Allt om insamlingsmetoder och kostnader

Du betalar din faktura i tid och du sätter också den 1: a och 2: a påminnelse åt sidan ibland? Stor chans att en inkassobyrå tar över utvecklingen av din skuld. Kontoret kommer att försöka samla in pengar och det är en annan extra kostnad. Räkningen kan därför öka kraftigt. Som av Juli 1, 2012 föremål för nya rättsliga bestämmelser för indrivningskostnader. Det finns tusentals stora och små inkassobyråer i Nederländerna. Samlingen verksamhet inte skyddas; vem som helst kan starta en inkassobyrå i Nederländerna. Det finns inga rättsliga krav eller krav. Däremot företaget inte ge officiella handlingar bör använda omgången.

NVI

De flesta byråer är anslutna med den holländska föreningen för inkassoföretag. Denna förening har en fast uppsättning regler som medlemmarna följer. Det finns också en tvist där bland annat klagomål kan lämnas in. Inkassoföretag som inte är medlemmar i NSA har sina egna regler och villkor. Du kan med ett klagomål om en icke-anslutna byrå kontakta din juridiska eller på annat sätt för Consumentenbond. Du kan också gå till domstol, men det är dyrt och det kommer förmodligen att ta flera år. Beroende på din inkomst kan du vara berättigad till ett bidrag till kostnaderna.

Oberättigade krav

I händelse av att en skuld insamlare orättvist en inning vid du försöker göra, be om ett kvitto och ger direkt att du inte kommer att betala. Fånga allt; skapa en fil med all korrespondens. När du har en laglig, slå på den. Stå i din rätt? Låt inkassobolag sedan bara komma över bron, gå aldrig överens. Inkassoföretagen är inte så många resurser och du verkligen inte kan stämma.

Uppbördskostnader

Om du tar verkligen har inte betalt i tid ökar inkassobyrå utestående räkningen med uppbördskostnader. Sedan 1 juli 2012 finns nya rättsliga regler för att fastställa kostnaderna för insamling. Dessa regler syftar till att okontrollerade köra upp kostnaderna.

De lagstadgade regler

Ett företag är skyldigt att skicka en påminnelse åtminstone en gång med en betalningsvillkor 14 dagar. Om föraren inte reagerar, kan företaget räkna uppbördskostnader. Har du en betalningsfrist överenskommits med företaget, då du är i standard så fort du överskrider denna gräns. När du är i standard, vilket innebär att kreditgivaren får ta ut inkassokostnader. Det går inte att betala räkningen eftersom du inte kommer ut ekonomiskt? Då alltid i samtal med kreditgivaren. Nästan alltid finns det en återbetalning möjlig.

Förskjutningar

Om fordran inte överstiger ?? 266,67, då kostnaderna för insamling ska inte överstiga 40 ?? belopp. Moms på indrivningskostnader kan begäras endast av inkassobyrå, inte av företag där du hade ursprungligen kontot öppna, den faktiska betalningsmottagaren.
Påståenden som överstiger ?? 266,67 är uppdelade i nivåer:
  • Under den första ?? 2500 räknas max. 15% för uppbördskostnader
  • Under nästa ?? 2500,10%
  • Under nästa ?? 5000, 5%
  • Under nästa ?? 190 000 1%
  • Och under resten, 0,5%
  • Det maximala beloppet som kan räknas som en skuld insamlare kostnader ?? 6775.

Bailiff

När en fogde på dörren, finns det en annan situation när du har en inkassobyrå på dina byxor. En stämningsman är en utsedd tjänsteman. Han är också engagerad i standard av fordringsägarna, men måste uppfylla särskilda rättsliga krav. En fogde ger i motsats till inkassobyråer från officiella dokument såsom en stämning. Han bär också meningen domaren.
Stämningsmän är skyldiga av Royal Association of fogdar. Den KBvG har ett rättsligt disciplinärt förfarande.

Titta noga

Tänk på att fogden kör ofta ett inkassopraxis. För godkänt kravet på gäldenären, ofta använder de brev av kronofogden. En fogde måste hela tiden för att hålla de regler för yrkesmässigt uppförande av hans yrke. Om du har ett klagomål, kan du skicka den till ordföranden i kammaren delgivningsmyndigheten i Amsterdam. Också på www.kbvg.nl.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha