt vristen. Ambulans drone Alec Momont för hans examensarbete på TU Delft i samarbete med innovationsplattform Living Tomorrow utformade.

 Hur fungerar Drone?

 Bordunen
Så snart begått ett samtal till 112 med berättelsen att ambulansen drone kan användas någon har fått ett hjärtstillestånd. Ambulansen drone är ett obemannat flygplan. Det är också en behärskad flygplan, vilket innebär att drönaren oberoende genom GPS kan flyga till platsen, det finns ingen ambulans person eller något som krävs. Drönaren skickas efter samtalet med en defibrillator som kan förhindra hjärtstillestånd.
 Fördelar
En ytterligare fördel med surr är att den kan nå hastigheter på upp till 100 kilometer i timmen, vilket gör det så mycket snabbt komma fram till destinationsplatsen. Det förväntas att med drone 10 gånger så många liv kan räddas till följd av hjärtstillestånd. Som en defibrillator är mycket liten och väger inte mycket, kan det transporteras enkelt drone via ambulans. Men det finns en hel del andra livräddande resurser liten för andra problem såsom hjärtsvikt och andningsproblem, används också här skulle drönare ambulans kan sägas Alec Momont.
 Överlevnadsgrad
Drönaren bärs på en "medicinsk verktygslåda" som hjärtstillestånd kan behandlas snabbt. Varje år 800 000 människor i Europa överlevt hjärtstillestånd och utan drone men 8%. Den drone kan öka denna överlevnad till 80% sade Alec Momomt. Orsaken till denna ökade överlevnad i procent är ankomsttid. En normal ambulans tar i genomsnitt 10 minuter att komma till en destination medan ambulans drone kan förekomma inom en minut inom 12km2.
 En webbkamera
Förutom att en defibrillator finns tillgänglig, har drönare också en webbkamera. Denna webbkamera är byggd så att räddningspersonal kan titta på och kan ge instruktioner via webbkamera. Detta gör det precis som ambulanspersonal är tillgänglig, bara nu givna instruktioner via webbkameran på hur defibrillatorn är att använda det bästa. Momont konstaterar att endast 20% framgångsrik att använda en defibrillator, genom dessa instruktioner, stiger denna andel till 90%. Webbkameran är ett säkerhetsverktyg för drönare.
 Hinder
Kostnaderna enligt Alec Momont behöver inte vara ett hinder, är dessa ligger längs ?? ca 15.000 och det är i jämförelse med den mängd rädda liv att det inte vara ett problem. Det finns dock fortfarande rättsliga hinder, det är i själva verket inte tillåtet att flyga drönare självständig. En lagändring väntas under 2015 tillåter drönare kan vara laglig. Andra hinder som drönaren inte testades på verkliga människor, och att drone fortfarande inte flyga optimalt, inte drönare inte undviker ännu automatiskt alla hinder.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha