Alsace och om 10-timmars snacks i skolan har tagits bort?

Victorie Wikström Februari 28, 2016 Hälsa 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Alsace och om 10-timmars snacks i skolan har tagits bort?

I en cirkulär distribueras i september Academy of Strasbourg meddelar att "bör undvika födointag mellan måltiderna och sedan radera mellanmål mid-morning" på dagis.

Alsace vill eliminera 10-timmars snacks till skolan. Detta mellanmål anklagas för att gynna småätande och fetma hos barn.

Förslaget bygger på rekommendationerna från Alsace Regional Health Verket för vilka detta snack "är inte bra närings praxis" bland yngre.

Den påverkas mest av barnfetma region

"Det bör undvika födointag mellan måltiderna och sedan radera mellanmål mid-morning" i förskolor, sade Academy of Strasbourg i en cirkulär.

Alsace är mest drabbade av barnfetma franska regionen. Enligt en studie från Research direktoratet för studier, utvärdering och statistik 2006 var 15,3% av barn i åldern 5 till 6 år feta eller överviktiga mot ett nationellt genomsnitt på 12%.

Läs också: Är mitt barn övervikt?

Ett mellanmål etablerade postwar

En liten historia. Detta mellanmål grundades av Pierre Mendes-France 1954 för att övervinna bristerna hos barn. Varje morgon, var ett glas mjölk distribueras till 10 timmar till skolbarn.

"Men idag nivån av den totala barns hälsa har förbättrats och franska ungdomar inte längre lider av brister", säger Pascal Ferré, läkare i ARS-Alsace.

Dock kommer borttagning snack väcker en annan debatt. Fabienne Grappe, teknisk sjuksköterska konsult på National Education citeras av AFP, erkänner att "idén om att ta bort smaken av morgonen framkallar starka reaktioner hos vissa föräldrar eftersom de känner sig ifrån av deras barns utbildning" . Därför En känslomässig bindning mellan förälder och barn.

Vad är ett bra mellanmål?

Förmiddagsfika bör vara för barn som inte har frukost. Helst måste den ha tre komponenter:

  • en spannmålsprodukt;
  • en salt produkt eller fett;
  • en mejeriprodukt.

När det gäller frukost, bör det utgöra 20-25% av den totala energiintag av den dag då sammanställning ger inte bara 5-10%.

Läs också: Frukost: synd att botch

  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel En äng med blommor
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha