Allt om du 4takt dax moped

Många unga människor i dag har en moped. Mer bestämmer en dax eller annan fyrtaktare. Ännu inte många vet hur man handskas med detta. Denna artikel inleds med en förklaring av hur hans moped måste korrodera och varför. Efter att det kommer att finnas mer information om underhåll och vad man ska göra när hans motorn inte startar. Det diskuteras också hur man isär sin dax, cylindern eller byt justering av förgasaren. Dessutom ges en detaljerad förklaring om olja

Lay artikeln:

 • Roderen, ingång
 • Allt om underhåll
 • Motorn startar inte, vad händer nu?
 • Allt du behöver veta om olja
 • Hur gör jag plocka isär en dax?
 • Justera förgasaren
 • Hur monterar jag en ny cylinder?

Roderen, ingång

Hur rodeer jag?
Korrodera eller köra in i varandras synonymer. Många människor underskattar betydelsen av korrodera. Varför korrodera så viktigt listas nedan. Vad är viktigt när korrodera är att ett särskilt långa sträckor i sträck enhet. Detta är viktigt eftersom du blockerar första 10km värmer. Ett block bryta sig in ska du göra så lite som möjligt med en kall block. Ju längre de bitar som du kör, desto mer tid du kör ett block som är varm.
Ännu viktigare är att du aldrig hålla en konstant hastighet. Så stanna ganska konstant accelererande och bromsning igen. Men när du först 100 km konstant 40km / h fortsätter att köra, du kommer nu att ha en lat cylinder. Han väcker olja förlorar komprimering och har ingen makt. Och ändå gjorde bra att ha gjort för att köra långsamt. Genom att fortsätta att gå upp och få honom tillbaka ned varvtal kolvringar och cylinder kommer att bära in i varandra mycket bättre och mycket bättre nära. Så då har du mer kraft, motorn går bättre och är mer ekonomiskt också. Också genom frekvent omkoppling kan göras för att variera hastigheten.
Var särskilt noga med att du tar det lugnt första 100 km av gasen och hastigheten. Hälften gas är mer än tillräckligt för att tillåta honom att låta varvtal klättra, och låt honom inte gå på turnéer. De första 100 kilometer är den viktigaste i driften. Sedan kan du lugna gasen och den maximala hastigheten för att utföra.
Använd inte fullt syntetisk olja under drift. Undvik att använda mineralolja under inkörnings. Full syntetisk olja smörjer mycket väl. Lite för bra även om du vill att cylindern och kolvringens slitage in i varandra. Efter att ha kört är helt syntetisk olja att rekommendera igen, bara för att det smörjer bättre.
Varför 1 100 km är den viktigaste och varför du inte ska använda fullsynthetic
Driften är faktiskt utgrävningen-in till cylinderväggen och kolvringarna på varandra, så att de passar ihop perfekt. Ju mindre väl de ansluter, desto mer kompression och strömmen bryts på grund av att gaserna längs kolven i vevhuset kan. Om du är en ny cylinder eller en nyligen finslipat cylinder ser du spår hånar på insidan. Dessa är små åsar. Den finslipade ytan fungerar precis som en fil. Kolvringar skrapa om det. De vassa kanter går först på att sarcasm spår. De första få kilometer är förslitningen av cylindern och kolvringarna sålunda är den högsta. Driften avslutades när cylinderväggen är helt slät. Att göra den perfekta kolven förbinder det är mycket viktigt att kolvringarna bära något. Om du blockerar ett par sekunder sedan motorn kvar kör hela vassa kanter på cylinderväggen. Och som har sedan nästan inga av de kolvringar kan slipa bort, eftersom hastigheten på kolvringarna var för låg. De skarpa kanter jämnas bara. Om cylindern har varit jämn än bära ringarna knappast.
Så du måste se till att slitaget på cylinder och kolvringar identisk med gå under driften. Så inte alltför långsamt och inte lämna alltför mycket tomgång så att cylindern är slät men ringarna inte gräva in. Och inte gå racing orsakar kolvringarna för att få tung uthärda den igen. Jag råder dig också oljan när blocket har spridit sig att omedelbart gå bort och om möjligt att inte stänga av blocket innan din tank är tom. Det är också klokt att byta olja tidigt. Efter en kilometer eller 300 till 500 redan. Det är då alla nämligen små metallpartiklar från din cylinder i din olja. Detta är mycket dåligt för ditt lager.

Allt om underhåll

Kedjespänning --don
Se till att spänningen i kedjan är fortfarande bra. Dessa kan ha ca 1 till två cm avstånd. Om det har mer utrymme och slack så chansen är stor att dessa under körning beats mot armen. Detta kan förstöra din svingarm på lång sikt.
När spänningen är inte mer måste du sätta din kedjespännaren. När det är fullt utnyttjat men det är fortfarande för mycket slack kan du plocka upp en länk i kedjan.
Du bör också kontrollera dina redskap. Efter en lång tid detta ibland kan slitas ut. Detta visas av att tänderna är krökta, i stället för att bilda en rätvinklig triangel. Det har också sagts att tänderna liknar sedan tänder hajar. Detta kan inte repareras. Om du ska köpa nya redskap måste du överväga vilken storlek hjul du hade innan.
Tank rostiga, hur man kan lösa?
Om det finns rost i tanken har kommit få dig att se bäst om den försvinner. Denna rost kan helt enkelt komma med tarmen bensin och täppa din Carb moped så att du inte längre köra bra.
Hur gör du här?
Först rengöra du gör din tanken genom grus och bensin i tanken, och skaka. Upprepa detta några gånger. Därefter, de säljer i motorhuset bättre än produkter som utgör en särskild anti-korrosionsskikt på insidan av tanken, så att korrosionen är återhållsamma. Om du gör det bra, då rost bort från vatten, luft, etc, och därmed kommer det inte rostar vidare.
Förgasare rensa ut
Finns det något sätt berört smuts i din förgasare så ska du rensa ut. Du kommer att märka detta eftersom du kommer att börja sputtring moped under körning och inte vid full kapacitet kommer att gå. Ofta kommer han inte att starta.
 • Det första steget är din förgasare helt pickup. Så gaspådrag, intestinal gas, luftfilter och grenrör är afgekoppeld.Vervolgens skruv du flyter där nere och ger dig munstyckena ut. Slutligen ger dig bäst gick också gummitätningar av.
 • Sedan rengöra din bästa alla en minut.
 • Sedan blåsa i en kompressor gång överallt. I att du inte har en kompressor kan du försöka att spränga dig själv. Observera att dina bästa slag överallt, även i de minsta hålen

Vi rekommenderar dig även blåsa munstycken. Dessutom, glöm inte att ta hand om din bensintank och tarm. Om det är för mycket smuts i du måste göra det rent eller problemet återkommer snart. I bättre specialbutiker säljer även bensin filtreringsenheter. Dessa hålla och lite tråkigt men inte allt. Dessutom bör du vara försiktig här att du bildar några bubblor. Nu kan du stick allt tillbaka tillsammans, glöm inte att olja i gasreglaget igen.

Motorn startar inte, vad händer nu?

Innan du panik, kan du lyckas bäst att kontrollera dessa saker som standard.
Tändningsproblem
90% av de plötsliga problemen är relaterade inflammation. Så kolla in dit. Tändstift kan bäras, den ontstoorder tändstiftet kan brytas, kan tändspolen eller spolen har blåst.
Kontrollera i denna ordning:
 • Tändstift mot cylindertändstiftet den hänsyn och se om det finns en blå gnista när du sparkar. Om en gnista är där du kan gå vidare till förgasaren. Observera: Försök att sparka flera gånger. Det kan vara att din tändstiftet eller gnista gång men denna gnista minus gånger du sparkar.
 • Dra åt tändstiftet av tråden och hålla kabeln + -5mm av huvudet. Om du kan rita en stark gnista du installerar ett nytt tändstift. Notera att du köper rätt tändstift i butiken.
 • Fortfarande ingen gnista, få någon i vem vet något. CDI och kondensatorn på 6V inflammation vågar också ibland orsaka problem. Dessa problem är inte lätt att lösa.

Carburatorproblemen
Dessa typer av problem brukar komma av skräp från tanken eller vatten sugs in genom luftfiltret. Den senare är enkelt lösas genom skruven på botten för att sätta floatkammaren som öppen och låta vattnet. För att åtgärda detta kan du låta din moped bäst att inte stå i regnet, eller har du en påse på din luftfilter. För att ta bort smuts måste ta bort float skål och munstycken även blåsa. Vidare beskriver detta mer i detalj i denna artikel.
Kort sagt
 • Titta aleerst eller din komprimering är okej. Om du kicken så mycket "motstånd" är normalt, vilket är bra och du kan gå vidare till steg 2. Om du inte komprimering är normalt, bör du kontrollera fen varför. Ventiler? Kolv? ...
 • Så kolla om du har en gnista, och "kvalitet" av den. Blue är bäst! Om detta är också bra kan du gå vidare till steg 3. Om du inte kontrollera allt som inflammation, enligt ovan tillstånd.
 • Rengöring ut din carb.

Om du kommer att gå ut den här listan 4-takts troligen börja om igen. Tvivel annars inte tveka att kontakta mig.

Allt du behöver veta om olja:

Vilka typer av olja finns det?
 • När fullt syntheet står på flaskan: helt synth (fullt syntectec.
 • Vid halv syntheek står på flaskan: baserad på syntetisk olja, halv-sync.
 • I mineral behöver något att komma dit med mineralolja.

För en komplett standard-block fullsynthetic överdrivna. Det rekommenderas att ta halva systheet. Kom också ihåg vilket märke du köper. Ett varumärke har en längre livslängd och är lättare på ditt kvarter än andra märken. Du kommer att hitta dig själv med något dyrare olja kommer att driva mycket längre och kommer därför fortfarande att vara billigare på lång sikt. 10W40 är bra för vintern. Om det verkligen minus 5 till minus 7 kan du hitta några problem, men då du bara lugnare varm.
Kom också ihåg att olja påfyllning eigelijk är inte bra. Det återstår att gammal olja sitter i block och någon gång kan du uppleva sluge. Du kan omedelbart se en andra fyrtaktare eller den tidigare ägaren eller oljan helt uppdateras, men ibland även påfyllning. Vid påfyllning av olja, oljefilter fylld med ett slags svart är skräp. Vid byte så noga med att du nästan allt kommer ut (allt är nästan omöjligt om du ska skruva upp din sump). Dessutom, precis fylla tillbaka. Köp aldrig mineralolja. Om du verkligen ofta ersätter olja, men detta är inte tillrådligt.
När du behöver byta olja?
Den första förändringen. Under kör du faktiskt efter ca 200 km Ändra din olja. Detta sker på grund av det bitar metaalveilsel som kommer i blocket, tack vare dig-i av kolven i cylinderväggen. 2: a gången runt det kommer att behöva uppdatera 500 km efter att ha kört in i grunden. Du bör också kontrollera oliefiltertje och kasta smuts borta.
Vilka faktorer kan vara hållbarheten av er olja?
 • För det första är detta på grund av kvaliteten på din olja. Om du redan rida kommer att pågå längre med något dyrare olja.
 • I 2: a är också helt till din körstil. Om du bara köra korta bitar, men oljan aldrig kommer att kunna komma upp i temperatur. Precis som du börjar genast med konstant acceleration och inbromsning och det gör oljan har inte tid att värma upp ordentligt. När man först tyst enhet med konstant hastighet så att oljan kan värma upp oljan kommer att pågå längre.

Dessa två faktorer är mycket viktigt för att bestämma livslängden för oljan. Om du har god olja och faster du rida en rabatterad kurs vid driftstemperaturen är 3000 kilometer lösas. Men de flesta inte köra kontinuerligt 40 till 45 kilometer i timmen, tänk på stoplichtigen, långa bitar av tung trafik i centrum etc etc så än så här bra oljan förblir endast 1750-2000 kilometer bra. Om du kör med billig olja kan vara ännu 1000 kilometer mindre.

Hur gör jag plocka isär en dax?

Många människor köper och dax och vill plocka isär den för att utbyta handlingar eller att städa upp detta. Oavsett orsak kan vara, hur får man en dax bäst ifrån varandra?
Du sätter din dax saldo på en plattform så att hjulen inte nuddar marken
 • Du börjar genom att ta bort de lösa delarna.
 • Sadeln
 • Cover bränsletank
 • Sätet gångjärn
 • Krom Baartje tvärs ramen
 • Möjligen handvatje under sadel
 • Den bakljus (fäste med lock behöver tas bort
 • Båda främre styrhjul (frånkoppling av gas och broms är inte ens nödvändigt)
 • Optik ljuset
 • Själva ljuset

Då kan du ta bort kopserie.
Med tanke på allvaret i dax vilar på bröstet, kan du ta isär fourche utan problem utan mopeden skulle falla.
 • För detta, du först skruva kronan plattan och skruva ringen dig, du klämmer fourche fourche
 • Sedan kan du Fourche dax sänkas från dig. Vänligen sitta vid din fourche både topp- och botten 21 bollar - 42 tillsammans, och därför inte 19, 20 eller 22 -> viktigt!
 • Du har nu din fourche helt demonteras.
 • Du kan hjul, fånga utan problem.
 • Innan du stjärnan skruva dig av dina hjul och fälghalvorna lösa skruvar måste du först låta luften ur däcken!
 • När luften är ute, kan du underlätta din stjärna och dina fälgar skruva.
 • Nu isär fender.

Nu är det början av baksvingen
Du svingarmen är monterad på din motorcykel med tre skruvar.
 • Först isär dina två fjädrar
 • Ta sedan bort din bro av din ram
 • Du har nu svingarm + hjul i dina händer
 • Demontera hjul och demontera hjulet, såsom ovan
  • Skruva bakskärmen precis utanför din ram
  • Nu kan du underlätta motorn på din dax Skruva och du behöver bara lyfta ram och din motor är fortsatt god på bröstet
  • Ledningsnätet i samband endast fortfarande fast med tändningen. Tändningen kan du spela utan problem med hjälp av en skruvmejsel och hammare för att knacka lätt i spåren som du kan se i klämringen på tändningslåset. Sedan stänga av ring det är inga problem och du kan få din sele och tändning, tillsammans med din rulle utan problem från din ram.
  •  Chassit kan säkert hänga motorn.

  Om du vill stickande varje dax igen, du helt enkelt följa en smula sunt förnuft, i kombination med de tips som anges ovan. Så kan du spara massor av pengar, som du kan använda igen efter någon annanstans
  Slutligen vill jag tillägga att du alltid kan hålla ställa frågor. Kom bara ihåg att du bara behöver följa vad staten ovan. Kom ihåg färgkombinationer el- och hålla undrar var du inte har någon kunskap om. Ändra aldrig ett vinnande lag, så inte börja mixtra med motor eller el om du har någon erfarenhet / kunskap.
  Jag hoppas att detta ger tillräckligt med information om hur man bäst en dax demontera.

  Justera förgasaren

  Justera förgasare bör du blockera är varm. Först vrid gasreglaget nålen neutral. Detta görs genom att skruva strypningen av förgasaren och sätta klämman på gasspjälls nålen i mittläge. Om du aktiverat varma blocket kommer att utföra kort bilresa full gas. Sedan stanna motorn utan honom stillastående eller något annat än full gas för att köra. Ta bort tänd ute och titta på det:
  • Är hon helt svart, då han är för rik. Installera en mindre huvudmunstycke att påbörja en kompis eller 2-3 mindre.
  • Är tändstiftet och vitt, då han är för dålig, installera en större huvudmunstycke.

  Upprepa tills du ansluter har en kaffe-med-mjölk-brun färg.
  Huvud jet hittar du om du skruva floatkammaren av förgasaren, vanligtvis i mitten pågått som en blixt. Han är gyllene och om du har tur, det finns ett antal, t ex. 85. Men det är inte alla munstycken. Det är också lättast att först gå till affären och köpa en påse med munstycken i olika storlekar som arbetar enklare. Sprinkler kostar den genomsnittliga 4taktshop ca 2 € / styck.
  Om du har hittat rätt huvud jet, kan du fortsätta med justerings halvgas. Gå tillbaka en kort bilresa men med konstant halvgas. Om du försöker igen stoppar motorn gå på tomgång eller något annat än halv gas för att köra. Nu kan du återigen titta på tändstiftet.
  • Är hon svart, sätta en löpning i gasreglaget nålen.
  • Är hon vit, satte hon ett streck ner.

  Målet är återigen en kaffe med mjölk-brunfärgad tändstift. Om du verkligen vill ha perfektion, kan du fortfarande köra med en fjärde gas och gas nål kan också skräddarsy den. Då har du honom justera tomgångsvarvtalet. Detta görs genom att de två små skruvar på förgasaren. Den lilla skruven närmast luftintaget, luftskruven, vilket nästan alltid är densamma: det sätt på och sedan 1 och 1/4 tillbaka ut. Den 2: a är gasschuifstelschroef när hon arbetar ut, hör du motorns högre varvtal. Försök att hitta hastigheten genom att vrida dem på eller stänga av din cykel bara inte slå ut men fortsätter att köra.
  Observera: det är bättre att justera carb lite alltför rika eller för fattiga för att något lägre, eftersom gasen till stor del ansvarig för kylning av cylindern.
  Obs falsk luft, har denna luft kommer in i cylindern och inte gått igenom förgasaren. Detta gör att du smälter helt oorganiserad och går din moped dålig promenad. Du kan förhindra alla kör väl eller genom att använda flytande packningar.
  Om förgasaren läcker från översvämningen du har lite bijbuigen fliken så att flottören stänger snabbt av bränsletillförseln. Titta i god tid innan du bijbuigen eller nålen flottörens är inte bara smuts eller sätet inte är sliten. Om han är från någon annanstans läcker bör du förnya packningar och tätningar.

  Hur monterar jag en ny cylinder?

  Vad behöver du?
  • cylinder
  • kopp
  • kolv

  Hur gör du?
  Först får motorn under din moped, så gaspådrag bort, koppla loss kablar, tändstiftskabeln och tändstift, oljeavlatsbrev.
  • Ta kamaxeln täcker cylindertoppen nere
  • Håller du svänghjul disk, så att du kan få skruvarna på din kamaxelhjulet deraf
  • Ta bort kamaxeldrevet off
  • Ta bort skruvarna från dina bandändar
  • Skruva fast bulten och cylinderhuvudet tillsammans vänta
  • Få din topplock av.
  • I mitten av cylindern kan du fortfarande se en bult som håller timing trissa på zen plats.
  • Få det hjulet.
  • Avlägsna cylinder utanför
  • Lämna din cam kedja så att de inte faller av kedjehjulet på pallen ....
  • Ta kolven av, klipp av så du fästa deruit få. Pin är da cilinderke.
  • Nu att du har tätningar på Handt, och kasta återstående packningen och cylinderhuvud
  • Montera din kolv, kolvbulten genom avföring, låsringar derop, segment och klipp derop
  • Packning huggande
  • Inoljning cylinder först med fingret och montera, stickande kolv derdoor, distributietketting genom stickande.
  • Genom att dra och montering remskiva kamkedjan
  • Topplockspackning huggande
  • Derop cylinder och fasta skruvar
  • Få din automatiska spännaren där ute, eller har du en manuell utlösning, sätta din kedja ... till som därmed lossa muttern går det? eller under muttern under svänghjulet. Så i botten av blocket .. Varför måste du göra det? Annars är din kedja för kort och du inte få honom på transmissions.
  • Stick din kugge Derin. Men var försiktig:
   • Så du måste återställa kamaxelstyrning
   • Vrid först din svänghjul T. På redskap du ser en sfär, topplock och på vänster ser du ett streck. Men se till att kulan matchar instrumentbrädan. Lite mygel och lyckas. Svänghjuls håll och säker utrustning.
  • Föreställ klaffar bästa är tillbaka i FAQ.
  • Kamaxel tätning mellan locket och cup
  • Kamaxel täcka fasta skruvar
  • Block deronder, Derin nytt tändstift, ansluter tändkabeln, nätet som förbinder tillbaka med ditt kvarter, gasreglage tillbaka i carbu ny olja i det
  • Tillämpliga körning runt ...

  I den här artikeln finns många grunderna i en dax förklaras. När du tar allt detta i beaktande kommer du att kunna uppleva mer glädje med din moped.
(0)
(0)

Kommentarer - 3

Hej, Jag har i flera månader 2dehands Dax SkyTeam, idag hade jag potten, fick reda på att jag hade absolut ingen olja, tillbringade ca 2 liter gjort det, nu i början kommer det att finnas ett stort avgasrök, fram och bak, några tips? Jag bor på Reunion ön där ingen mekaniker för att hjälpa mig, är Dax inte känt tack arthur

Kära, i förra veckan köpte jag en 125cc Zhenhua. Men precis något skramlande i motorn eller växellådan. Bästa Men när kontrolleras i en butik eller är det normalt att motorn lite skakig? Mvg yannick

Kära, en vecka sedan köpte jag för min Zhenhua ett nytt block utan elstart eftersom det var ofta bryts av ursprungliga blocket. Nu en vecka senare allt installeras efter en hel del problem att hitta färgkoden på selen eftersom dessa färger var annorlunda än den tidigare motorn, jag vill starta det, så han ger kompression men ingen gnista på tändstiftet någon aning om vad skulle detta problem vara? redan bedanktmvg sebastien

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också