Aluminium, produktion genom strängsprutning

Aluminium är allmänt använd, eftersom den är så lätt och starkt, idealisk för bärbara produkter och en skänk från ovan för designers. Men vad exakt är aluminium? Hur man arbetar med de bästa här? Detta dokument handlar om en tillverkningsprocess där aluminium är perfekt för aluminium själva och: extrudering. En förklaring ges om exakt vad denna teknik är, hur matrisen fungerar, vad du kan göra och vilka fördelarna är. Även legeringar diskuteras. Aluminium är alltså ett mycket populärt material när det gäller produktdesign. För att bättre förstå vad du kan med aluminium i en produktion under första följer några materialegenskaper av sig själv aluminium:
 • Låg vikt: densitet av aluminium är nästan en tredjedel av den hos stål, är det ofta används för transport eller bärbara produkter.
 • Styrka: I jämförelse med stål, har aluminium en lägre styrka, är ungefär två gånger mindre stark aluminium. Vikten däremot är mindre tre gånger så aluminium har en god styrka-till-viktförhållande.
 • Stelhet: stelhet i aluminium är relativt låg, kan du inte bara en stålprodukt ersättas med en aluminiumprodukt, behöver du en mycket större område tröghetsmoment för att uppnå samma styvhet. Som ett resultat, är en konstruktion ofta upp till 1,6 gånger så tjock.
 • Korrosionsmotstånd: Eftersom aluminium är mycket korrosionsbeständig, kan detta material med fördel användas utomhus. Detta har dock ännu inte kombineras med en ytbehandling. Om man ska se upp för är att aluminium är inte alltid lätt att kombinera med andra metaller. Till exempel om du erkänner aluminium med koppar eller mässing skruv, kommer det att reagera med varandra och har ingen mer solid produkt efter flera år. Bekräftelser är bäst med andra aluminiumkonstruktioner eller rostfritt stål.
 • Legeringar med aluminium, har du möjlighet att tillämpa många olika legeringar. Men det är mer förnuftigt att välja en konventionell legering för en produkt ska utformas, eftersom produktionen av en särskild legering tar mycket längre tid, och kommer också att vara mer kostnadseffektivt. 6063 aluminium extrudering till exempel, den vanligaste.
 • Miljö: Aluminium är 100% återvinningsbar.

Typer av aluminiumlegeringar

Det finns många olika typer av typer av aluminium. Först finns det en skillnad mellan aluminiumgjutgods och smides aluminium. Nedan är den sista kategorin behandlas på grundval av de olika tillgängliga legeringar. Det AW står för smide aluminium och motsvarande siffra för legeringen:
 • EN-AW 1000: ren aluminium, ingen färgning, och är helt inte stark att göra den här typen används för välkända aluminiumfolie.
 • SV-AW 2000 aluminium med en kopparlegering, är lätt att fälla ut. Används till exempel för flygplan.
 • EN-AW 3000: Mangan aluminium, är att löda mycket bra.
 • EN-AW 4000: Används för att svetsa.
 • EN-AW 5000: aluminium med en magnesiumlegering, är att deformeras bra men är också stark och mycket korrosionsbeständig. Används ofta av designer.
 • EN-AW 6000: aluminium med magnesium och kisel. Också bra att fälla, har vidare också många av de funktioner som 5000 versionen, men är starkare.
 • EN-AW 7000: Zink aluminium, är aluminium den starkaste av arterna, men mycket orolig korrosion.
 • EN-AW 8000: Särskilda typer av legeringar.

Ytbehandlingar av aluminium

Aluminium kan behandlas med olika ytbehandlingar, som diskuteras nedan.
 • Anodisering: Detta gör du faktiskt aluminium rost mycket snabbt så att det ser trevligt. Är ett oxidskikt på aluminium appliceras med hjälp av en elektrolytisk behandling. Detta oxidskikt är relativt hårt, poröst, slitstarka och kan appliceras i olika färger. Genom bättre efter anodisering för att stänga porerna igen korrosionsbeständighet är.
 • Anodisering är relativt billigt i standardfärger, är uppsättningen av standardfärger begränsad. Dessutom kan denna variera kvaliteten på och skikttjockleken hos denna ytbehandling.
 • Våt färg och pulverlackering: våt färg är en typ av målning / sprutning används ofta i bil ?? s. Pulverlackering är gjort genom att tillhandahålla produkten och ett pulver av olika elektrisk laddning. Sedan, när pulvret blåses på produkten och bakas, har du en vacker plastliknande rostskydds skikt på din produkt. I båda metoderna är en förbehandling som krävs, men detta är också relativt enkel. Våt färg och pulverlackering kan användas för dekoration, men är också mycket tålig. Fördelen med denna metod jämfört med anodisering är att det är lättare att flera färger är tillgängliga, ett praktiskt taget obegränsat antal.
 • Metallise Eren: Denna teknik är endast tillämplig på relativt enkla produkter, så det kanske inte har djupa fickor eller vassa spetsar. Även detta är en ganska dyr yta.

Produktion av aluminium

Det finns olika produktionsmetoder som kan redigera din aluminium till en slutprodukt. Aluminium är unik i följande tre tekniker:
 • Aluminiumgjutning: att använda sig av de så kallade gjutna aluminiumlegeringar.
 • Extrusion: vari man använder sig av de så kallade smidesaluminiumlegeringar
 • Numerisk maskinbearbetning.

Denna aluminium utmärker sig genom sin låga initialkostnad och korta leveranstider gör det särskilt också ett mycket lämpligt material för medelstora företag, eller andra företag eller organisationer som förvaltar risken måste vara. Serien därför storlek kan därför vara relativt liten.

Extrudering av aluminium

Eftersom extrudering är en mycket viktig produktionstekniken är när man arbetar med aluminium, vi nu gå djupare dit in. Extrudering erbjuder många mode möjligheter att integrera funktioner, särskilt jämfört med produktionskostnaderna. Investeringarna är låga, som tidigare beskrivits, och extrudering vid ännu lägre eftersom formarna är alla tillgängliga från Sun n ?? 900. En annan fördel är att leveranstiden kan vara mycket snabb, kan en produkt framställas från designbordet inom fyra till åtta veckor. Vidare, materialkostnaderna är inte särskilt hög, i stora mängder runt två euro per kilo, för mindre eller osäkra siffror runt fyra euro.
Typer profiler
En extruderad sektion kan vara ihålig eller solid. Formarna för ihåliga profiler är ofta dyrare än massiva profiler. Emellertid är en hålprofil mycket styvare än en fast profil. Tänk på vridningen eller böjning av ett rör i jämförelse med en metallplatta. Ett metallrör kan snedvrida har mycket hårdare än en stålplatta. Skrämma därför inte en dyr gjutform för ihåliga profiler, eftersom en sådan profil ger många ytterligare fördelar jämfört med en solid profil.
Extruderingsprocessen
Strängsprutningsprocessen börjar med att göra en form. Detta behöver bara tagit ett par gånger. När formen har fullbordats, kan den placeras i strängsprutningsmaskinen. En extruder är ungefär lika stor som ett vardagsrum och kommer först smälta aluminium. Det smälta aluminium, pressas sedan genom munstycket med stor kraft. Detta ger en lång stångmaterial i formens form. Denna långa staven skärs därefter i bitar och drivs i ugnen för en ytterligare härdning.
Ett munstycke som han skapades av formbyggare, ger aldrig hundra procent hela den profil som du ville när formen görs först genom strängsprutning. Formen måste därför fortfarande inlämnas ned, i förekommande fall, i syfte att komma fram till den önskade profilen.

Tips

Några tips för att utforma en bra och billig som möjligt mögel:
 • Undvik skarpa hörn, är det mycket dyrt att extrudera skarpa hörn.
 • Håll väggtjockleken hos profilen som skall extruderas så mycket som möjligt vara samma.
 • När styvheten av en ihålig profil är inte nödvändigt, sedan försöka göra en öppen profil. Detta sparar också stora kostnader.
 • Extrudering av plast som du kan inte riktigt jämföra med metall extrudering, se upp för det.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Tydlig och välskriven artikel! Däremot kan det vara ett trevligt tillägg om det fanns fortfarande en liten lista över de vanligaste industrialuminium arter i, företrädesvis med deras egenskaper och tillämpningar Tack för info, och jag hoppas att fler av dessa artiklar kan volgen.met hälsningar marcel Ökning

Clear Bass artikeln! Vad jag undrar: Finns det en viss minimitoleransstorlek i extrudering av aluminium?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha