Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar

Vissa 260.000 personer har demens i vårt land. Inte göra någon form av demens med Alzheimers sjukdom. Även Alzheimers är den vanligaste formen av demens. Men det kan också finnas andra orsaker vid grundval av demens.

Alzheimers sjukdom

Den vanligaste formen av demens är beroende på Alzheimers sjukdom. I denna sjukdom, kan de cerebrala cellerna fortfarande göra mindre bra kontakt med varandra och med de nerver som överför information till och från hjärnan. Fler och fler hjärnceller krympa, så att de inte längre kan fungera. Förstörelsen av nervceller i hippocampus startar. Denna bit av hjärnorna spelar en viktig roll i bildandet av minnet. Det förklarar varför minnesproblem uppstår först. Därefter andra delar av hjärnan påverkas också, såsom mandel glanden, som övervakar känslor och delar av hjärnbarken. Dessa områden i hjärnan som ansvarar för att tänka, tala och bestämma. De så kallade kognitiva funktioner.
Radboud Alzheimer centrum i Nijmegen slutet juni 2014 att de främsta riskfaktorerna för Alzheimers sjukdom är:
  • ärftlighet och ålder
  • brist på motion
  • högt blodtryck
  • diabetes
  • sömnbrist.
Någon som ligger vaken en natt bryter ett protein nämligen långsammare. Ansamling av denna amyloid beta-protein i hjärnan efter kronisk sömnbrist, är en viktig orsak till Alzheimers sjukdom.
Alzheimers Assistant
För socialarbetare, vårdpersonal och familjen finns nu en ny app för din surfplatta eller dator. Det är Alzheimers assistent, som omfattar alla de ackumulerade kunskap, tips och information från vårdgivare, experter och sakkunniga. En demonstrationsvideo av detta formulär samarbete mellan kollegor och proffs kan ses på alzheimerassistent.nl/YouTube.

Vaskulär demens

Detta har skapat ett namn för demens på grund av en störning i blodförsörjningen i hjärnan. Fenomenen är beroende av de skadade områdena i hjärnan. Humörsvängningar, svår depression, motoriska störningar, vilket gör promenader eller prata är svårt, kan förekomma. Ibland är det tröghet, i kombination med uppmärksamhet och koncentrationssvårigheter och apati. Ibland en patients speciellt störningar i tal och språkförståelse, och han kan inte minnas. Ofta finns det också en högt blodtryck, en blåsljud eller ansträngda muskler. Förståelsen av sin sjukdom förblir intakt under en lång, kan detta orsaka stor sorg.

Lewy body demens

I hjärnan hos dessa patienter finns nervceller med så kallade Lewy bodies. Dessa är onormala inkapslingar av proteinhaltigt material. Detta villkor är också i patienter med Parkinsons sjukdom. Båda sjukdomarna går ofta hand i hand. Kännetecknande för Lewy body demens är kraftiga svängningar i försämring av intellektuella funktioner och symtom på Parkinsons sjukdom. Dessa är skakningar, stelhet, långsamma rörelser, böjd kroppshållning och gå konstigt. I början ljus demens. Speciellt koncentrerar än falla. Minnet och utför verksamheten fortsätter vanligtvis under en lång tid väl. Det finns också problem med att namnge alla möjliga saker. också, människor ser saker som inte finns. Demens är inte alltid lätt att känna igen. Graden av demens och symptom är mycket variabla från dag till dag.

Frontotemporal demens

Pannloben och tinningloben i hjärnan krymper vid FTH, eftersom hjärnceller dör. De återstående hjärnceller ändra form. Förändringar i den temporala loberna påverkar främst språk och tal. Förändringar i frontalloben påverkar personlighet och beteende. Det är därför på denna form av demens beteendeförändringar på marken och fallande störningar i sinnet senare. Som exempel kan nämnas olämpligt beteende, förlust av initiativförmåga, mindre uppmärksamhet åt hygien, emotionell likgiltighet, ångest, tvångsmässigt beteende.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Min make 66jr.heeft sedan två jr.de diagnostisera Alzheimers. Förutom kort minne av koncentrationen är ganska snabbt. Efter det besöket eller gå besöka honom, efter cirka två timmar efter en mycket fullständiga känsla i huvudet, känsla explodera. Då yr och osäker på benen.Is detta nu normalt för Alzheimers? eftersom det kan vilja tacka viss erfarenhet på denna punkt om de zijn.Vast där ?? Ans

Bästa Ans, misstänker att du här snabbare svar på din fråga vindt.http: //alzheimer.startpagina.nl/Succes

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha