Alternativ till läsning klasser: läs linser och verksamhet

Tue Sandin December 31, 2015 Hälsa 48 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Läsglasögon. Många människor prova det här verktyget så länge som möjligt för att fördröja tidningen längre bort från dem att vänta, men någon gång du kommit dit inte fortfarande ner. Varför vi behöver läsglasögon någon gång? Och det finns alternativ?

Varför behöver ni läsglasögon någon gång?

Att se klart behöver ljuset som kommer in ditt öga exakt på den punkt hamnar i näthinnan, nämligen i gula fläcken. När du tittar på ett avlägset objekt, strålarna kommer i parallella strålar inuti ögat. Tack till hornhinnan och linsen i vila, ljuset vid en optimal arbets ordning så att den bryts vid ett punkten träffar näthinnan. Jämför detta med letting go av solstrålar genom ett förstoringsglas för att visas som en enda kontaktpunkt ljuspunkt. Se något på nära håll, till exempel när man läser tidningen, då ljuset kommer från en enda punkt inuti ögat. För att se detta ljus display som att bryta det vid ett tillfälle faller på näthinnan, måste linsen vara konvexa.
Rymma
För att kunna fokusera inkommande ljus på retina, måste linsen vara konvex och mindre sfären. Detta fenomen avser rymma. När du fokuserar på något i fjärran objektivet är platt; vill se något som liknar ditt objektiv är konvex. Tillmötesgående av linsen är försett med en boende brygga belägen i ögat.
Boende kapacitet
Med stigande ålder linsen makt krävs för att bli rundare ut. Skillnaden mellan en plan lins och en konvex lins i vila i hyses tillstånd i ögat, boende makt eller ackommoderande amplitud, kommer att minska i enlighet därmed. Boendet kapacitet mäts i dioptrier, exakt vad du ser på läsglasögon som du ser i butikerna. I tabellen nedan kan du se de ålders genomsnittliga fastighetstillgångar.
Presbyopi
Minskningen i förmågan hos linsen för att kunna vara konvex när människor ålder orsakas av det faktum att linsen blir mindre elastisk. Som ni kan se i tabellen halverar genomsnittliga boende kapaciteten mellan 40- och 50-års åldern 6 till mindre än 3 dioptrier. Detta är exakt den ålder då många människor har svårt med läsning. För att tända några av läsavstånd kommer i skarp fråga är nödvändig eftersom en sådan 2,75 dioptrier. Kan linsen desto mer ljus är inte så stark brytning? Då fokus ligger bakom näthinnan och få en dimsyn.

Varför gjorde du senare behöver läsglasögon när du är närsynt?

Om du bär glasögon för avståndsseende, med negativa glasögon, har du i genomsnitt behöver läsglasögon senare i livet jämfört med personer som kan se klart utan hjälpmedel i fjärran. Detta beror på att när människor med glasögon för avstånd, linsen ljuset som kommer in i ögat för att bryta kraftigt. Som ett resultat av detta fokus är redan före näthinnan och det är redan lite fläktade ut som det når näthinnan, vilket gör att du ser mer suddig. Det faktum att linsen bryter mer i närsynta blick naturligt, bringar minskningen i ackommoderande kraften blir först senare ett problem. Och i det ögonblicket, kan man ofta korrigera en tid genom att sätta sina glasögon när man läser, vilket gör det brutna ljuset från närliggande, tack vare högre brytnings lins jämfört med sina jämnåriga exakt på näthinnan.

De läsglasögon: förskjutning av fokus

När en person med ålderssynthet använda läsglasögon med positiva glasögon, kommer ljuset läses från vilket avstånd ögat in stärkandet brutna och falla på näthinnan, så bilden är skarp. Tabellen nedan visar den genomsnittliga styrka som krävs för läsglasögon efter ålder.
Bifokal eller multifokala glasögon
När du bär glasögon för avstånd, kan du ta en läshörna i botten av glaset för att göra det möjligt att se klart när man läser. Sådana glas är också till som en bifokal eller multifokala glasögon. I en multifokal glas är glaset klippas så att du både nära och långt och alla mellanliggande avstånden är skarp. I en bifokala glasögon, det finns en verklig "läsfönstret" tillgängliga som man kan använda för att läsa och titta i fjärran man använder resten av glasen.

Alternativ till läsglasögon

Även om läsglasögon som ett verktyg mycket användbart och vid en viss ålder är absolut nödvändigt, är han ganska klumpig. Detta är säkerligen variant, du har inte hela dagen på näsan. Man hör ofta att folk bara lämnar sina läsglasögon igen någonstans och nu har förlorat. Eller att de är helt färdiga med dem de har sina läsglasögon hela dagen att behöva bära dem. Det finns ett antal alternativ för dessa människor.
Läs Linser
Numera finns bifokala och multifokala linser till salu som du kan bära hela dagen gör läsglasögon är inte längre nödvändigt. I bifokala linser se både angelägna om att läsa och långt, mellanavstånd är mindre tydlig. Detta är inte fallet med multifokala linser. Ditt utseende skarp på alla avstånd. En annan lösning för presbyopi är monovision. Här kan du använda två linser; en för avstånd och en för nära, och så att du använder ett öga för att titta i fjärran och andra ögat för läsning. Med monovision linser har du en något minskad djupseende och kontrast; ovanför båda ögonen måste verkligen arbeta tillsammans.
Funktion
Liksom alla dessa verktyg, men ingenting, eller de ovannämnda möjligheter för korrigering av presbyopi inte ett lämpligt alternativ, kan du välja operation för att återställa din syn på nära håll. Detta kan exempelvis genom att ersätta linsen i ögat kirurgiskt genom en multifokal artificiell lins. Detta förfarande kallas refraktiv byte av objektiv. Vidare kan det finnas en laser förfarande kommer att utföras för att deformera hornhinnan. Hornhinnan är, trots allt, efter att linsen den viktigaste delen av ögat som gör det möjligt att korrekt ljusbrytning. Det kan väljas för att kunna utföra denna operation i endast ett av de två ögonen. Detta gör att du använder ett öga för att läsa och ett öga för att titta i fjärran. Detta är, i likhet med kontaktlinser, så kallade monovision.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha