Allt om spindlar

Ambrosia Holgersson Juli 12, 2016 Natur 2 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Spindlar: små djur som hör till de leddjur. Hur en spindel bygger sitt nät, en bana som byggs, som banor är det och varför en spindel inte följer sin egen webb? Spindel man poserar fortfarande en stor gåta, eftersom de gör ett material som är starkare än stål.

Vad är en spindel?

En spindel är ett litet djur som tillhör leddjur. Vissa tror att en spindel är en insekt, och även om en spindel ser på det sättet, det inte hör hemma där. En insekt har sex ben och ett organ som består av tre delar. En spindel har åtta ben och en kropp, som består av två delar. På detta sätt är det enkelt att hålla insekter och spindlar från varandra och för att känna igen.

En flygande spinn

En spindel har inga vingar och kan inte flyga. Ändå människor ofta ser en spindel flyter genom luften. För att göra detta, spindeln genom att väva en tråd. Denna tråd är så lätt att luften tar honom. En spindel färdas på denna tråd det genom luften. Spinn beror på luftflödet och kan inte bestämma var han hamnar. Detta i motsats till flygfän, som riktade en riktning för att kunna flyga. En spindel som faller från ett träd eller på ett tak i ett hus, kommer det snabbt väva en tråd, så fällan är bruten.

En privat bana bygga eller flytta?

De flesta arter av spindlar bygga sin egen hemsida. Denna bana kan ha olika former och är helt beroende av vilken typ av spinn. Det finns de välbekanta orb duk som du ser ofta av träd och häckar. Men även tratt banor och warrelwebben inträffar. Matwebben finns främst i hemmen och lador. Vanligtvis en är ansluten till en trechterweb MatWeb: häri ligger spindeln. En kaardeweb liknar en slarvig orb bana. Många människor tror att de har att göra med en gammal bana och städa upp. En kaardeweb är ofta i trädgården, nära tanke på marken. Vissa spindlar ta en gammal bana av en annan spindel på. Spindeln är känd här.

Piggy backed

En spindel fångar insekter genom att de gör en klibbig web: insekter stanna här lätt fastnar. På detta sätt blir spindeln chansen att tillåta insekten att påskynda och lamslå honom eller att rotera i. Varför en spin själv hålla sig till sin egen webb, är eftersom inte alla ämnen är klibbig. Bara hålla spolen trådarna. Ekrarna som vi möter i en orb webben, inte fastnar. Spindeln körs bara på de icke-vidhäftande trådar.

Hur en spindel bygger sitt nät?

I den vanligaste banan; orb banan, skjuter spindeln en klibbig tråd och låt den ryckas med vinden. Tråden kommer snart att vara något: en vägg eller en filial. Därifrån kommer spindeln bygga nätet. Först spinn grov struktur och stödtrådarna: konturerna och de så kallade ekrar av banan. Därefter är banan försedd med spiraltrådar. Spindeln är en bana med hjälp av spindelväv: en viskös vätska, som kommer ut ur spinndysor. Dessa spinndysor är belägna vid den bakre delen av spindeln.
Vätskan är svårt när det kommer i kontakt med syre. Spinn drar vätskan in trådar. Trådarna innehåller droppar av ett ämne catchy. Spindelnät är starkare än stål och därmed en av de starkaste material. Spindeln kan ändra egenskaperna hos spindelnät genom att använda sig av olika siden körtlar.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Rex Jakobsson
  Like 3   Dislike 1

Jag skulle vilja veta hur stort ett hus spindel kan worden.ik växte upp på en gård, och som vuxen har jag bott för mycket utanför. Jag har sett några riktigt rejäl hus spindlar, men igår var riktigt djuriska stort. Jag svär: minst 10 cm i diameter. Endast frambenen var alla ca 4 cm lång. Jag hade en känsla av att titta på en tarantula, varierar i storlek dan.Ik'm undrar om detta var exceptionellt, och om detta kan ha varit mycket gamla.

Gärd Lindblad
  Like 1   Dislike 2

En stor spindel är inte nödvändigtvis gammal spindel. Det finns många arter av spindlar. En spindel arter är stor, den andra fortfarande liten. Jämför det med hundraser: liten yorkshire ålderdom kommer inte riktigt bli en schäfer format.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha