Allt om mjölk

Mjölk naturligtvis kan du bara dricka och du kan hantera i alla typer av rätter. Men det finns också fakta om mjölk som inte alla vet som är mycket praktiskt. Så att mjölk olika sammansättningar. Och att varje individ som ställer sammansättning på behovet. Dessutom finns det många människor som absolut inte kan tolerera mjölk. Men först fakta om mjölk.

Vad är mjölk?

Mjölk är vit till färgen och är en vätska. Det är i princip en blandning av fettdroppar i vatten. Mjölken kommer från brösten hos kvinnor, och det är tänkt att ge pojken med allt de behöver under de första månaderna. Mjölk är också grunden för en mängd olika mejeriprodukter såsom grädde, smör, filmjölk, ost och yoghurt.

Mjölk från butiken ?? mestadels pastöriserad eller steriliserad

Mjölk kan numera hittas i butiken med alla typer av tillsatser, men också för alla typer av kompositioner. Semi-skum, skummjölk, är det hela allt till salu. Eller med extra kalcium eller vitaminer. Obehandlad mjölk, direkt från kon nästan inte längre säljas, eftersom det inte skulle alla bakterier fortfarande sitta i. Därför är mjölken pastöriseras för att komma i butikerna i många länder. Detta betyder att mjölken upphettas kortvarigt till en temperatur av åtminstone 72 grader Celsius. Mjölken är sedan mycket snabbt gjort kallt. Bakterier därför slagna och förlängd hållbarhet. Pastöriserad mjölk hör hemma i kylskåpet hemma. Det finns nu också mer hållbara typer av mjölk. De har haft en helt annan process, eftersom denna mjölk steriliseras. Detta betyder att mjölken åtminstone till 110 grader Celsius har uppvärmts. Många människor tycker smaken av steriliserad mjölk skiljer sig mycket från pastöriserad. Detta beror på att mjölksocker eller laktos genom upphettning caramelised smak och således sötare. Dessutom är den mjölk som ges en annan färg. Han är mörkare än pastöriserad mjölk.

Ultra High Temperature Mjölk

Mycket lång livslängd mjölk kallas också Ultra High Temperature mjölk. Mjölken är i detta fall upphettas till 135 grader Celsius, så att alla bakterier oskadliggörs. Den tid under vilken mjölken värms annars endast kortfattat och gör så kort att mjölksocker inte karamellise. Även mjölk med lång hållbarhet ska förvaras i kylskåp.

Homogenisering av mjölk

När fukten är mjölk homogenisering va under mycket högt tryck pressas genom ett slags sikt. Fettkulorna i mjölken är således mindre, och detta innebär att det inte finns utrymme i mjölknings bildas. Mjölken har således en enda struktur. Homogeniserad mjölk är vit till färgen, har en mildare smak och är inte så väl mot värme och ljus. Mjölk är verkligen inte bara homogeniserades. Detta sker efter eller under pastörisering av mjölken.

Skillnaderna mellan helhet lättmjölk och skummjölk

Lagen anger villkor som helmjölk, lättmjölk och skummjölk måste uppfylla. Fettprocenten är skillnaden. Dessa procentandelar är:
 • Helmjölk har en fetthalt på stad 3,5 procent
 • Lättmjölk har en fetthalt 1,5 procent fett
 • Skummjölk innehåller upp till 0,5 procent fett

 • Vad finns i mjölk?

  Mjölk innehåller:
  • vatten
  • protein
  • fett
  • laktos eller mjölksocker
  • Vitaminer i form av B2, B6 och B12
  • Mineraler såsom kalcium

  Skillnaden i sammansättning djurmjölk

  Mjölk från djur som växer snabbt i proportion innehåller många proteiner och mineraler
  Mjölken från djur som behöver för att bygga en hel del fett, såsom tätningar och walrusten verkligen innehåller mycket fett eftersom det är nödvändigt för det skyddande skiktet.
  En kalv av en ko växer i 50 dagar så mycket att dess vikt fördubblas. När ett barn som skulle ta 100 dagar. Därför har komjölk tre gånger så mycket protein och mineraler såsom mjölk hos en människa. Bröstmjölk är lättare att smälta, eftersom den är utrustad med mindre protein.

  Inte mot laktosintolerans kan -lactose

  Många människor från Afrika, Asien och Mellanöstern kan inte tolerera mjölk alls eftersom de är laktosintoleranta. Detta innebär att de inte kan bryta ner mjölksocker. Dessa människor har ingen eller för lite av enzymet laktas. Detta enzym produceras normalt i tunntarmen. Symptomen på att inte kunna vara laktos:
  • Illamående
  • Kramper i tarmarna
  • Uppblåsthet
  • Flatulens
  • Diarré.
  Dessa symtom brukar börja en halvtimme till två timmar efter det att personen har ätit en mejeriprodukt eller dryck. Man har dock mer problem än andra. I många läkemedel laktos för övrigt används också som ett slags fyllmedel.

  Praktiska tillämpningar och mjölk

  Mjölk kan vara så berusad, men det finns också en hel del att tänka på andra användbara program. Således sik tillagas mycket väl vara i mjölk och marker är mycket mindre fett när de första vänster i mjölken.

  Sik poaching mjölk

  Tjuvjakt av sik många människor ofta med vatten eller buljong. Men färgen på fisken är mycket bättre med mjölk. Resultatet är en fläckfri vit färg, vilket gör att fisken ser mycket bättre.

  Bakning blodpudding ?? först i mjölken

  Folk som älskar Blodpudding vet att han faller ofta isär när bakning. Det kan vara olika. Först några veckor i ljummen mjölk för bakning gör att korven kan serveras på alla hela. Puddingen kan faktiskt tillagas på grillen. Ta honom och deras användning aluminiumfolie.

  Mindre fett frites med mjölk

  Vem gör marker själva vet att potatisen absorberar mycket fett. Var inte. Vem skär potatisen i ca 20 minuter, blöt i mjölk innan de går in i matolja, har mycket mindre fett frites. På grund av mjölken, inte potatisen absorberar inte så mycket fett under stekning och smaken, det finns inte tvärtom.

  Mjölk kock utan svarta fläckar i pannan

  Mjölken i en matlagningspanna är ofta tillsammans med svarta fläckar på botten. Och dessa platser är återigen svårt att ta bort från pannan. Men det finns ett enkelt trick för. Fyll pannan för matlagning av mjölken med vatten. Kasta det tomt, men torka honom. Tillsätt sedan mjölk och laga det som vanligt. Mjölken kommer att passera genom vattnet inte fastnar på botten.

  Ingen av kokande mjölk

  Det kokar över av mjölk för många människor är en irritation. Det ger en hel del skräp och en pan för att rengöra mycket hårt igen av de koagulerade proteinerna. Även lukten av kokt mjölk om alla vet förmodligen. Det finns emellertid en mycket enkel metod för att röra sig mot koka över. Placera en matsked i pannan under tillagningen och mjölken inte gå över kanten. En annan metod är att gnida i kanterna av pannan med fett, smör eller olja.

  Special på hushållstips

  Mycket mer hushålls tips om alla möjliga saker kan hittas i speciella: Hushållens Tips
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha