Allergi påverkar skolgången för ett barn

Allergi påverkar skolgången för ett barn

Trötthet, sömnstörningar, irritabilitet, koncentrationssvårigheter ... är de omedelbara konsekvenserna av luftvägsallergier problem som påverkar skolbarn.

Konsekvenserna av allergier, speciellt respiratoriska allergier hos barn är märkbara av sina föräldrar. Nu 38% av fransmännen har ett barn som lider av allergier.

"Ju mer känslig för allergener, kemikalier och virusinfektioner, barn utvecklar rinit, allergisk konjunktivit", säger Dr Pham-Thi Nhan, pneumo-allergolog och barnläkare vid Necker barn- och ungdomssjukhus i Paris.

Allergi trött barn

Klåda, rinnande ögon, täppt och rinnande näsa, nysningar ... alla dessa symptom har en inverkan på deras dagliga liv, inklusive deras utbildning:

  • oförmåga att delta i vissa sporter,
  • sömnstörningar,
  • koncentrationssvårigheter,
  • skolk,
  • inlärningssvårigheter.

Allergi trötta barn, leder kronisk inflammation att sova svårigheter. Det har visat sig att allergisk mot gräs har mer risk för misslyckande i facket som andra kandidater.

Enkla åtgärder mot föroreningar inomhus

Förutom läkemedelsbehandling, föräldrar se ventilera rummet, undvika mattan regelbundet rena sängkläder, lakan och kudde, undvik kontakt med hundar och katter.

"Terapeutisk utbildning är en stöttepelare i behandling som kan ändra livsstil för att anpassa sig till sitt nya tillstånd av känslighet. För astma, följsamhet grundbehandling är dessutom nödvändigt "sade Dr Pham-Thi Nhan.

För att bekämpa luftföroreningar inomhus, är det att föredra att gynna naturmaterial, lätt att rengöra golv, naturliga produkter för att rengöra, sängbottnar och inomhustemperatur mellan 18 och 20 ° C.

Läs också: luftvägsallergier: Är min inre förorenat?

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha