Alltid ont om pengar: vad händer om dina skulder är alldeles för höga?

Cyrus Magnuson Februari 27, 2016 Miscellanea 6 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Fler och fler människor hamnar i trubbel eftersom de har skulder. Det är inte alltid människor med låga inkomster som har att göra detta. Det finns flera orsaker till uppkomsten av skulder. Men de flesta människor har inte insett i tid att de måste minska vår coat enligt vår duk: anpassa sina utgifter till en lägre inkomst. Vad kan du göra om du är i denna situation, och vad som händer om du inte går i uppfyllelse?
 • Personer med skuld: figurerar
 • Orsaker till skuld
 • Hur vet du att du kommer sannolikt att hamna i trubbel?
 • Du tackla skulder: en färdplan
 • Förhandla och nå överenskommelser
 • Om du inte lyckas: i godo processen
 • Den slutliga lösningen: den rättsliga processen

Personer med skuld: figurerar

I Nederländerna, ca 175.000 hushåll har skulder som de inte längre har sant. Skälen är annorlunda: till exempel, mindre intäkter till följd av arbetslöshet eller skilsmässa. Om du inte kan konsumtionsmönster och kostnaden i tid för att anpassa sig till denna lägre intäkter kunnnen enkla skulder uppstår där du inte längre på sin egen styrka från. Människor i skuld är inte alltid lågutbildade personer som har en minimiinkomst: över 40% av personer med problem på detta område har haft en gymnasieutbildning, 38% har en genomsnittlig inkomst och 14% är att även en och en halv gånger den genomsnittliga inkomsten.

Orsaker till skuld

Det verkar som om inkomsten är orsaken till uppkomsten av skulden, men i själva verket är din livsstil och sina utgifter mönster som ser till att du hamnar i trubbel. Till exempel har du ofta kreditkortet som används eller köpas på flera postorderföretag på kredit. Oavsett om du har tagit ut ett lån för en stor kostnad som en semester eller en bil. Och planen för en ny telefon där du har fastnat för ett par år har också visat sig vara en fallgrop. Till en början, frågorna är inte riktigt syns att du är typ av ett hål till den andra försöker fylla. Men om någon gång kontona inte längre kan betalas i tid, och en efter en meddelande i brevlådan är det för sent att komma ur trubbel genom att helt enkelt skära ned på dina utgifter: skulderna är för höga uppstått.

Hur vet du att du kommer sannolikt att hamna i trubbel?

Om tecknen redovisas i tid, är det möjligt att ställa om sitt hus i ordning genom att hota problem med skulder. Men ofta skam spelar också en roll, särskilt om, till exempel skolbarn i familjen och föräldrarna vill inte sämre än andra föräldrar. Som förhindra åtminstone en av följande regelbundet, är det dags att ingripa:
 • kommer det att finnas påminnelser som skall betalas i bussen och de kan inte alla samma månad, brev, kasta bort
 • Det finns bokstäver i bussen som hotade stränga åtgärder såsom vräkning
 • köpa kläder, skor, utrustning, etc. Brukar du delutbetalningen postorderföretag
 • ditt lönekonto inte komma ur den röda, så en positiv balans, även efter din månadsinkomst betalas
 • att hålla problemen borta bryter nya lån för att lösa andra skulder med dem

Du tackla skulder: en färdplan

Det första steget: få en översikt
Vad kan inte möta du inte kan lösa. Så det är viktigt att alla inlägg öppna för att få en översikt över storleken på dina skulder. Detta är svårt, men det är det enda sättet att komma ur trubbel. Sedan finns ska skickas ett brev till alla fordringsägare för att förklara situationen och gör att du kan begära en återbetalning. Detta är din enda chans att prova borgenärer att preliminärt visar några åtgärder för att återkräva de utestående belopp. Vänligen begär vid behov hjälp från någon du litar på om du inte är så bra i sig.
Det andra steget: förvandla allt en överblick
Då ska du få en överblick över vad din fasta månadsinkomst och kostnader. För en lista över kostnader du behöver veta vad du spenderar på fasta kostnader, livsmedelsbutiker, prenumerationer, medlemsavgifter, försäkringspremier. Boka ett belopp för ersättning av enheter. Då kan du bestämma hur mycket pengar kvar att betala av dina skulder. Denna beräkning är inget utrymme för utgifter under lyx; annars var osannolikt att uppstå problem. Denna ytterligare utgifter bör därför bort, det är det enda sättet.
Det tredje steget: Ta bort dina utgifter
Under kostnader som du kommer att behöva ta bort drop prenumerationer på tidningar och tidskrifter och dyra mobiltelefon. Utgifterna för saker som underhållning, hämtställen, semestrar, gym, dyra presenter, skönhetsbehandling och dyra frisör. Om du har en bil, fråga dig själv om du verkligen behöver dem eller att det finns alternativ till transport. Säg dina prenumerationer, promenera eller cykla istället för att gå till gymmet. Gå eventuellt på en organisation där personer med slutna plånbokstjänsten och sysslor för varandra baserat på ett system med poäng som du kan byta mot något. Som exempel kan nämnas en frisyr för håret, en eftermiddag barnvakt för dina barn eller en massage i utbyte mot att rensa i trädgården, en cykel reparation eller laga en måltid för någon.
Det fjärde steget: Beräkna din afloscapaciteit
Vad du efter avdrag dina utgifter under inkomst är att hålla din afloscapaciteit. Om detta belopp inte är tillräckligt hög eller det finns inga pengar då du behöver experthjälp. Om beloppet är tillräckligt högt, måste du göra en återbetalningsplan. Anta att du några hundra euro i månaden kan betala inlösen, sedan dela du beloppet proportionellt över alla fordringsägare. Naturligtvis du behöver veta om de är överens om. För det behöver du ett brev ärlig om din situation: varje borgenär Låt oss veta vad din totala skuldbeloppet, antalet skulder du har och det belopp som du har tillgängligt för inlösen. Kreditgivaren kommer att ta ut ränta; din återbetalning bör åtminstone vara högre än detta belopp, annars kommer du aldrig kommer att starta. Med lite goodwill på den del av kreditgivaren måste vidta åtgärder för att betala av dina skulder och få en rimlig tid för detta.

Förhandla och nå överenskommelser

Ibland kan du få det gjort att en del av skulden annulleras, som kontrasterar med dig en del av skulden i inlöses gång. Det kan vara en lösning om du till exempel vet att du vill hjälpa; han eller hon betalar din skuld och du kan välja den du betala i din egen takt. Det kan vara att du afloscapaciteit är för låg och att du inte kan ta emot alla borgenärer samtidigt att löna sig. Ibland borgenärer accepterar att först du skylla på andra löna sig. Du kan alltid försöka förhandla om detta med dem och göra arrangemang: inga skott är alltid fel.

Om du inte lyckas: i godo processen

Om du misslyckades med att göra dina egna arrangemang med fordringsägare om att betala av dina skulder, du behöver experthjälp. För detta kan du kontakta socialtjänsten eller kreditbanken. Den som hjälper dig skulden rådgivare kan hjälpa till att få dig i godo processen. För detta, gör rådgivaren beräkningar baserade på data och titta på hur mycket du kan betala tillbaka. Detta är lika sant för den omvända antas att det finns en minimal mängd, att leva fritt och resten av din inkomst används för att betala dina skulder. Mängden att leva på, Freedom Uthyres namnges belopp.
Rådgivaren försöker förhandla med fordringsägarna för att få ihop den del av skulden kommer att betalas ut under tre år, mot återstoden av skulden. Det gör ofta arbete eftersom borgenärerna eller inte återbetalas hela beloppet ges, men om inga avgifter måste ådra inkassoföretag eller stämningsman. Borgenärerna betalas på detta sätt av socialtjänsten eller Credit Bank betalar du den avdelningen och de pengar som du behöver för ditt levebröd betalas av dem till dig på din inkomst, de talar om ledningen. Du måste göra det med bara ett parti, som är mycket tydligare. Detta arrangemang kan bara fungera om alla borgenärer är överens, annars domaren måste avgöra vad som ska hända.

Den slutliga lösningen: den rättsliga processen

Om det visar sig att förlikning erbjuds ingen lösning, det är den rättsliga processen: i detta arbete enligt lagen Rekonstruktions fysiska personer. Det kommer att bli en administratör för att passera som samlar din inkomst och göra betalningar till fordringsägarna. För dig som gäldenär, är detta en strikt reglering: Verifierar om du följer reglerna, du inte längre har tillgång till dina egna pengar, måste du svara dig. Ändå finns det en ljuspunkt: Programmet pågår under tre år och sedan kan du börja om igen, börja om på nytt. Och förhoppningsvis inte mer upprepning.
Ordlista: Många termer som används inom finans: upplåning och skuld
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha