Alternativ trädgård platt tak eller balkong

Luca Bengtsson Februari 27, 2016 Hus & Trädgård 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Sedan urminnes tider, det fanns takträdgårdar. Egyptierna, grekerna och romarna hade dem. Men också realiseras i det gamla Kina var takträdgårdar. I denna tid finns det också ett växande intresse för att bygga en takterrass. Många platt tak eller balkong lämpar sig för den med lite fantasi för att göra en riktig trädgård eller ge åtminstone med grönområden ett annorlunda utseende än den grå betong.

Exploit tak

Vi lever med fler personer på samma yta. Trädgårdar runt husen får mindre, gångytor vända ibland till parkeringsplatser. Och detta medan taken av hus eller villor ?? S ofta förblir oanvända. Invånarna i en lägenhet, en lägenhet eller en takvåning kunde ge sina platje eller hög terrass ofta en destination som ett alternativ trädgård. I tiden av bristen på utrymme för många kan det vara en bra idé att ha en del av huset som annars visar en tråkig utseende.

Att spara energi

En takträdgården ger också en naturlig isolering, beroende på det sätt på vilket det läggs ut. I en smart konstruktion går takläggning längre och ibland mindre underhåll. Den isolerande effekt kan spara energi genom att hålla varma utrymmen under taket trädgården. Självklart måste ta hänsyn till den maximala belastning som kan stödja taket som bör väljas för lättare material och plantering.

Vertikal takträdgård

Med en liten yta, är det bättre att göra en så kallad vertikal takträdgård. Därigenom planteras huvudsakligen omgivande väggar eller andra strukturella element. I trädgården centra blir mer tillgängliga växter och växter som växer på en vertikal sätt. Olika typer av murgröna är bra för det. De har relativt lite mark behövs för att bilda rötter och stora bitar kan täcka väggen och betong. Fördelen är att klätterväxter tar liten plats jämfört med buskar och buskar. Vissa murgröna arter är snabbväxare gör räcken, staket och murar snabbt dolda ur sikte. De kan odlas under hela året. För att få ett bra resultat täckas för att placeras minst tre plantor per meter. Det finns olika typer av murgröna. De vanligaste är:
 • Hedera: Denna murgröna arter är inte bara tillgänglig, utan även med gröna blad med silver brokiga gula och brokiga.
 • Honeysuckle: Det finns både vintergröna och lövfällande kaprifol.
 • Passion: Passionen trivs på den soliga sidan. Han är känslig för frost rötterna på vintern kan täckas bättre.
 • Klematis: En deciduous växt som får en hel del vackra blommor.
 • Vine: En snabb växande under hösten en vacker färg.
 • Klättring hortensia: Denna anläggning är inte växer snabbt och är lövfällande.

Buskar och buskar

För större områden, är det naturligtvis möjligt att placera buskar och buskar. Speciellt buskarter som producerar rika blommor visar är väl lämpade för en takträdgård. Med buskar och buskar bör naturligtvis vara uppmärksamma eller beskärning alternativ och vad blir slutformatet. I många fall kommer det därför väljas mindre rik odlare, odlare eller gränsanläggningar. Vem vill njuta av doftande växter har valet av ett antal arter av vilka den mest kända:
 • Boskamperfoelie
 • Kattmynta
 • Lavender
 • Lievevrouwenbedstro
 • Pepparmynta
 • Snowball

Andrahandsvärde i hemmet

För att utforma taket trädgårdar är ett stort antal möjligheter och kanske finns det även utrymme för en gräsmatta eller gör skapandet av en köksträdgård är att föredra eftersom avkastningen. Grön runt huset ibland ökar andrahandsvärdet och det kan säkert vara fallet med en vacker takterrass.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha